Hur Stort Är Gta 5?

Hur Stort Är Gta 5
Lagring: 72 GB ledigt utrymme.
Näytä koko vastaus

Hur många spelar GTA 5 2022?

Playstation 5 – och Xbox Series X-versionen av spelet släpptes den 14 mars 2022. Grand Theft Auto V.

Utgivare Rockstar Games
Genre Actionäventyr Tredjepersonsskjutare Öppen värld
Perspektiv Tredjeperson Förstaperson
Antal spelare 1–16 (PS3, X360) 1–30 (PS4, XONE, PC)
Arbetslag

Näytä koko vastaus

Är GTA 5 gratis?

 1. Hem
 2. Nyheter
 3. Gaming

Ladda ned GTA 5 gratis på Epic Games Store. (Foto: Rockstar) GTA 5 är gratis att ladda ned från Epic Games Store just nu, vilket innebär att det är ditt att behålla för alltid om du klickar hem det innan den 21 maj. Det är dessutom premiumversionen av spelet, som ger dig 1 000 000 dollar i bonus att spendera i GTA Online,

GTA 5 finns tillgängligt att ladda ned här (Öppnas i ny flik), men du behöver ett Epic Games-konto för att göra det. Du behöver även aktivera tvåfaktorsautentisering, som kan aktiveras via sidan för ditt Epic Games-konto. Rockstars openworld-äventyr är fortfarande riktigt populärt – tydligen så populärt att för många gamers skyndade sig in på Epic Games Store för att ladda ned det samtidigt att sidan kraschade.

Epic Games gick ut och meddelade detta igår kväll, men nu verkar problemet vara löst och butiken är igång igen. We are currently experiencing high traffic on the Epic Games Store. We are aware that users may be encountering slow loading times, 500 errors, or launcher crashing at this time and we are actively working to scale. (Image credit: Twitter) Inlägget har sedan dess raderats, men inte innan det hann sparas av ett antal användare. Nu är spelet live och tillgängligt för dig att ladda ned.

GTA 5 fusk: Allt du behöver veta för att få ut så mycket som möjligt av spelet (Öppnas i ny flik)

Näytä koko vastaus

Hur mycket kostar gta5 på dator?

Lägsta pris på Grand Theft Auto V: Premium Online Edition är 98 kr, vilket är det billigaste priset just nu bland 12 jämförda butiker.
Näytä koko vastaus

Hur mycket pengar har GTA 5 dragit in?

Totalt ska GTA V ha dragit in över 800 miljoner dollar under den första dagen vilket blir ungefär 5 miljarder svenska kronor. Med denna summa så överträffar GTA V -släppet den tidigare rekordhållaren Call of Duty: Black Ops 2 som ‘bara’ drog in 500 miljoner på sin första dag.
Näytä koko vastaus

Kan en 13 åring spela GTA?

Läs om det senaste spelet från de som skapat GTA V: Red Dead Redemption 2 Många barn och ungdomar vill gärna spela GTA 5 eftersom det är ett utav årets mest omtalade spel. Det är även många som pratar om det både i skolan och på nätet. Det är dock viktigt att veta vad spelet går ut på och vad det innebär att spela GTA. 1. Språket GTA V är fullt av fula, nedsättande och diskriminerande ord. Det “fula” språket är ett signum för GTA och nästan varenda mening som sägs i spelet har en eller två svordomar i sig. Även om spelet är på engelska och yngre kanske inte förstår vilka ord som är svordomar så återkommer vissa ord så frekvent att det är lätt att fånga upp dem.

 1. Svordomar dyker även upp när man går på gatan och stöter på folk i staden.
 2. De fula och diskriminerande orden fungerar i den kontext som spelet utspelar sig i och en vuxen kan förstå att det till exempel är “ghettoslang”, medan en yngre ungdom kanske inte förstår tyngden och konsekvenserna av att använda de ord som förekommer i spelet.2.

Våldet Våld är något som hela tiden förekommer i GTA. Man har tidigt tillgång till vapen och världen du existerar i är också våldsam. Du kan rycka ur folk ur deras bilar för att få tag i ett fordon. När du kör i en bil är chansen ganska stor att man tappar kontrollen någon gång och man kör på någon.

Så även om man tänker att man inte ska göra någon illa eller inte utföra något våld är spelet nästan upplagt för att något våldsamt ska hända. Det finns även aktiviteter som sker i världen utanför din kontroll som till exempel poliser som jagar brottslingar, vilket leder till skottlossning och någon dör utan att du ens varit aktiv i själva situationen.

GTA har väldigt verkliga animationer vilket innebär att skjuter du någon i magen så kan de stupa, men inte dö utan istället förblöda till döds sittandes vid en vägg eller liggandes lidande på marken. 3. Miljön Vissa spel har en viss overklighetskänsla över dem eftersom de utspelar sig i en miljö som man inte känner igen. Spel kan till exempel utspelas i en dystopisk framtid, en tecknad värld eller kanske i ett rymdskepp i yttre rymden. GTA utspelar sig dock i en realistiskt levande värld.

Det utspelar sig bland annat i staden Los Santos som är ett fiktivt Los Angeles med levande invånare som rör sig i staden. Eftersom miljön är så pass verklig och realistisk blir allt man gör i den ännu verkligare än ett spel som utspelas i en “overklig” miljö. Människor har en vardag och lever sina liv i staden och du som spelare kan göra nästan precis vad du vill i den öppna världen.

Det kan vara kul att utforska för någon som vet exakt vad ett spel innebär och att allt är “fantasi”. Men för yngre spelare kan det vara svårt att förstå konsekvenserna av de handlingar man gör i spelet. Spelet är även fyllt av användande och referenser till droger och alkohol.

 • Det är något som genomsyrar världen och dess dekadens.
 • Det gör att droger och alkohol känns som en helt normal del i spelets verklighets vardag.
 • Det kan vara svårt för ett yngre barn att förstå konsekvenserna av ett osunt förhållande till droger och alkohol och de förstår inte alltid kopplingen mellan brottslighet och droger.4.

Sexualiseringen GTA:s värld är väldigt manschauvinistisk och tyvärr är porträtterandet av kvinnor inte Rockstars främsta egenskap, förutom ett undantag i spelet Red Dead Redemption. Kvinnorna i GTA är antingen strippor, galna extremfeminister, “jobbiga” naiva döttrar eller krävande flickvänner eller otrogna fruar och de betraktas av ofta av de manliga karaktärerna som “slampor”, jobbiga, tjatiga eller som sexobjekt.

 • Det verkar därför tyvärr inte finnas plats för några positiva kvinnliga förebilder i GTA:s värld än så länge i alla fall.
 • Det skall dock tilläggas att männen inte är några förebilder heller.
 • De är korrupta, egoistiska och våldsfixerade.
 • Det är helt enkelt en dysfunktionell skara som existerar i GTAs verklighet.

Något som en vuxen kan skratta åt eftersom de förstår ironin och satiren, men som kan vara svårt för en yngre ungdom att förstå. Till sist vill jag bara tillägga att jag anser att 18 år är en diskutabel åldersgräns då vi har 15 årsgräns på våldsfilmer.
Näytä koko vastaus

När blir GTA 5 gratis?

Den här sidan har översatts med hjälp av AI och maskininlärning innan den har granskats av en mänsklig redaktör på ditt modersmål. (Pocket-lint) – Det kan ha lanserats tillbaka 2013, men Grand Theft Auto Five är fortfarande otroligt populär. Så mycket att när Epic Games tillkännagav att spelet skulle vara tillgängligt gratis under en begränsad period var efterfrågan så stor att butiken inte kunde ta trycket.

Detta ledde till att spelare mötte webbplatsfel, långsamma laddningstider och mer när de försökte komma åt webbplatsen. Epic Games tog till Twitter för att be om ursäkt: Vi upplever för närvarande hög trafik på Epic Games Store. Vi är medvetna om att användare kan stöta på långsamma laddningstider, 500 fel eller att startprogrammet kraschar just nu och vi arbetar aktivt med att skala.

Vi tillhandahåller en uppdatering så snart vi kan. – Epic Games Store (@EpicGames) 14 maj 2020 Grand Theft Auto V var det senaste spelet som ingick i företagets mysteriumsspel – där ett spel per vecka är tillgängligt för användare att ladda ner och behålla för alltid. Det är PC Gaming Week i samarbete med Nvidia GeForce RTX Förbi Rik Henderson · 10 Maj 2022 PC Gaming Week i samarbete med Nvidia GeForce RTX pågår hela den här veckan på Pocket-lint. Trots att det sålde mer än 100 miljoner exemplar sedan det lanserades verkar det som om GTA V fortfarande är mycket efterfrågad.

61 otroliga Snapmatic-bilder som visar hur bra GTA 5 på PS4 och Xbox One kan se ut Grand Theft Auto 6: Släppdatum, plattformar och allt du behöver veta om GTA VI

Skriva av Adrian Willings.
Näytä koko vastaus

Finns det GTA 6?

GTA 6: Släppdatum – Hur Stort Är Gta 5 Vi har fortfarande inte fått något officiellt släppdatum för GTA 6. (Image credit: Rockstar Games) Även om Rockstar Games äntligen har meddelat att man arbetar på GTA 6, har man inte avslöjats när vi kommer att kunna lägga vantarna på det efterlängtade nya Grand Theft Auto-spelet.

Men det har funnits flera rapporter och rykten som kan antyda när vi kommer att kunna göra det. En Kotaku-rapport (Öppnas i ny flik) har hävdat att GTA 6, eller åtminstone “nytt avsnitt i Grand Theft Auto-serien”, var i tidig utveckling i april 2020. Men det mest solida vi har att gå på kring släppdatumet för GTA 6 kommer från utgivaren Take-Two Interactives’ marknadsföringsbudget (Öppnas i ny flik),

Enligt en rapport från VentureBeat visar Take-Twos 10-K SEC-arkivering (som lägger fram finansiella planer för de kommande fem åren) att företaget planerar att spendera 89 miljoner dollar på marknadsföring mellan april 2023 och slutet av mars 2024 – det är en enorm spik och är, som rapporten påpekar, mer än hälften av den planerade marknadsföringsbudgeten för något annat budgetår under det kommande decenniet.

 1. Detta har fått branschanalytikern Jeff Cohen att gissa att denna spik beror på att GTA 6 förväntas släppas inom denna period.
 2. I ett meddelande (Öppnas i ny flik) till investerare, som inkluderades i VentureBeats rapport, påpekade Cohen att tidigare marknadsföringsbudgetar har förutsagt utgivningen av andra stora släpp från Take-Two Interactive, inklusive Red Dead Redemption 2.

Om denna förutsägelse stämmer, förväntar vi oss att GTA 6 släpps någon gång mellan april 2023 och mars 2024. Ursprungligen förväntades denna höjning ske under räkenskapsåret 2023, men den har skjutits fram till 2024. Om det är GTA 6 som ligger bakom denna spik, hade detta varit en hint om att en försening har skett.

Varför skulle Rockstar stressa med att släppa GTA 6? GTA Online är en guldgruva (Öppnas i ny flik)

Hur Stort Är Gta 5 Det kan dröja några år innan vi äntligen får spela det nya GTA 6. (Image credit: Rockstar Games) Den profilerade läkaren Tom Henderson, som mest är känd för sina (oftast) korrekta läckor om Battlefield och Call of Duty, postade en video (Öppnas i ny flik) där han delade en stor rad på stådda detaljer om GTA 6.

 • I videon så menar han att GTA 6 kommer att lanseras under 2024 eller 2025 enligt hans källor.
 • Enligt Henderson så är den största anledningen till att spelet dröjer att Rockstar Games har haft stort fokus på “de anställdas välmående” under de senaste 15 till 16 månaderna.
 • Rockstar ska inte vilja presentera spelet innan de är säkra på att det kommer kunna släppas vid lanseringsdatum utan fördröjningar, men man vill göra det utan att tvinga de anställda till extremt långa arbetsdagar för att möta en deadline.

I tillägg till det så menar Henderson att GTA 6 endast kommer släppas på PS5, Xbox Series X/S och PC. På grund av att efterfrågan för konsolerna är större än tillgången idag så vill Rockstar Games vänta in att marknaden är “tillräckligt stor” för konsolerna – med andra ord att tillräckligt många potentiella köpare faktiskt kan införskaffa spelet.

 • Den tredje anledningen som Henderson pekar ut för en lansering 2024 eller 2025 är att GTA 5 fortfarande är otroligt populärt, han menar att Rockstar inte vill släppa en uppföljare när föregångaren fortfarande är så framgångsrik.
 • Hendersons förutsättningar har backats upp av Bloombergreporten Jason Schreier som har sagt det Henderson sagt “ligger i linje med det jag har hört”.

En release någon gång under 2024 ser alltså ut som ett ganska säkert kort, men en läcka hävdar att detta kan vara önsketänkande. Skaparen av Rockstar Mag, Chris Klippel (Öppnas i ny flik), (som har läckt Rockstar Game-nyheter tidigare) hävdar att även om utvecklaren har nått en viktig milstolpe i utvecklingen och sannolikt kommer att avslöja GTA 6 ordentligt innan slutet av 2022, förväntar han sig inte Grand Theft Auto kommer att släppas innan slutet av 2024.

 • Jag tror att ett riktigt tillkännagivande i slutet av året kan vara möjligt”, tweetade Klippel.
 • Men jag ser inte att spelet kommer förrän i slutet av 2024.” En intäktsrapport från maj 2022 från Take Two, Rockstars moderbolag, dämpade också optimismen för ett releasedatum genom att beskriva förlagets släppschema för FY2023 till FY2025, utan att nämna GTA 6.

Take-Two’s FY23-FY25 Pipeline outlined: pic.twitter.com/kZEf8xgpvL May 16, 2022 See more Baserat på detta verkar det som att vi kanske inte kommer få se GTA 6 förrän efter april 2026, vilket skulle vara en lång väntan. Det är dock värt att notera att bilden som visar släppschemat säger att det bara är en “ögonblicksbild” av de nuvarande utvecklingsplanerna och att nya titlar kommer att läggas till i framtiden.

Det kommer exempelvis att läggas till uppdaterade FY24/25-detaljer som kommer med Q4 FY2023-resultaten. Även om Take Two har ett grovt internt släppfönster för GTA 6 är det osannolikt att de kommer att avslöja det för världen via en bild i en finansiell presentation. För tillfället har vi inte ens ett brett släppfönster för GTA 6 och det känns som att vi inte borde försöka leta några svar från den här presentationen.

Vi får helt enkelt vänta tills Rockstar Games officiellt bekräftar släppdatumet för GTA 6 för att säkert veta när vi kommer att kunna köpa det, men baserat på nuvarande spekulationer verkar det troligt att vi kommer att behöva vänta några år på det.

Kolla in hela vår recension av PS5 (Öppnas i ny flik) Kolla in hela vår recension av Xbox Series X (Öppnas i ny flik) Xbox Series X vs PS5: Vilken är konsolen för dig? (Öppnas i ny flik)

Näytä koko vastaus

Vilket GTA ska man köpa?

GRAND THEFT AUTO V: PREMIUM EDITION Grand Theft Auto V: Premium Edition innehåller den kompletta Grand Theft Auto V-upplevelsen, fri tillgång till det ständigt växande Grand Theft Auto Online, och alla befintliga speluppgraderingar och innehåll inklusive The Doomsday Heist, Gunrunning, Smuggler’s Run, Bikers och mycket mer.

Du får även Criminal Enterprise Starter Pack, det snabbaste sättet att kickstarta ditt kriminella imperium i Grand Theft Auto Online. GRAND THEFT AUTO V En ung gatutjuv, en före detta bankrånare och en livsfarlig psykopat hamnar i trubbel och måste utföra ett antal farliga stötar i en stad där de inte kan lita på någon, minst av allt varandra.

GRAND THEFT AUTO ONLINE Upptäck en växande värld av val och sätt att spela när du klättrar upp i den kriminella hierarkin i Los Santos och Blaine County i den ultimata delade Online-upplevelsen. THE CRIMINAL ENTERPRISE STARTER PACK Criminal Enterprise Starter Pack är det snabbaste sättet för nya spelare i GTA Online att kickstarta sina kriminella imperier med det mest spännande innehållet plus GTA$1 000 000 bonuskontanter att spendera i GTA Online.

Allt innehåll är värt över GTA$10 000 000 om det köps separat. SKÖT DITT BROTTSIMPERIUM Sköt dina affärsverksamheter från kontoret i Maze Bank West, forska fram kraftfull vapenteknologi från din underjordiska bunker och använd din falskmyntarfabrik för att inleda en lönsam falskmyntaroperation. EN FLOTTA KRAFTFULLA FORDON Blås fram över gatorna med en 10 högpresterande fordon, bland annat en superbil, motorcyklar, en vapenutrustad Dune FAV, en helikopter och en rallybil.

Du får också egendom inklusive ett garage för 10 bilar där du kan förvara din växande flotta. VAPEN, KLÄDER OCH TATUERINGAR Du får även tillgång till Compact Grenade Launcher, Marksman Rifle och Compact Rifle samt Stunt Racing Outfits, Biker Tattoos med mera.
Näytä koko vastaus

Kan man köpa GTA 6?

Grand Theft Auto 6 – PlayStation 5 – Webhallen.com.
Näytä koko vastaus

Är GTA bra för barn?

GTA V för barn? 2022-02-03 15:39 Hej, Min dotter som är 12 år har spelat ett av de tidigare GTA spelen men ställer mig frågande till att låta henne spela GTA V, särskilt med tanke på Trevors öppningsscen : Var och en vet bäst vad deras barn klarar och detta är klart på gränsen.

 • Hej,
 • Min dotter som är 12 år har spelat ett av de tidigare GTA spelen men ställer mig frågande till att låta henne spela GTA V, särskilt med tanke på Trevors öppningsscen :

Var och en vet bäst vad deras barn klarar och detta är klart på gränsen. Jag har spelat igenom GTA V själv för en massa år sen men kommer inte ihåg helt hur brutalt det var, kanske sorterar man bort en del på vägen, mindes ex inte scenen i klippet ovan.

Är resten av spelet på samma nivå? Hur är det med online delen? And the parent-of-the-year award goes to. (drumroll), JIMMY! Jag hade personligen inte låtit en tolvåring spela GTA V. Visa signatur Att förespråka Mac på Swec är som att förespråka hybridbilar på en raggarträff i Mora. Citera flera (38) 2022-02-03 15:45 Efter år av tjat lät jag min kille spela när han var 13, men skulle kunna tänka mig att 14-15 är bra gräns.

Visa signatur Moderkort: Asus P8P67 PRO REV B3 | CPU: Intel Core i5 2500K | GPU: GTX 980 DirectCU II 4GB | PSU: 850W Gold Citera flera (5) 2022-02-03 15:46 Sex, droger och vid många tillfällen väldigt onödigt mycket våld. Något man inte kommer ifrån i det spelet.

Överlag ett väldigt bra spel. Men inte särskilt lämpligt för en 12-åring kanske. Visa signatur RTX 3060ti | Intel i7 5820k | DDR4 64GB | Asus X99-S | Corsair 1000W Gold | Intel P600 512GB 9TB lagring | be quiet! Dark Rock Pro 3 | Logtech G710+ | Logitech G604 | Steelseries Arctic Pro Wireless Asus Rog Swift | NZXT H440 Citera!! Citera flera (8) 2022-02-03 15:48 Jag ställde mig själv frågan “Varför skulle min son spela GTA-V? Vad har det spelet som inte andra spel har?” och har fortfarande inte hittat något svar som gör att jag ens överväger det till min snart 14-åring.

Vi snackar om det ibland (som med många spel) och jag förklarar vilka delar som jag ser som ordentligt problematiska (och varför), då köper han resonemanget även om det tar emot och vi kollar istället (och spelar tillsammans) andra spel. Nån annan som har ett bra svar på den frågan? Varför skulle ett barn spela GTA-V? Vad har spelet som man inte lika gärna kan hitta i nåt annat, mindre problematiskt, spel? Visa signatur 9900K – RTX 3080 MSI Gaming X Trio – QD-OLED 34″ AW3423DW Citera flera (14) 2022-02-03 15:49 Hade jag varit förälder hade jag väl sagt nej men atm hade jag sagt ja Stor eloge för att skydda barnet, men har hon fått tillgång till internet kommer tyvärr inte en animerad sexscen i ett datorspel vara det värsta hon sett.

Internet är förjävligt trasigt, när vi var 12 körde vi IR eller vad de hette för att skicka vuxenfilmer till varandra och tänk då hur lätt det är att sprida idag Citera flera (6) 2022-02-03 15:51 Med tanke på en ganska grov tortyrscen en bit in i spelet skulle jag inte rekommendera GTA V till en 12-åring.

Citera flera (20) 2022-02-03 15:54 Skulle personligen inte låtit en tolvåring spela det. Framförallt inte den utdragna tortyrscenen som var på gränsen till vad jag själv orkar med att stå ut med i ett spel. Har dock hört att den blivit borttagen i senare patches.

 1. Men som med allt sådant här: det som man som vuxen kan uppfatta som satir eller att man gör sig rolig över i form av övervåld, stereotyper, sexism etc är ganska svårt för ett barn att ta in helt ärligt.
 2. De saknar kontexten och då är det nog enklare att bara se det som normalisering.
 3. Sen om det är så mycket värre än annat de kommer stöta på är väl den stora frågan I guess.

Visa signatur Citera flera (11) 2022-02-03 15:55 Är det faktiska GTAV som hon vill spela, eller är det RP? RP-scenen har blivit ganska stor, och det spelas i GTAV-världen. Citera flera (1) 2022-02-03 15:56 Finns en del sekvenser / spelmoment som är väldigt brutala.T.ex.

 1. När man ska tortera en person med olika verktyg, elektricitet, bensin.
 2. Citera flera (2) 2022-02-03 15:56 Skrivet av plajton: Hade jag varit förälder hade jag väl sagt nej men atm hade jag sagt ja Stor eloge för att skydda barnet, men har hon fått tillgång till internet kommer tyvärr inte en animerad sexscen i ett datorspel vara det värsta hon sett.

Internet är förjävligt trasigt, när vi var 12 körde vi IR eller vad de hette för att skicka vuxenfilmer till varandra och tänk då hur lätt det är att sprida idag Men det handlar nästan aldrig om “rekordet” eller “det värsta man sett”, det handlar ju om vad man matas löpande av och vilka typer av beteenden eller upplevelser som normaliseras, det är där jag ser just spel som problematiska, de kan uppta väldigt stor del av ens tid och nya intryck som man ska passa in i sin värld (gällande hur vi beter oss mot varandra).

Jag ser för övrigt inte sexet som direkt problematiskt i den scenen jämfört med interaktionen karaktärerna emellan, sex är evolutionärt viktigt och intressant för alla. Visa signatur 9900K – RTX 3080 MSI Gaming X Trio – QD-OLED 34″ AW3423DW Citera flera (4) 2022-02-03 16:03 Skrivet av m4gnify: Är det faktiska GTAV som hon vill spela, eller är det RP? RP-scenen har blivit ganska stor, och det spelas i GTAV-världen.

Det var typ det första jag tänkte på också. Inte för att RP-scenen alltid är barnvänlig, men det finns ju varianter av det som är betydligt “mildare” än spelets kampanj och mer liknar RP-servrar i Garrys Mod och dylikt. Med det sagt låter det sjukt rimligt att säga nej till GTA V för en tolvåring oavsett, men det kan ju vara värt att prata med barnet för att se vad det är som faktiskt lockar med spelet.

 • Citera flera (1) 2022-02-03 16:05 Skrivet av plajton: Hade jag varit förälder hade jag väl sagt nej men atm hade jag sagt ja Stor eloge för att skydda barnet, men har hon fått tillgång till internet kommer tyvärr inte en animerad sexscen i ett datorspel vara det värsta hon sett.
 • Internet är förjävligt trasigt, när vi var 12 körde vi IR eller vad de hette för att skicka vuxenfilmer till varandra och tänk då hur lätt det är att sprida idag Det handlar inte om det.

Barn har i alla tider gjort saker som ens föräldrar inte ville. Det är en del av grejen med att bryta sig loss. Får man allt kommer man ändå leta efter saker som man inte får och göra dem. Visa signatur Använd gilla för att markera nyttiga inlägg! Citera flera (3) 2022-02-03 16:07 Skulle också misstänka att tortyrscenen kan vara i grovaste laget även för en mogen 12 åring.

Spelar dottern för storyns skull eller bara för att det är roligt att köra runt i stan? Mina syskonbarn, som är den referens jag har till barn i den åldern, spelar väldigt sällan just kampanjen utan leker mest runt i spel och då är ju inte GTA V värre än något annat GTA spel förutom att grafiken är verkligare.

Ni skulle ju kunna ha regeln att hon bara får spela kampanjen när någon förälder finns närvarande och att hon annars bara får leka runt. Citera flera (1) 2022-02-03 16:07 Förbjder mina små att spela det. Men de kör ju COD osv istället Visa signatur ⚙️ Asus ROG Strix Maximus 13 Hero; Core i9, (11900K); ASUS ROG Ryujin 360mm; RTX 3090 ROG Strix; G.Skill Trident Z Royal DDR4-4600 CL20 DC – 64GB ; Samsung 980 Pro 2TB M.2; PSU: ASUS ROG Thor 1200W.

CASE: ASUS ROG Strix Helios GX601. 🖥️Asus ROG PG279Q 2560×1440 🖥️, 🖥️🖥️HTC Vive Cosmos Elite, Vive Wireless. ⌨️Steelseries Apex Pro 🖱️Steelseries Rival 600 Citera flera (2) 2022-02-03 16:10 Skrivet av UndaC: Skulle personligen inte låtit en tolvåring spela det. Framförallt inte den utdragna tortyrscenen som var på gränsen till vad jag själv orkar med att stå ut med i ett spel.

Har dock hört att den blivit borttagen i senare patches. Men som med allt sådant här: det som man som vuxen kan uppfatta som satir eller att man gör sig rolig över i form av övervåld, stereotyper, sexism etc är ganska svårt för ett barn att ta in helt ärligt.

De saknar kontexten och då är det nog enklare att bara se det som normalisering. Sen om det är så mycket värre än annat de kommer stöta på är väl den stora frågan I guess. Tortyrscenen var kvar för några månader sedan eller så. – GTA är inte för barn. Kan inte riktigt förstå varför man skulle låta ett barn spela något av dem.

Att barn vill eller att det finns värre saker där ute lätt tillgängligt är inte en ursäkt för att låta barn spela det. Citera flera (4) 2022-02-03 16:13 Låter som jag är på rätt väg att blocka det ett par år till då. Hur är det i online läget? Ja, hon gillar open world spel och spelar en hel del olika men inte i närheten så brutala som GTA V framstår.

 • Så varför dras man till GTA V? För min del är det ett av de bästa spelen jag spelat men så lägger jag ingen tyngd på våldet som även jag anser är kraftigt överdrivet, som vuxen lär man sig att se mellan fingrarna för sin egen del.
 • Men jag gissar att det är till viss del våldet som sålt GTA, iallafall från början och sen man man spunnit vidare på det.

Jag anser inte häller att sex scener är något hemskt, det är snarare hur det framställs men i scenen ovan skulle jag säga att det är våldet som kommer efteråt som jag reagerar på och som jag inte tror hade varit gynnsam för henne. Hon har ju spelat ex Witcher 3 där de har sex om jag mins rätt och det ser jag inget problem i.

Visst, de hugger säkert av huvudena där men det är viset man gör det på som kan bli ett problem. Har en kompis som låtit sin 8 åring se både Hajen filmerna och spelat GTA V. När jag visades scenen ovan så blev han chockad, hade han känt till detta hade barnet aldrig fått spela spelet. Men det är ju lite sent att komma på i efterhand.

Visa signatur CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort : EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GB Minne : Corsair 16GB Chassi : Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide Citera flera (1) 2022-02-03 16:14 Min son är nu 18.

GTA V kom när han gick på mellanstadiet. Som med alla spel han velat spela har jag först kollat på dem, så även med GTA V. I föräldramötet efter releasen av GTA V tog en av föräldrarna vars barn fick spela GTA V upp en fråga om varför barnen i klassen hade fått sånt grovt språkbruk. De kallade varandra för en massa skit och många av killarna hade ett rent ut sagt värdelöst sätt att bemöta tjejerna i klassen.

Det var en lång diskussion om det tills jag till slut tröttnade och frågade om de själva hade provat GTA V. Språket som användes var precis samma som i spelet. Det blev helt tyst. Jag förstår att det blir ett väldigt svårt läge. Som förälder har du sagt ja till GTA V.

Det är svårt för ett barn att skilja på att man spelar en karaktär och gör vissa saker som man inte gör i det verkliga livet, och det är lätt att det kryper med ut i det verkliga livet. Barn har inte ett så väl utvecklat konsekvenstänk. GTA V är utvecklat för en vuxen publik, men i just detta fallet så tror jag inte ens att alla 18-åringar är tillräckligt mogna för att hantera det.

Visa signatur Använd gilla för att markera nyttiga inlägg! Citera flera (12) 2022-02-03 16:18 Skrivet av giplet: Det handlar inte om det. Barn har i alla tider gjort saker som ens föräldrar inte ville. Det är en del av grejen med att bryta sig loss. Får man allt kommer man ändå leta efter saker som man inte får och göra dem.

Så är det men jag har uppenbarligen redan lyckas blocka spelet för henne sen hon började prata om det för par år sen och ser ingen anledning till varför jag inte skulle lyckas par år till. Att barn gör grejer de inte får göra är naturligt men jag vill tro att föräldrarnas inställning har en påverkan.

Visa signatur CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort : EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GB Minne : Corsair 16GB Chassi : Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide Citera flera (1) 2022-02-03 16:22 Finns en roblox värld (Jailbreak) där man kan leka GTA.

Tjuv och polis etc. Visa signatur ⚙️ Asus ROG Strix Maximus 13 Hero; Core i9, (11900K); ASUS ROG Ryujin 360mm; RTX 3090 ROG Strix; G.Skill Trident Z Royal DDR4-4600 CL20 DC – 64GB ; Samsung 980 Pro 2TB M.2; PSU: ASUS ROG Thor 1200W. CASE: ASUS ROG Strix Helios GX601. 🖥️Asus ROG PG279Q 2560×1440 🖥️, 🖥️🖥️HTC Vive Cosmos Elite, Vive Wireless.

⌨️Steelseries Apex Pro 🖱️Steelseries Rival 600 Citera flera (1) 2022-02-03 16:24 Single player spelet GTA V hade jag varit skeptisk till. Men onlinevarianten kan vara rätt harmlös. Finns rolig racing och annat. Problemet är väl att man inte riktigt kan filtrera bort allt det andra.

You might be interested:  Texas Holdem Poker Free Chips And Casino Gold?

Visa signatur Gigabyte Aorus Master | 32gb DDR4 3466MHZ CL14 | Ryzen 3950X | 3080Ti En lång rad Intel system som barnen fått som speldatorer, VR-dator, massa bärbara, servrar, RPi’s och andra boxar 😛 Citera flera (4) 2022-02-06 12:18 2022-02-06 12:27 Slutade personligen med GTA V en bit in i kampanjen för att det var för vidrigt och man blev tvingad att göra riktigt osköna saker för att komma vidare.

Beror väl lite på hur lätt man har för att distansera sig från det som händer men skulle inte direkt rekommendera det för någon och säga att det är direkt olämpligt ganska långt upp i åldrarna för barn. Visa signatur Citera flera (1) 2022-02-06 12:29 Mina 9 och 10 åriga brorsöner spelar det, och har kommit långt också så de har kommit förbi Trevors öppning och tortyren.

 • Hade det varit upp till mig hade jag inte tillåtit men deras föräldrar tillät så 🙄 Sen har dem ju redan kollat nästan allt om spelet på youtube i flera år redan så iofs var ju “skadan redan gjord”.
 • Men det är fina grabbar ännu.
 • Jag intervjuade en av dem om tortyr scenen och han verkade inte särskilt påverkad av den men han erkände att det var ganska äckligt, och så frågade han hur man gör så att offret inte tappar medvetandet, lol.

Trevors öppning kan de ha missat för jag har märkt att de tenderar att skippa cutscenes om möjligt. Även om dem såg den så tycker dem tjejer är äckliga fortfarande så hade nog inte hänt så mycket där heller. Är så olika hur barn reagerar också. En av mina yngre kusiner såg mig spela Plants vs Zombies för flera år sedan när han var 10 kanske och då fick jag efter några dagar lite klagomål av hans morsa för att han haft mardrömmar.

 1. Men samtidigt spelade han på den tiden COD MW2 och hade inga problem med No Russian där.
 2. Visa signatur Game Programmer Student @ Futuregames Boden Citera flera (1) 2022-02-06 12:30 Skulle säga att det beror mycket på barnets personlighet, mognadsgrad etc.
 3. En del har lättare att skilja på verklighet och fiktion än andra.

En del tar mer intryck än andra. En del reagerar mer känslomässigt än andra. Du som förälder känner förhoppningsvis din dotter väl nog att bedöma detta. Ett alternativ kan även vara att du spelar det med henne, vilket ger dig möjlighet att föra en diskussion med din dotter om etik och moral, sex, våld och andra viktiga/känsliga ämnen som dyker upp i spelet.

 1. NUC: Intel i5-4250U | 8GB RAM | 250GB SSD Laptop: Dell Latitude E7270 | 12,5″ FHD IPS | i5-6300U | 16GB RAM | 120GB SSD
 2. Laptop: MacBook Air 13″

Citera flera (1) 2022-02-06 12:38 Min 6 åriga son får spela GTA5 med denna mod installerad: Jag stängde av all våld i moddens config fil så han kan bara att köra runt olika bilar med roliga funktioner. Min sons favoriter är att köra runt med buss och plocka upp folk av någon anledning Jag tycker det är helt ok.

 1. Själv hade jag aldrig låtit barn spela vanliga GTA5 fram tills 14-16 eller så.
 2. Visa signatur i7 8700K | Noctua NH-D15 | ASUS Z370-F | EVGA SuperNova G2 750W | Corsair Vengeance 4x8GB @ 3400MHz CL16 | KFA2 RTX2080 Super | Samsung 970 EVO Plus 2TB | ASUS PG279Q | ASUS PB278Q Citera flera (10) 2022-02-06 12:51 Mina barn är lite yngre men de får inte ens spela Fortnite.

Efter att de är 15 vettetusan om det går att censurera något dock. Däremot skulle jag aldrig betala för ett spel jag uppfattar om skit med kassa värderingar. Jag har blivit en tråkmåns på äldre dagar, och kanske än mer sedan jag fick barn. Har mycket liten tolerans för spel där karaktärerna man spelar är rövhål.

Ett av mina lackmustest är om barnen och vuxna kan spela tillsammans. Vuxna ska inte förbjuda saker av slentrian, men inte heller tillåta dem. Jag tror det är oerhört vanligt att föräldrar inte har koll. TS verkar ha koll. Många av lågstadiebarnen på barnens skola har sett på Squid Game. Föräldrarna hade noll koll.

Efter att skolan observerat.att barnen lekte “squid game” blev det debatt, och de flesta verkar nu överens om att squid game inte är så bra för barn att se. För egen del såg jag det mesta som gick på TV från jag var 10-11, men det var inte så mycket ocensurerat på TV då.

 • MSI Z77MA-S01 i7 [email protected], HD7750 Silent, 4K Samsung u24e590, Intel SSD, Seagate SSHD, LG BH16NS55 BD/RW, OSX Mojave, Win 10, Linux Mint
 • HTPC GA-P55-USB3 Core i7 870, HD6670 silent, TV, Samsung SSD, Seagate SSHD, LiteOn iHBS112, Win 10, Linux Mint
 • Macbook Pro 2009, 6GB RAM, SSD, MacOS Catalina + Windows 7

Citera flera 2022-02-06 13:12 Själv lirade jag Gta vice city när det kom, jag var 12. Lirat varje Gta titel på release. Gta V var de mest extrema men om du kan göra som ovannämnda och censurera spelet så blir det bättre. Det handlar om mognad hos barnen, om de är intresserade av ett spel och har Youtube så kommer de titta på clip oavsett.

 • Angående språkbruk från spel så ligger det mer hos föräldrarna.
 • Anske är bäst att sitta med och lira med dem.
 • För om ett barn i klassen får lira, då kommer alla barn åka ditt och spela Gta ändå.
 • Om hen vill lira online, hjälp dem starta spelet.
 • Online delen har jag för mig är väldigt harmlöst.
 • Vill hen lira story, sitt med och förklara.

Angående ålder, mognaden på barnet är vad som avgör inte åldern. Mina 50 öre Citera flera (1) 2022-02-06 15:13 en tjej på bara 12 år ska verkligen inte spela såna här spel. det är ju min åsikt men du gör väl va du vill med ditt barn. Visa signatur

 1. Corsair Carbide 200R chassi med 2x120mm i3-4370 @ 3,8GHz, 8GB DDR3 Asus Geforce GTX 1050 Ti 4GB
 2. Windows 10 Home

Citera flera (3) 2022-02-06 22:59 Skrivet av HazZarD: en tjej på bara 12 år ska verkligen inte spela såna här spel. det är ju min åsikt men du gör väl va du vill med ditt barn. Nyfiken fråga, spelar det någon roll tänker du att det är en flicka och inte en pojke? _ Sen en tanke utifrån vad flera uttryckt här ovan, att barn precis som vuxna är individer och saker påverkar dem olika mycket.

 • Jag håller helt med, det är nästan omöjligt att veta innan hur olika barn påverkas eller reagerar.
 • MEN Jag tror inte att vi vuxna, inte ens i rollen som föräldrar till våra egna barn, kan “känna” barnet tillräckligt för att veta om och hur barn reagerar på olika intryck.
 • Särskilt när de är komplexa, t.ex inte bara grovt våld utan att det också sker av obegripliga eller mångfacetterade orsaker med oklara konsekvenser.

Det finns egentligen oändligt antal potentiella reaktioner eller konsekvenser hos barnet av exponering för det, vissa uppenbara och andra i princip omöjliga att koppla ihop med händelsen i sig (t.ex utåtagerande beteenden ett halvår senare, sömnsvårigheter, relationella svårigheter).

 • Jag brukar se det som ESD för komponenter, jag vet att risken finns och att jag inte har någon egentlig möjlighet att helt skydda dem mot det.
 • Så jag försöker att göra så gott jag kan och vara öppen med det i stigande takt med deras ålder.
 • An barnet fråga om något så kan de också hantera ett svar och förtjänar det också för det mesta.

Visa signatur 9900K – RTX 3080 MSI Gaming X Trio – QD-OLED 34″ AW3423DW Citera flera (9)
Näytä koko vastaus

Hur många GTA spel finns det?

Titlarna – Det har hittills släppts 15 GTA-spel.

Titel Året spelet utgavs Plattform Utvecklare Kommentar
Grand Theft Auto 1997 Microsoft Windows, MS-DOS, Game Boy Color, Playstation DMA Design, Tarantula Studios Kan numera laddas ner gratis från hemsidan.
Grand Theft Auto: London 1969 1999 Microsoft Windows, MS-DOS, Game Boy Color, Playstation DMA Design, Tarantula Studios, Rockstar Canada, Runecraft Expansionspaket till GTA.
Grand Theft Auto: London 1961 1999 Microsoft Windows DMA Design, Tarantula Studios, Rockstar Canada, Runecraft Expansionspaket till GTA.
Grand Theft Auto 2 1999 Microsoft Windows, Dreamcast, Game Boy Color, Playstation DMA Design, Tarantula Studios Kan numera laddas ner gratis från hemsidan.
Grand Theft Auto III 2001 Playstation 2, Microsoft Windows, Xbox, Mac OS, iOS, Android DMA Design, Rockstar Vienna
Grand Theft Auto: Vice City 2002 Playstation 2, Microsoft Windows, Xbox, Mac OS X Rockstar North, Rockstar Vienna
Grand Theft Auto Advance 2004 Game Boy Advance Digital Eclipse
Grand Theft Auto: San Andreas 2004 Playstation 2, Microsoft Windows, Xbox, Mac OS X Rockstar North
Grand Theft Auto: Liberty City Stories 2005 Playstation Portable, Playstation 2 Rockstar Leeds, Rockstar North
Grand Theft Auto: Vice City Stories 2006 Playstation Portable, Playstation 2 Rockstar Leeds, Rockstar North
Grand Theft Auto IV 2008 Playstation 3, Xbox 360, Microsoft Windows Rockstar North, Rockstar Toronto
Grand Theft Auto: The Lost and Damned 2009 Playstation 3, Xbox 360, Microsoft Windows Rockstar North Expansionspaket till GTA4.
Grand Theft Auto: Chinatown Wars 2009 Nintendo DS, Playstation Portable, IOS Rockstar Leeds, Rockstar North
Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony 2009 Playstation 3, Xbox 360, Microsoft Windows Rockstar North Expansionspaket till GTA4.
Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City 2010 Playstation 3, Xbox 360, Microsoft Windows Rockstar North, Rockstar Toronto Nedladdningsbart material till GTA4
Grand Theft Auto V 2013 Playstation 3, Xbox 360, Microsoft Windows, PlayStation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X och S Rockstar North
Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition 2021 Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X och Series S, Nintendo Switch, IOS, Android Grove Street Games Samling med Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City och Grand Theft Auto: San Andreas

Det är framför allt från GTA III och framåt som spelen fått mest uppmärksamhet, mycket på grund av påkostad och avancerad 3D-grafik, något som de första versionerna saknade.
Näytä koko vastaus

Hur många GTA 5 har sålts?

GTA V har nu sålts i 165 miljoner exemplar

2022-05-17 15:16 Updated 2022-05-17 16:08

Det är verkligen bisarrt, vid det här laget. Att Grand Theft Auto V (som släpptes 2013) sålts i över fem miljoner exemplar sedan sista februari 2022, något som Take 2 nu rapporterar. Totalt sett har GTA V krängts iväg i hisnande, absurda 165 miljoner exemplar under de senaste nio åren och spelserien i helhet har sålts i strax under 400 miljoner (!) exemplar.

Under samma årsredovisning meddelar Take 2 att kritikerfavoriten Red Dead Redemption II sålts i hela 44 miljoner exemplar vilket är alldeles fantastiska siffror, det också. Dessa direkt bisarra försäljningssiffror gör ju naturligtvis att pressen på Rockstar att upprepa succén med kommande GTA VI ännu större och med tanke på att det finns envisa rykten som hävdar att teamet lagt ned och börjat om med spelet tre hela gånger under de senaste sex åren (!) säger ju en del om ambitionsnivån som krävs här.

Hur många GTA V har du köpt? 165 miljoner och counting. Fortsätter det såhär kommer GTA V att klå världens mest sålda spel (Minecraft) innan nästa sommar. EUROPAS STÖRSTA SPELTIDNING Copyright 1998-2022 – Utgiven av Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Denmark. : GTA V har nu sålts i 165 miljoner exemplar
Näytä koko vastaus

Vad kostar GTA rp?

Hur mycket kostar GTA Plus? – Det finns bara en nivå av medlemskap för GTA Plus, tack och lov, och det kostar $5,99 varje månad. Vi har ännu inte bekräftelse på hur mycket det kommer att kosta i EU och Storbritannien, men vi kan inte föreställa oss att det kommer att variera för mycket från det antalet när det lanseras den 29 mars 2022.
Näytä koko vastaus

Vem äger GTA 5?

Rockstar Games, Inc.
Näytä koko vastaus

Får 10 åringar spela Fortnite?

Hur påverkas barn av Tiktok och Fortnite? – Grums kommun

TikTok Appen TikTok är en app där man kan se videor och även ladda upp egna.Anti-mobbningsorganisationen Friends har gjort en undersökning om nätmobbning i åldrarna 9–15 på Tiktok. Den visar följande saker:

Trots att Tiktoks åldersgräns är 13 år börjar många barn använda appen tidigare.Var tionde person i undersökningen hade varit med om någonting på Tiktok som fick dem att känna sig ledsen, sårad eller mindre värd det senaste halvåret.Tre av tio har sett någon annan bli utsatt eller illa behandlad på Tiktok, men bland dem har majoriteten (58 procent) hjälpt den utsatte på något sätt.Hälften har pratat med någon vuxen om vad man ska göra för att det ska vara ett bra klimat på Tiktok.Ungefär en fjärdedel vill att vuxna ska prata med dem om vad man kan göra om man själv eller någon av ens vänner blir illa behandlad på internet.

Statens medieråd har kommit med råd till föräldrar om TikTok där det åter igen lyfts det viktiga med att prata med ditt barn om hur de skall göra om de utsätts för något på nätet. De nämner flera konkreta tips såsom att ställa in platsinställningar så det inte syns för andra var ditt barn befinner sig, vilken profil de har etc.

Vi har tidigare i elevhälsan informerar skickat ut “Hur går jag till väga” där man i punktform kan se hur man kan göra om man blir utsatt på nätet. Som ett slags första hjälpen på nätet. När det kommer till barnens användande av sociala medier oavsett om det gäller TikTok eller spel så är beslutet i slutänden ert som vuxna och inte barnens beslut.

Fortnite Fortnite Battle Royal är ett actionspel där man vinner genom att överleva längre än sina motståndare. För att klara sig är man som spelare i behov av vapen, förband, fällor och byggnadsmaterial för att skydda sig. Spelets handling kan liknas med filmerna Hunger games där det enbart finns en överlevare kvar på slutet.

 1. Fortnite har en åldersgräns på 12 år och det finns en anledning till det.
 2. Det är alltså inte tänkt att barn under denna ålder ska spela Fortnite.
 3. Enligt spelexperten Paula Fenjima Manrique är det inte våldet som påverkar barn negativt utan det är istället spelens strategiska uppbyggnad på straff-och belöningssystemet som leder till att barnen blir frustrerade, tappar kontrollen och kan bli utåtagerande.

Klarar du inte en bana så straffas du att få börja om och vinner du blir du belönad. Barn i ung ålder har inte den självdisciplin som behövs för att hantera de känslor som kan uppkomma. Enligt Paula är problemet med Fortnite att spelet påverkar straff-och belöningssystemet extremt mycket.

Vidare säger Paula att “alla vill ju vara den som överlever längst och vinner spelet”. Då belöningen är stor blir man inte enbart belönad av spelet utan också av alla de som finns omkring- både online och i verkligheten eftersom kompisar också spelar. Spel och känslor Likaväl som när barnet har förlorat en fotbollsmatch behöver man prata om de känslor som kan uppstå av ett spel.

Det finns många föräldrar som rycker ur sladden eller skäller och det kan leda till att barnet blir dubbelt bestraffad och känner sig ännu sämre. Som förälder är det viktigt att vara närvarande för att se hur spelet fungerar och även diskutera om det som händer i spelet.

 1. Vill ni läsa mer om nätet kan vi rekommendera Föräldraguide till sociala medier från Statens medieråd.
 2. Vi har i detta nyhetsbrev valt att lyfta TikTok och Fortnite.
 3. Den fakta om TikTok och Fortnite som förekommer i texten är hämtad från organisationen Friends och ur en artikel i Expressen.
 4. Där kan ni läsa texten i sin helhet.

Har ni några funderingar kring detta ämne är ni varmt välkomna att kontakta oss! Anna och Elisbeth : Hur påverkas barn av Tiktok och Fortnite? – Grums kommun
Näytä koko vastaus

Kan en 6 åring spela Minecraft?

Populärt med mobilspel där man uppmanas till köp i spelet – Många barn spelar också på mobilen – inte bara på dator och konsol. Även här har den norska organisationen Barnevakten rekommenderade spel, exempelvis Hay Day och Moviestarplanet, som i utgångspunkt är gratis och spelas på iOS-enheter eller Android-telefoner.

Det som är lite oroväckande med sådana spel är att det ofta är uppmuntras att man ska köpa saker i spelet. Det är även vanligt i stora spel som FIFA och Fortnite, men på mobilen har du ofta redan registrerat ett konto och lagt in dina kortuppgifter. Spelar barnen på mobilen, bör du se till så att de inte spenderar en massa pengar på spel, säger Harring.

Barnevakten har fått flera ärenden den senaste tiden angående konsumtion på sexsiffriga belopp, speciellt i Fortnite, men även i Overwatch och FIFA. – Det blir väldigt frestande att skaffa sig extra utrustning, och många köper sig status i spel med äkta pengar – precis som man gör med märkeskläder och likande i det verkliga livet.

 1. Vår erfarenhet är också att en del barn inte förstår att de spenderar riktiga pengar.
 2. Vi rekommenderar föräldrar att sätta sig in i möjligheten för att avgränsa köp i spelen – oavsett om det är på konsol, eller i mobilspel, lägger Tønnesen till.
 3. Spelen som är mest populära hos barn just nu FIFA (Playstation, Xbox) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från tre år.

Spelet är det största och mest populära fotbollsspelet på marknaden. Kan spelas i flera olika lägen. Minecraft (Playstation, Xbox, PC, Mac) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från sju år. Spelet har två olika lägen: “survival” och “creative”. I “survival”-läget gäller det att bygga, skaffa mat och bekämpa digitala monster.

I “creative”-läget är det en större fokus på byggandet och kreativiteten. Overwatch (Playstation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 12 år. Välj mellan olika hjältar och kämpa mot ett annat lag tillsammans med dina vänner. Detta är ett skjutspel som har blivit väldigt populärt, båda bland barn och vuxna.

Grand Theft Auto V (GTA) (PlayStation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 18 år. Detta spel är känt för att innehålla mycket brutalt våld, och en viktig poäng i spelet är helt enkelt att döda. Call of Duty: WWII (PlayStation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 18 år.

Det finns en rad spel i Call of Duty-serien. Det senaste spelet utspelar sig under andra världskriget och du kan välja att spela mot andra online, som Singel Player, eller i “överlevnadsläge” där du måste bekämpa nazistzombies. Counter-strike: Global Offencive (CS:GO) (PlayStation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 18 år.

CS har i flera år varit ett av de största förstapersonsskjutspel på marknaden. Varje spelare är med i ett av två lag: terroristerna eller anti-terroristerna, och poängen är antingen plantera en bomb vid olika mål, eller stå överlevande på slutet. Fortnite (PlayStation, Xbox, PC, Mac, iOS) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 12 år.

I spelet måste du kombinera både skjutande och byggande för att stå som sista överlevande. Grafiken liknar en färgglad tecknad film, till skillnad mot många andra skjutspel. Roblox (Xbox, PC, iOS, Android) – rekommenderad ålder (PEGI) från sju år. Här kan du spela spel som andra användare har skapat, eller kan du bygga ditt eget spel från grunden.

Grafiken påminner om Minecraft. Det uppmuntras att man ska köpa saker i spelet, och flera av spelen är olämpliga för yngre barn. The Sims 4 (PlayStation, Xbox, PC, Mac) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 12 år. Skapa ditt eget hem, bygg relationer med andra “simmar” och starta en karriär.

 • Mild form av våld och antydningar till nakenhet är anledningen till åldersrekommendationen.
 • PlayerUnknown’s Battleground (PUBG) (PlayStation, Xbox, PC, iOS, Android) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 16 år.
 • I likhet med Fortnite är detta ett “battle royale”-spel, där det gäller att stå som sista överlevande av totalt 100 spelare.

Du kan spela skjutspelet ensam, eller i lag på två eller fyra. REALISTISK: PUBG har en mer verklighetstrogen grafik än Fortnite. ILLUSTRATION: PUBG Hay Day (iOS, Android) – rekommenderad åldersgräns från fyra år i App Store. I detta mobilspel bygger du din egen gård med djur och grödor.

 • Det uppmuntras till köp i spelet.
 • Rocket League (PlayStation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från tre år.
 • I Rocket League kombinerad bilkörning med bollspel, och du ska helt enkelt skjuta bollen i motståndarens mål genom att styra en racerbil.
 • Spela online mot andra spelare, mot en vän eller ensam.

Subway Surfers (iOS, Android) – rekommenderad åldersgräns från nio år i App Store. Kom undan vakten och hans hund genom att springa, hoppa och surfa mellan tåg och olika hinder. Samla pengar under tiden i spelet för att köpa “powerups”. Clash Royale (iOS, Android) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från sju år, men utvecklarna bakom spelet rekommenderar inte till spelet till barn under 13 år.

 • Med hjälp av strategiskt tänk ska du i Clash Royale få ned motståndarnas torn – och se till att motståndarna inte fäller dina.
 • Du kan få extra resurser genom att spela, men du kan också köpa fördelar i spelet genom att använda äkta pengar.
 • Clash of Clans (iOS, Android) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från sju år, men utvecklarna bakom spelet rekommenderar inte spelet till barn under 13 år.

I likhet med Clash Royale är detta ett strategispel, men här ska du bygga din egen stad och träna dina soldater innan du möter de andra spelarna. Även detta spel uppmuntrar till köp i spelet. Battlefield 1 (PlayStation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 18 år.

 • I detta action-spel spelar du mot andra online, eller som singel player.
 • Spelar du online handlar spelet om att utplåna motståndarlaget – i krigsflyg, som fotsoldat eller i en helt annan roll.
 • Varje soldat fyller nämligen en roll i sitt lag.
 • Candy Crush (iOS, Android) – rekommenderad åldersgräns från fyra år i App Store.

Lös olika “pusselspel” genom att flytta och förstöra godis. Här kan du spela i en evighet – det finns nämligen en trillion olika banor att spela! Har du inte fler liv kvar, kan du köpa fler liv, men du kan också spela spelet utan att spendera några pengar.

League of legends (PC, Mac) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 12 år. Detta är ett MOBA-spel (multiplayer online battle arena), där du spelar med andra online. Varje match utspelar sig på en fyrkantig arena, där det gäller att ta sig från den ena änden av kartan till den andra, och tillsammans med ditt lag ska du förstöra motståndarlagets torn och bas.

Spelet har inte mycket fokus på våld och blod, även om du alltså måste slåss mot motståndaren.
Näytä koko vastaus

Är Minecraft våldsamt?

Våld i Minecraft – Även om Minecraft bara innehåller ett milt våld, så kan spelet fortfarande vara osäkert för yngre barn. Den blockbaserade grafiken i spelet gör våldet orealistiskt, till skillnad mot andra TV-spel. När ett monster besegras försvinner det som en rökpuff, och lämnar eventuellt användbart hantverksmaterial efter sig.

När man attackerar de här monstren förminskas antalet “hjärtan” för att visa att de har skadats. Om spelaren “dör” kommer de att återupplivas (även kallat för “respawn”) vid samma plats som de först startade när de anslöt till spelet. De kan även återupplivas i sina sängar om de har en, eller nyligen har sovit i en.

Kort sagt visar inte spelet något blod eller kroppsskador, men att bekämpa monster kräver vapen, som svärd eller pilbågar. I slutändan är det upp till dig att avgöra om ett visst spelläge är passande för dina barn.
Näytä koko vastaus

Kan man spela GTA 5 online?

Fortsätt din resa på Xbox Series X|S genom att föra över dina karaktärer och framsteg i GTA Online och GTA V: Story Mode till Xbox Series X|S. Spela GTA Online, en dynamisk onlineupplevelse med stöd för 30 spelare, där du kan göra resan från småfifflare till maffialedare på nolltid.

 • Xbox Series X|S-spelare får nu tillgång till nya kraftfulla fordonsuppgraderingar och förbättringar som Career Builder, samt alla uppgraderingar, expansioner och allt nytt innehåll som släppts till GTA Online sedan lanseringen, såväl enspelar- som flerspelarinnehåll.
 • Samarbeta i häftiga Heists, ge dig på adrenalinstinna Stunt Races, tävla i unika Adversary Modes eller ta en paus från eldstriderna på nattklubbar, arkadhallar, lyxiga fester och mycket mer.

GTA Online till Xbox Series X|S har även nya förbättringar som: • EXKLUSIVT NYTT INNEHÅLL – Stig in i Hao’s Special Works på Los Santos Car Meet, där du kan botanisera bland nya elituppgraderingar och exklusiva modifikationer. Ta de högpresterande fordonen till nya tävlingar, tidsutmaningar och mer därtill.

 • NYA CAREER BUILDER – Lär dig grunderna i GTA Online.
 • Välj en av fyra affärsmöjligheter – Biker, Executive, Nightclub Owner eller Gunrunner – och välj och vraka bland hus, bilar och vapen att bygga ett imperium med.
 • NY MENYDESIGN – Få tillgång till allt som GTA Online har att erbjuda direkt via huvudmenyn, som innehåller de senaste och mest populära uppdateringarna.

• FÅ TILLGÅNG TILL ALLA NUVARANDE OCH TIDIGARE UPPDATERINGAR – Välj bland 40 olika massiva uppdateringar (fler är på väg): Den intensiva jakten på Dr Dres försvunna musikfiler med Franklin Clinton i The Contract, Los Santos Tuners högoktaniga gatutävlingar, Heists på den tropiska ön Cayo Perico och nattklubbslivet i After Hours och The Diamond Casino & Resort.

Allt detta är tillgängligt tillsammans med tävlingar, lägen, aktiviteter och sociala platser man kan besöka ensam eller med kompisarna – inklusive golfbanor, nattklubbar, arkadhallar, lounger och mycket mer. Utforska Los Santos och Blaine County med större detaljrikedom än någonsin, nu med: • ENASTÅENDE GRAFIK – Nya grafiklägen med upp till 4K-upplösning, upp till 60 bildrutor per sekund, HDR-alternativ, raytracing, förbättrade texturer och mer därtill.

• KORTARE LADDNINGSTIDER – Ge dig ut i Los Santos och Blaine County nästintill omedelbart med kortare laddningstider än någonsin. • 3D-LJUD – Hör världen in i minsta detalj: stulna superbilar som accelererar, automateld från grannkvarteret, dånet från helikoptrar på himlen och så vidare.
Näytä koko vastaus

Hur mycket kostar GTA 5 PS5?

Produktinformation – Det billigaste priset för Grand Theft Auto V (PS5) just nu är 229 kr. Det är en av de 100 mest populära produkterna i kategorin PlayStation 5-spel, Prisjakt jämför priser och erbjudanden från 21 butiker.
Näytä koko vastaus

Hur mycket kostar GTA 5 Premium Edition?

Produktinformation – Det billigaste priset för Grand Theft Auto V – Premium Edition (PS4) just nu är 239 kr. Det är en av de 100 mest populära produkterna i kategorin PlayStation 4-spel, Prisjakt jämför priser och erbjudanden från 15 butiker. Format Download, Fysisk utgåva
Näytä koko vastaus

Hur många GTA 5 har sålts?

GTA V har nu sålts i 165 miljoner exemplar

2022-05-17 15:16 Updated 2022-05-17 16:08

Det är verkligen bisarrt, vid det här laget. Att Grand Theft Auto V (som släpptes 2013) sålts i över fem miljoner exemplar sedan sista februari 2022, något som Take 2 nu rapporterar. Totalt sett har GTA V krängts iväg i hisnande, absurda 165 miljoner exemplar under de senaste nio åren och spelserien i helhet har sålts i strax under 400 miljoner (!) exemplar.

 1. Under samma årsredovisning meddelar Take 2 att kritikerfavoriten Red Dead Redemption II sålts i hela 44 miljoner exemplar vilket är alldeles fantastiska siffror, det också.
 2. Dessa direkt bisarra försäljningssiffror gör ju naturligtvis att pressen på Rockstar att upprepa succén med kommande GTA VI ännu större och med tanke på att det finns envisa rykten som hävdar att teamet lagt ned och börjat om med spelet tre hela gånger under de senaste sex åren (!) säger ju en del om ambitionsnivån som krävs här.

Hur många GTA V har du köpt? 165 miljoner och counting. Fortsätter det såhär kommer GTA V att klå världens mest sålda spel (Minecraft) innan nästa sommar. EUROPAS STÖRSTA SPELTIDNING Copyright 1998-2022 – Utgiven av Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Denmark. : GTA V har nu sålts i 165 miljoner exemplar
Näytä koko vastaus

Har GTA 6 kommit ut?

GTA 6: Rykten – Hur Stort Är Gta 5 Det har dykt upp en hel del rykten kring GTA 6. Nedan har vi samlat alla de senaste läckorna och ryktena som kan ge en hint om när GTA 6 kan lanseras – och vad vi kan förvänta oss av det nya spelet. Du bör som alltid ta dessa detaljer med en nypa salt – vissa är gamla, några är från numera raderade källor och andra kan bara komma från allt för ivriga fans.90 minuter videoinnehåll läcker ut I mitten av september lyckades någon komma över Rockstar Games’ data för det kommande spelet, och läckte ut ett gäng videor (Öppnas i ny flik) som visar upp spelet i ett tidigt utvecklingsstadie.

 1. Rockstar Games har sedan dess bekräftat att videorna faktiskt var riktiga.
 2. En motor före sin tid? Grafiken för GTA 6 kan vara riktigt imponerande om vi ska tro på en ny rapport.
 3. Journalisten och Rockstar-insidern Chris Klippel (via T3 (Öppnas i ny flik) ) har sagt att motorn som används för att skapa GTA 6 är “före sin tid”.
You might be interested:  Online Free Poker With Friends Private Table?

Klippel hävdade på Twitter att “den nya versionen av grafikmotorn för RockstarGames (RAGE9) som kommer att användas för GTA6 sannolikt kommer att vara ganska otrolig och tillade att han “har fått mycket positiv feedback”. Visiblement, la nouvelle version du moteur graphique de #RockstarGames (RAGE9) qui sera utilisée pour #GTA6 risque d’être assez incroyable.

J’ai pu avoir des retours très positifs, on devrait vraiment ne pas être déçu sur ce point. On parle d’un moteur en avance sur son temps. pic.twitter.com/v2DVSS4lMJ April 22, 2022 See more Klippel sade också, vid frågan om mer detaljer om hur den kommer att jämföras med Unreal Engine, att; “Tydligen är målet att överträffa Unreal Engine.

De är kapabla till det, vi får se om de lyckas göra det.” Att GTA 6 blir ett grafiskt imponerande spel är väl förväntat, men vi vet fortfarande inte hur bra det faktiskt kommer att bli. Vi ser fram emot en första titt. Nått ett viktigt steg? Vi har inte jättemycket information om hur utvecklingen av GTA 6 går, men en färsk rapport har antytt att teamet på Rockstar precis har nått en stor milstolpe.

Den franske journalisten Chris Klippel (Öppnas i ny flik) (via GamingBible (Öppnas i ny flik) ) hävdar att “ett viktigt steg i utvecklingen av GTA6 precis har nåtts” och att “saker och ting borde gå snabbare (internt hos Rockstar).” Klippel fortsatte med att säga; “Jag tror att ett (riktigt) tillkännagivande i slutet av året kan vara möjligt.

Med jag ser inte att spelet kommer före slutet av 2024!” Klippels uppskattning för 2024 stämmer överens med tidigare rapporter om ett beräknat släppfönster för GTA 6, men det är värt att ta den här rapporten med en nypa salt, speciellt eftersom det inte finns särskilt många detaljer när det gäller vilka viktiga steg som har uppnåtts i det här skedet.

 • Med GTA 6 nu bekräftat att vara under utveckling, skulle en uppdatering i slutet av 2022 utan tvekan välkomnas av alla ivriga fans, men vi får vänta och se.
 • Måste hålla saker och ting fräscha Nu när GTA 5 fått expansioner och en förbättrad version (Öppnas i ny flik) som ger det nästan nio år gamla spelet nytt liv för den nya konsolgenerationen, har det känts som att GTA-serien stampar lite på samma ställe men det kan ändras med GTA 6.

I en intervju med GamesIndustry.biz (Öppnas i ny flik), pratade Take-Twos VD, Strauss Zelnick, lite kring tillkännagivandet om att GTA 6 är under utveckling utan att lägga något fokus på det förflutna. Han sade; “Du måste alltid vara villig att tänka nytt.

Du måste alltid vara villig att ge konsumenterna vad de vill ha. Så fort du försöker hålla fast vid det förflutna blir du irrelevant.” Zelnick fortsatte med att tillägga: “Jag är stolt över att Rockstar arbetar med nästa iteration av Grand Theft Auto. Jag tvivlar inte på att det kommer att bli fantastiskt och det finns alla bevis för att tro att den tidigare Grand Theft Auto-katalogen också kommer att fortsätta att prestera.” Rockstars enda nya spel denna generation? Enligt den kända läckan AccNGT kan Rockstar satsa allt på att få GTA 6 rätt.

I en Q&A från januari 2022, vid frågan hur många spel vi kan förvänta oss av Rockstar den här generationen, sade de: “Om vi pratar om nya spel, tror jag bara att GTA 6 kommer att släppas.” @ZerkhovHow many games should we expect from Rockstar this gen?If we are talking about new games, then I think only GTA 6 will be released January 7, 2022 See more Utvecklingsproblem? Läckan AccNGT (som nyligen läckte detaljer om Star Wars Eclipse) skrev på Twitter (via ScreenRant (Öppnas i ny flik) ) att utvecklingen av GTA 6 tydligen är ganska “kaotisk” och tillade att “det kommer att vissa kommer bli besvikna när det kommer till aspekter”, även om läckan sade att dessa besvikelser inte kommer att ha något att göra med grafik och mer att göra med handlingen.

About #GTAVI #GTA6- Some people don’t realize how chaotic the development is.- I really think there will be disappointment for many people for some aspects (ofc not the graphic side).- If the game is announced this year / early 2022, we can really be worried. December 11, 2021 See more Första skärmdumpen gömd i GTA-trilogin? En bild av ett hus i GTA Trilogy-versionen av San Andreas får fans att tro att de kanske tittar på den allra första skärmdumpen från GTA 6.

Bilden av huset, publicerad på GTA-forum (Öppnas i ny flik) (via IGN (Öppnas i ny flik) ), kan hittas bland foton på väggen i San Andreas’ Lil’ Probe’Inn med UFO-tema. Det är ju typ den perfekta platsen för början av en konspiration, eller? Another #GTATrilogy mystery hunt.

 • The Lil’ Probe’Inn has an unidentified house amongst the UFO photo display.
 • GTAVI? (jk) (or am I, where is this from?) Credit to ArthurZussman, mussefar03 and mrcharhead for these images.Discussion source: https://t.co/F4uXihZS9v pic.twitter.com/1iHP1jiQML November 16, 2021 See more Det kanske bara är ett hus med ett UFO ovanför det, men vad som får fans att reagera är att den höga kvaliteten på det visuella i bilden antyder att det inte är från ett äldre spel och ingen verkar kunna hitta det i GTA 5 heller.

En GTA Forum-användare identifierade ett verkligt hus i Boca Raton nära Miami som ser ut som huset. De som har hängt med i ryktena om att GTA 6 kan utspelas i Miami kommer att veta varför det är viktigt och fansen tar det som en hint för spelvärlden. En Twitter-användare och Rockstar-fan, Matheusvictorbr (Öppnas i ny flik), sade i april 2022 att de har kunnat verifiera att huset är från GTA 6.

 1. Det har dock inte kommit något officiellt från Rockstar.
 2. Läckte Snoop Dogg precis rykten om Dr Dre i GTA 6? Snoop Dogg kan ha blivit en osannolik källa till GTA 6-nyheter.
 3. I en intervju med Rolling Stone (Öppnas i ny flik) avslöjade Snoop Dogg att Dre Dre är tillbaka i studion och tydligen spelar in ny musik för ett ännu inte tillkännagivet Grand Theft Auto-spel.

“Jag vet att han gör jävligt bra musik”, sa Snoop till Rolling Stone när han fick frågan om vad Dre höll på med. “Och en del av hans musik är kopplad till GTA-spelet som är på gång. Så jag tror att det kommer att vara det sättet som hans musik kommer att släppas på, genom GTA-spelet.” Naturligtvis finns det ingen garanti för att det är GTA 6 som Snoop pratar om.

 • Det skulle exempelvis kunna handla om den nya remasterade versionen av GTA 5, eller Grand Theft Auto Trilogy: The Definitive Edition remasters.
 • Dr Dre’s musik har tidigare spelats i San Andreas från 2004, så det kan vara relaterat till Definitive Edition-remastern snarare än soundtracket till GTA 6.
 • Platsannons avslöjar next-gen VFX En platsannons på Rockstars officiella webbplats tyder på att utvecklaren vill höja ribban när det gäller nästa generations grafik i sina spel.

I annonsen sökes en VFX-utvecklare som ska arbeta på Rockstar New England och “hjälpa till att ge extra liv åt miljöer, karaktärer, vapen, fordon och mycket mer”. Detta innebär att “använda stämningseffekter för saker som insekter runt spelaren och regn som droppar från byggnader till storskalig ödeläggelse, exempelvis skyskrapor som störtar till marken”.

 • Vår teknik används för att binda samman världen”, fortsätter platsannonsen, “vapen orsakar skotthål, fordon ger upphov till dammoln och lämnar spillror efter sig när de kraschar, föremål blir smutsiga när de hamnar i lera”.
 • Det efterfrågas specifikt att kandidaten ska vara beredd att “utveckla material som är optimerat för nuvarande och nästa generations konsoler”.

Naturligtvis nämns det inte specifikt i denna annons att VFX-utvecklaren på något sätt kommer att arbeta med GTA 6. Men med det sagt skulle vi bli förvånade om detta inte även innefattar GTA 6, om nu Rockstar vill börja utveckla sina spel för next-gen.

Den utvidgade versionen av GTA 5 är försenad Rockstars utvidgade och förbättrade version av GTA 5 har blivit försenat (Öppnas i ny flik) till mars 2022. Det meddelades under PlayStation Showcase 2021 och innebär att spelet inte kommer att släppas den 11 november 2021 som tänkt. Någon anledning till förseningen har inte meddelats, men fans är oroliga att denna försening kan innebära att GTA 6 är ännu längre bort än vad vi tidigare föreställde oss.

GTA 6 ryktas redan att inte släppas tidigare än någon gång 2024 – 2025 och det enda logiska är att den här förseningen för GTA 5 även försenar GTA 6. Vi kan bara hoppas att så inte är fallet. Instagram ger liv i ett annat rykte om Vice City Rykten om Vice City tar fart igen efter ett Instagram-inlägg från en anställd på Rockstar nyligen.

Inlägget (via GamesRadar (Öppnas i ny flik) ) publicerades ljud- och musikutvecklaren Tony Mesones. Mesones har arbetat för Rockstar i ungefär ett decennium och har tillhandahållit musik för en mängd olika spel, inklusive GTA V och Red Dead Redemption 2. Hans Instagram-inlägg visar Miamis South Beach och har bildtexten “vem sa att det skulle vara kallt???”.

Som många har påpekat kan det här vara ivriga fans som läser för mycket av en semesterbild, medan andra som har noterat att Mesones taggade Rockstar Games i inlägget tror att det kan vara en arbetsrelaterad resa. Mesones-inlägget bevisar inte riktigt något, men Miami stämmer bra med tidigare rapporter (Öppnas i ny flik) om att spelet på något sätt kommer att besöka Vice City, Grand Theft Auto-platsen som är starkt inspirerad av Miami.

 1. Eftersom det föreslås att spelet kan ha ett ungefärligt lanseringsfönster år 2025, kommer vi antagligen att behöva vänta länge innan vi får reda på om detta är något mer än bara en semesterbild.
 2. Vice City-karta och aktivitets”läcka” – osannolikt Alla rykten tyder på att Vice City på något sätt kommer att spela en roll i GTA 6, men en läcka (Öppnas i ny flik) säger att han får en glimt av Vice City -kartan tillsammans med några av de aktiviteter spelarna kan ägna sig åt, till exempel bowling.

Videon visar en skakig glimt av en skärm som påstås visa kartan – och detta är förmodligen falskt. Den ansedda läckaren Tom Henderson (Öppnas i ny flik) säger till och med att “han förväntar sig inga läckor av den här typen på ett par år”. En lansering 2025 verkar troligt Enligt flera källor kommer GTA 6 troligen att lanseras 2025.

Tom Henderson var den första som menade att en lansering 2025 var trolig. Hans påståenden har sedan dess styrkts av Bloomberg-reportern Jason Schreier, som skrev att “allt Tom Hendersom har sagt om spelet stämmer överens med vad jag har hört” på Twitter (Öppnas i ny flik), Han tillägger att “spelet fortfarande är i ett tidigt utvecklingsstadium”.

Fler spelbara karaktärer, en växande GTA -onlinekarta och mer Den framstående läckaren Tom Henderson, som främst är känd för sina (oftast) pålitliga läckor om Battlefield och Call of Duty, publicerade nyligen en video (Öppnas i ny flik) där han delade ett antal påstådda GTA 6-detaljer.

 • Förutom att förutsäga en lansering 2024/2025 och påståenden om ett samtida miljö, delade Henderson också flera påstådda detaljer om GTA 6, detaljer som han har tagit från sina källor.
 • Läckaren hävdade att GTA 6 kommer att ha samma angreppssätt som GTA 5 och erbjuda “flera spelbara karaktärer”, inklusive en kvinnlig karaktär som kommer att vara “den smarta”, med fokus på teknik och hacking.

Men det är inte bara GTA 6 Henderson som delar information om. Han hävdade också att GTA Online, som parallellt med lanseringen av GTA 6 kommer att ha en karta som utvecklas och som kan ändras med varje ny lansering av en GTA 6 DLC. Henderson jämförde detta med kartan i Fortnite och hävdade också att lanseringen av GTA 6 kommer att medföra tillägg till “standardkartan” i GTA Online, inklusive nya områden och andra expansioner.

 1. Men det är värt att notera att Henderson också nämnde att han “inte är känd för GTA 6-läckor” och att tittarna ska ta ryktena med en nypa salt, då hans källor kanske är “mindre pålitliga” än de för Call of Duty och Battlefield.
 2. GTA 6 kommer att kunna belöna dig med kryptovaluta istället för kontanter Tom Henderson (Öppnas i ny flik), en välkänd ryktesläckare för Call of Duty och Battlefield, hävdade på Twitter att han nyligen hört att några av uppdragen i GTA 6 kommer att ge belöningar i bitcoin och inte i kontanter.

Enligt Henderson kommer bitcoin inte att ersätta kontanter som spelets valuta, utan snarare komplettera den befintliga. Henderson hävdar att börsen kommer att återuppstå i GTA 6, tillsammans med en mäklare för olika kryptovalutor. Dessa bitcoin-utbetalningar ska vara belöningar från karaktärer av högre profil som vill flytta “ospårbara summor pengar snabbt.” Denna valuta kommer inte att kallas bitcoin, men kommer fortfarande att vara en form av kryptovaluta.

 1. I heard recently that in GTA 6, some missions will reward you in bitcoin instead of cash for completing some missions.
 2. The stock market feature will return, with the addition of a broker for different cryptocurrencies.
 3. If GTA 6 incorporates this right, it’s huge for crypto.
 4. June 3, 2021 See more Rykten om att GTA 6 kommer att läggas till i Florida och Kuba avvisas Ytterligare ett stort GTA 6-rykte har avfärdats.

Ryktet dök ursprungligen upp i ett inlägg på The Medium, av en användare vid namn Tim McDowell, som skrev en “djupdykning” i (senare bekräftade korrekta) rykten om Red Dead Redemption 2 (Öppnas i ny flik), I inlägget ingick även foton från 4Chan med “läckta” detaljer om GTA 6.

Här hävdades att spelet skulle läggas till i Florida och Kuba och Tom Hendersons påstående om en kvinnlig huvudperson i nästa upplaga av GTA återupprepades. Men efter att en misstänksamt fan (Öppnas i ny flik) (ADropInTheOcean) i ett GTA -forum grävt lite visade det sig att meddelandet var fullt av felaktig information och att bilderna hade manipulerats.

Det hela var i princip en trollpost. Efter avslöjandet har McDowell uppdaterat (Öppnas i ny flik) artikeln till en meme. Hur Stort Är Gta 5 Vilka nya karaktärer kommer vi att få lära känna i GTA 6? (Image credit: Rockstar Games) Take-Two Interactive möter spekulationerna Tyvärr så är Rockstars moderbolag, Take-Two Interactive, fortsatt förtegna om eller när GTA 6 kan tänkas presenteras. På frågan av en ivrig investerare om GTA under Morgan Stanley Technology, Media & Telecom-konferensen (via Comic Book (Öppnas i ny flik) ), så upprepade Take-Twos VD Strauss Zelnick att GTA 6 inte har bekräftats och att han inte kommer vara den som presenterar det. Hur Stort Är Gta 5 Kommer det att finnas bikergäng i GTA 6? (Image credit: Rockstar Games) Take-Twos VD håller fast vid enspelar-upplevelser Strauss Zelnick, VD för Rockstars moderbolag Take-Two, har sagt att Rockstar Games kommer fortsätta skapa spel i enspelarläge, vilket är glädjande nyheter för de som hoppas att GTA 6 kommer erbjuda ett enspelarläge trots succén för GTA Online.

 • I ett konferenssamtal (via GameSpot (Öppnas i ny flik) ) så sa Zelnick “Personerna på Rockstar Games skapar kraftfulla enspelarupplevelser som följer en handling.
 • Rockstar har alltid varit kända för bra handlingar och fantastiska enspelarlägen, de har i tillägg till det utvecklat en multiplayer-lösning under de senaste åren”, i tillägg till det så visar Rockstars succé med både en- och flerspelarspel att de klarar av båda kategorierna.

Det går i linje med en GQ (Öppnas i ny flik) -intervju 202 med Rockstars Tarek Hamad och Scott Butchard. När de fick frågan om Rockstar kommer fortsätta att utveckla enspelarspel även efter GTA Online så svarade Hamad “Absolut”, Butchard antydde att de till och med kan bli mer av online-upplevelsen då han sa “Jag tror vi kommer se mer av det online, där vi framöver kommer inkludera fler enspelar-element där”.

 • Platsannons som pekar på en möjlig trailer? Det har uppstått en del upphetsning i GTA 6-communityn efter en platsannons från Rockstar för en “Cinematic Gameplay Capture Artist” (via ScreenRant (Öppnas i ny flik) ).
 • Annonsen eftersökte någon som skulle vara ansvarig för att ta bilder från spelet för att sen sätta ihop reklamkampanjer för såväl digital användning som TV, vilket fått vissa att spekulera att en GTA 6-trailer kan vara på gång.

Vi tror det är bäst att sänka förhoppningarna angående detta rykte. Med tanke på att det snart kommer att släppas en nyutgåva av GTA 5 till den senaste generationens konsoler så är det mer troligt att denna tjänst har mer med marknadsföringen till det att göra snarare än någonting för GTA 6 som fortfarande inte formellt presenterats.

Nytt patent kan innebära smartare NPCs Ett nytt patent från Take-Two (Öppnas i ny flik) kan peka på att GTA 6 kommer ha en förbättrad AI för sina NPC-karaktärer. Patentet (Öppnas i ny flik) vill varumärksskydda ett “system och metod för virtuell navigering i en spelmiljö och ansöktes av utgivaren i oktober 2020.

Det huvudsakliga fokusområdet för patentet är hur NPC-karaktärer rör sig och reagerar på sin omgivning, främst med tonvikt på NPC-karaktärer som framför ett fordon. Patentet betonar att de konventionella systemen bara har “begränsade resurser” när det kommer till att automatisera en NPC.

Tekniken i patentet skulle göra et möjligt att skapa en “realistisk virtuell värld som inte är begränsad av hård- eller mjukvara”. Det skulle kunna innebära att NPC-karaktärer har olika körprofiler för ett mer realistiskt och naturligt uppträdande. Till exempel skulle det kunna innebära en dynamisk inställning till hastighetskontroller, stoppljus eller bilkrascher.

En dynamisk NPC skulle också kunna reagera annorlunda på trafikstockningar eller höghastighetsjakter för att hitta en alternativ rutt på spelkartan. Patentet tar också hänsyn till mer generella körförmåga, som en bättre förståelse för fordonet vid höga hastigheter, bromssträcka och annat för en mer realistisk upplevelse på vägarna.

 • Det ska noteras att patentet ansöktes om av Take-Two och det behöver inte nödvändigtvis innebär att det handlar om GTA 6, det kan även gälla något annat spel i spelkatalogen.
 • Vad som dock talar för att det är relaterat till GTA-serien är att David Hynd och Simon Parr, båda anställda vid Rockstar, står med som “associate director of technology” och “lead AI programmer”.

Precis som med andra patent så finns det ingen garanti att tekniken finns med i den slutgiltiga produkten, men det verkar troligt att systemet var skapat med GTA 6, eller åtminstone GTA Online, i åtanke Tidigare insiders kommentar Den som hoppas att kunna lägga beslag på GTA 6 inom den närmsta framtiden kommer bli besviken av en tweet från den tidigare insidern vid Rockstar Yan2295.

 • Där avfärdas de rykten som säger att spelet kan lanseras snart, tweeten säger att spelet är “i ett utvecklingsstadié”, men att det “inte lanseras snart”.
 • De fortsätter säga att de inte har någon aning om när spelet kommer bli presenterat eller lanserat.
 • Även om man alltid ska ta de utspel som inte kommer direkt från Rockstar med en nypa salt så verkar detta vaga rykte realistiskt, det finns inga tydliga tecken på att GTA 6 kommer lanseras inom en nära framtid.

Yes GTA 6 is being developped. No it’s not coming soon. No I don’t know when it’s gonna be announced or released. You can stop asking now. January 2, 2021 See more GTA Online-uppdatering har fått fansen att leta efter ledtrådar En nyligen släppt teaser från Rockstar för den nya GTA Online-uppdateringen har genererat rykten angående GTA 6.

I teasern så upptäckte fans en uppsättning GPS-koordinater som pekar på en grusväg i Virginia. Det kanske inte verkar så mycket att prata om, men vissa fans tycker att vägen har formen VI (den romerska siffran för 6) och därför är en direkt referens till GTA 6. Det är långsökt och Rockstar har inte sagt någonting om det, men om inte annat är det tydligt att fansen är på tårna efter GTA 6-nyheter.

When I searched this location on Map, it showed a place in North America and the roads direction were in the shape of VI, #GTAVI #GTA6 #GTAOnline pic.twitter.com/5rlyW8RFo1 November 20, 2020 See more Domänerna för GTA 6 och Vice City Online har uppdaterats Det krävs inte mycket för ett GTA 6-rykte att ta fart, så när Take-Two Interactive förnyar ett par relevanta domännamn är ryktesspridningen igång.

En Reddit-användare (via GamesRadar (Öppnas i ny flik) ) påpekade nyligen att ägarna till Rockstar just har förnyat äganderätten till domännamnen gtavicecityonline och gtavi. Det är värt att nämna att företag ofta köper domännamn relaterade till sina produkter även om de aldrig planerar att använda dem, så vi ska inte ta till oss för mycket av det.

Vi kommer inte veta någonting säkert innan Rockstar börjar göra officiella tillkännagivanden. Online-succén för GTA 5 behöver inte stoppa GTA 6 GTA 5 Online har varit en stor succé under en tid nu och det har fått vissa att undra om den succén skulle kunna skjuta en potentiell lansering av GTA 6 på framtiden.

 • Enligt GamesIndustry.biz (Öppnas i ny flik) i maj 2020 så sa Take-Twos VD Strauss Zelnick frågan i en intervju om förläggaren skulle “lägga en extra tanke” vid att lansera ett nytt spel när onlinespelet fortfarande presterade så bra.
 • Zelnick kunde inte lockas till att kommentera om lanseringsplanerna för ett spel som inte presenterats än.

Han lämnade dock en kommentar om att Take-Two ställdes för ett liknande dilemma med NBA 2K Online. Enligt Zelnick så presterade NBA AK Online bra i Kina, men när det var dags för en uppdatering av spelet och NBA 2K Online 2 lanserades så “visade det sig att vara en riktig succé”.

Take-Two upplevde att “spelbasen fortfarande var stabil och växte för NBA 2K Online, den första titeln. Så vi lät båda vara online och det är de till även till denna dag. Även om Zelnick inte gav kommentarerna för GTA 6 så pekar hans kommentarer på att onlinesuccén för GTA 5 inte nödvändigtvis innebär att Take-Two skulle fördröja sina planer på en uppföljare i serien.

Nästa steg för GTA kan vara VR GTA i VR? Det kan vara på gång om en inlägg på LinkedIn (Öppnas i ny flik) från en australisk utvecklingsstudio är något att gå på. I inlägget delade Video Games Deluxe med sig om att de har påbörjat ett nytt projekt med en VR AAA-titel i en openworld för Rockstar.

 • Studion har en historia av att jobba med Rockstar, då de arbetat med en VR-anpassning av L.A.
 • Noire för PC och PSVR, så det känns som en möjlighet.
 • Den stora frågan är bara vilket spel som kommer få en VR-behandling.
 • Vi kan börja med att säga att vi inte tror att GTA 6 kommer att lanseras med stöd för VR, det handlar troligtvis om en tidigare titel och GTA 5 är den främsta kandidaten.

Spelet är fortfarande väldigt populärt och med den framtida utvidgningen till PS5 kan innebära att det får stöd för PSVR 2. Hur Stort Är Gta 5 Det kommer förmodligen att dröja till 2023 eller 2024 innan vi får se GTA 6. (Image credit: Rockstar Games) Utgivningsdatumet för GTA 6 kan ha upptäckts – och det är dåliga nyheter I en rapport från VentureBeat (Öppnas i ny flik), visar dokument från Take-Two (som fastställer finansiella planer för de kommande fem åren) att företaget förväntar sig att spendera 89 miljoner dollar på marknadsföring mellan april 2023 och slutet av mars 2024 – det är en enorm topp och som rapporten påpekar, mer än hälften av den marknadsföringsbudget som förväntades för något annat budgetår under det kommande decenniet.

 • Detta har fått branschanalytikern Jeff Cohen att tro att den här ökningen beror på att GTA 6 förväntas släppa under denna period.
 • I ett meddelande stod bland annat att “Vi är inte säkra på hur mycket vi kan läsa av dessa signaler, men vi vet att vi på grund av en sådan anteckning kunde förutsäga exakt när Red Dead Redemption 2 skulle lanseras.” Det uttalades vidare att “Ledningen har varit mycket säker på produktionen under de kommande fem åren, och hittills har implementeringen varit felfri.

Men tidpunkten för nästa Grand Theft Auto-spel är något som bekymrar investerare i mycket hög grad, särskilt nu när aktiekursen är skyhög.” Take-Two Interactive har 93 spel på gång Grand Theft Auto-utgivaren, Take-Two Interactive, har avslöjat att det har 93 spelutgivningar inplanerade för de kommande fem åren – och vi hoppas att GTA 6 är en av dem.

 1. Av dessa 93 spel kommer 21 endast för mobiltelefoner, medan de andra 72 kommer för datorer, konsoler och streamingplattformar.
 2. Den kanske mest intressanta informationen är att hälften av dessa spel är baserade på befintliga spelserier.
 3. Detta tyder på att vi kommer att kunna se GTA 6 inom denna femårsperiod.

VD Strauss Zelnick förklarade att förlaget syftar till att skapa bra ekonomiska resultat genom “en handfull eller fler med betydande utgåvor varje år”. Det verkar som att att företaget självt har några riktigt stora framgångar på gång. “Med vår starka spelkatalog och våra onlinetjänster och våra årliga utgåvor kan vi behålla vår styrka även om det är ett magert år, även om vi inte vill ha några magra år, och göra det ännu starkare under de år vi kommer med många spel. Hur Stort Är Gta 5 Handlingen för GTA 6 ska enligt uppgift redan vara klar. (Image credit: Rockstar Games) Handlingen är enligt uppgift klar Handlingen för Rockstars GTA 6 ska tydligen vara klar, om vi ska tro på en känd insider. Chris ‘Liberty93’ från Rockstar Mag (Öppnas i ny flik) (en fransk fanwebbplats) hävdar att handlingen för Grand Theft Auto 6 blev klar innan Rockstars huvudförfattare, Dan Houser, avgick och att nästa GTA-titel fortfarande kommer att ha “själen” av ett typiskt Rockstar-spel.

Även om en färdig handling kan tyda på att ett släppdatum för GTA 6 är nära, påpekade Chris samtidigt att många förändringar gjordes i Red Dead Redemption 2:s handling under utvecklingens gång, trots att den var ‘färdig’ redan under 2012. Rapporter om att spelet är i ett tidigt utvecklingsstadium Om vi kan lita på en rapport från Kotaku (Öppnas i ny flik) så verkar det som att GTA 6 är i ett tidigt utvecklingsstadium.

I rapporten så menar Kotaku att det finns en plan från ledningen hos Rockstar för “en ny utgåva i Grand Theft Auto-serien”. Rapporten fortsätter att mena att den nya utgåvan är planerad att vara av “måttlig storlek” (troligtvis fortfarande väldigt stor), som kommer att “utökas med regelbundna uppdateringar över tid”. Hur Stort Är Gta 5 Spelet ska redan vara under utveckling, men är fortfarande i ett tidigt skede. Dan Houser lämnar Rockstar I ett uttalande från Rockstar Games’ moderbolag Take-Two Interactive, blev det klart att Houser skulle lämna företaget officiellt den 11 mars. Hans bror Sam Houser stannar däremot kvar i sin anställning på företaget.

 • Houser, som har agerat som författare, producent och röstskådespelare hos Rockstar, hjälpte till att leda Rockstar Games till att bli en av de största utvecklarna inom branschen.
 • Det är för närvarande okänt om detta kommer att påverka utvecklingen av GTA 6 eller inte.
 • Röstskådespelaren för CJ avvisar rykten Chris Bellard, som är röstskådespelare för GTA San Andreas-karaktären CJ, har förnekat ryktena om att han kommer att upprepa denna roll i GTA 6.

På Instagram skrev Bellard att han “inte är involverad i GTA alls”. Detta utesluter inte att CJ kommer att dyka upp igen, eftersom Rockstar alltid kan ta in någon annan för att spela denna roll. Det berättar bara att Bellard inte är inblandad och att han inte har några planer på att bli det.

Rockstar har inte kommenterat några rykten, och vi vet inte säkert om casten i GTA förrän vi hör något från den kanten. Områden i Florida kartläggs Det finns spekulationer om att spelet kan tänkas utspela sig i Florida, kanske även att spelet ska inkludera hela staten. Spekulationerna tog fart efter ett läckt brev blev legitimerat av den välansedda Rockstar-läckaren @Yan2295.

Brevet var adresserat till en butik i Florida där man Rockstar frågar efter tillåtelse för att inspektera lokalerna, förmodligen för användning och inspiration till ett kommande spel. En platsscout vid namn Leah Sokolowsky nämndes i en podcast i maj 2019 (via Daily Star (Öppnas i ny flik) ). Hur Stort Är Gta 5 Handlingen är klar och utvecklingen ska vara igång, men släppdatumet kommer att dröja. (Image credit: Rockstar Games) GTA 6 är definitivt på väg och har redan sina grundidéer Vad vi vet är att en rad olika idéer redan testas för GTA 6, även om de bara är i sina tidiga utvecklingsstadier.

 1. Rockstar-chefen Leslie Benzies hintade om spelet i en intervju med tidningen Develop redan under 2013.
 2. Vi vet inte exakt hur GTA 6 kommer att se ut, men vi har några idéer”, sade Benzies i intervjun.
 3. Okej, det är inte jättemycket att gå på, men det är åtminstone lite konkret information direkt från källan.

Benzies fortsatta att prata om vilka typer av idéer som får fäste borta hos Rockstar. “Vi har runt 45 års värde av idéer av vad vi vill göra, vi kommer välja de bästa”, säger Benzies. “Det börjar med en idé. Den första frågan är var det kommer utspela sig.

Det definierar vilken typ av uppdrag som spelet kommer innehålla, uppdragen skiljer sig om spelet utspelar sig i Los Angeles, New York eller Miami. Kartan och handlingen arbetas ihop och handlingen ger en bra grund så du kan addera uppdragen efter det.” Vi är glada över att höra över att Rockstar har många idéer över vad man vill göra med GTA 6.

Nu hoppas vi bara dom sorterar in dem i någon form av organiserat system och får ut spelet till oss så snart som möjligt. GTA 6 kan bli det sista GTA-spelet Detta är mer kvalificerad spekulation från Tom Henderson än konkret information. Men vi har inkluderat mycket spekulationer i den här artikeln, så det är värt att nämna hans senaste teori som nyligen publicerades på Dualshockers: ” GTA 6 kan bli den sista GTA-titeln (Öppnas i ny flik),” Hen erkänner att det vore synd om en så stor serie skulle ta slut, men han antar att med GTA Onlines enorma popularitet och en karta i evig utveckling så finns det kanske inte finns någon anledning för Rockstar Games att komma med uppföljare efter GTA 6,

You might be interested:  888 Poker Promotion Code Existing Customer?

Bästa PS4-spel: titlarna till PlayStation 4 du bara måste spela (Öppnas i ny flik)

Näytä koko vastaus

Är GTA bra för barn?

GTA V för barn? 2022-02-03 15:39 Hej, Min dotter som är 12 år har spelat ett av de tidigare GTA spelen men ställer mig frågande till att låta henne spela GTA V, särskilt med tanke på Trevors öppningsscen : Var och en vet bäst vad deras barn klarar och detta är klart på gränsen.

 • Hej,
 • Min dotter som är 12 år har spelat ett av de tidigare GTA spelen men ställer mig frågande till att låta henne spela GTA V, särskilt med tanke på Trevors öppningsscen :

Var och en vet bäst vad deras barn klarar och detta är klart på gränsen. Jag har spelat igenom GTA V själv för en massa år sen men kommer inte ihåg helt hur brutalt det var, kanske sorterar man bort en del på vägen, mindes ex inte scenen i klippet ovan.

 • Är resten av spelet på samma nivå? Hur är det med online delen? And the parent-of-the-year award goes to.
 • Drumroll),
 • JIMMY! Jag hade personligen inte låtit en tolvåring spela GTA V.
 • Visa signatur Att förespråka Mac på Swec är som att förespråka hybridbilar på en raggarträff i Mora.
 • Citera flera (38) 2022-02-03 15:45 Efter år av tjat lät jag min kille spela när han var 13, men skulle kunna tänka mig att 14-15 är bra gräns.

Visa signatur Moderkort: Asus P8P67 PRO REV B3 | CPU: Intel Core i5 2500K | GPU: GTX 980 DirectCU II 4GB | PSU: 850W Gold Citera flera (5) 2022-02-03 15:46 Sex, droger och vid många tillfällen väldigt onödigt mycket våld. Något man inte kommer ifrån i det spelet.

 • Överlag ett väldigt bra spel.
 • Men inte särskilt lämpligt för en 12-åring kanske.
 • Visa signatur RTX 3060ti | Intel i7 5820k | DDR4 64GB | Asus X99-S | Corsair 1000W Gold | Intel P600 512GB 9TB lagring | be quiet! Dark Rock Pro 3 | Logtech G710+ | Logitech G604 | Steelseries Arctic Pro Wireless Asus Rog Swift | NZXT H440 Citera!! Citera flera (8) 2022-02-03 15:48 Jag ställde mig själv frågan “Varför skulle min son spela GTA-V? Vad har det spelet som inte andra spel har?” och har fortfarande inte hittat något svar som gör att jag ens överväger det till min snart 14-åring.

Vi snackar om det ibland (som med många spel) och jag förklarar vilka delar som jag ser som ordentligt problematiska (och varför), då köper han resonemanget även om det tar emot och vi kollar istället (och spelar tillsammans) andra spel. Nån annan som har ett bra svar på den frågan? Varför skulle ett barn spela GTA-V? Vad har spelet som man inte lika gärna kan hitta i nåt annat, mindre problematiskt, spel? Visa signatur 9900K – RTX 3080 MSI Gaming X Trio – QD-OLED 34″ AW3423DW Citera flera (14) 2022-02-03 15:49 Hade jag varit förälder hade jag väl sagt nej men atm hade jag sagt ja Stor eloge för att skydda barnet, men har hon fått tillgång till internet kommer tyvärr inte en animerad sexscen i ett datorspel vara det värsta hon sett.

Internet är förjävligt trasigt, när vi var 12 körde vi IR eller vad de hette för att skicka vuxenfilmer till varandra och tänk då hur lätt det är att sprida idag Citera flera (6) 2022-02-03 15:51 Med tanke på en ganska grov tortyrscen en bit in i spelet skulle jag inte rekommendera GTA V till en 12-åring.

Citera flera (20) 2022-02-03 15:54 Skulle personligen inte låtit en tolvåring spela det. Framförallt inte den utdragna tortyrscenen som var på gränsen till vad jag själv orkar med att stå ut med i ett spel. Har dock hört att den blivit borttagen i senare patches.

 • Men som med allt sådant här: det som man som vuxen kan uppfatta som satir eller att man gör sig rolig över i form av övervåld, stereotyper, sexism etc är ganska svårt för ett barn att ta in helt ärligt.
 • De saknar kontexten och då är det nog enklare att bara se det som normalisering.
 • Sen om det är så mycket värre än annat de kommer stöta på är väl den stora frågan I guess.

Visa signatur Citera flera (11) 2022-02-03 15:55 Är det faktiska GTAV som hon vill spela, eller är det RP? RP-scenen har blivit ganska stor, och det spelas i GTAV-världen. Citera flera (1) 2022-02-03 15:56 Finns en del sekvenser / spelmoment som är väldigt brutala.T.ex.

 1. När man ska tortera en person med olika verktyg, elektricitet, bensin.
 2. Citera flera (2) 2022-02-03 15:56 Skrivet av plajton: Hade jag varit förälder hade jag väl sagt nej men atm hade jag sagt ja Stor eloge för att skydda barnet, men har hon fått tillgång till internet kommer tyvärr inte en animerad sexscen i ett datorspel vara det värsta hon sett.

Internet är förjävligt trasigt, när vi var 12 körde vi IR eller vad de hette för att skicka vuxenfilmer till varandra och tänk då hur lätt det är att sprida idag Men det handlar nästan aldrig om “rekordet” eller “det värsta man sett”, det handlar ju om vad man matas löpande av och vilka typer av beteenden eller upplevelser som normaliseras, det är där jag ser just spel som problematiska, de kan uppta väldigt stor del av ens tid och nya intryck som man ska passa in i sin värld (gällande hur vi beter oss mot varandra).

 • Jag ser för övrigt inte sexet som direkt problematiskt i den scenen jämfört med interaktionen karaktärerna emellan, sex är evolutionärt viktigt och intressant för alla.
 • Visa signatur 9900K – RTX 3080 MSI Gaming X Trio – QD-OLED 34″ AW3423DW Citera flera (4) 2022-02-03 16:03 Skrivet av m4gnify: Är det faktiska GTAV som hon vill spela, eller är det RP? RP-scenen har blivit ganska stor, och det spelas i GTAV-världen.

Det var typ det första jag tänkte på också. Inte för att RP-scenen alltid är barnvänlig, men det finns ju varianter av det som är betydligt “mildare” än spelets kampanj och mer liknar RP-servrar i Garrys Mod och dylikt. Med det sagt låter det sjukt rimligt att säga nej till GTA V för en tolvåring oavsett, men det kan ju vara värt att prata med barnet för att se vad det är som faktiskt lockar med spelet.

 • Citera flera (1) 2022-02-03 16:05 Skrivet av plajton: Hade jag varit förälder hade jag väl sagt nej men atm hade jag sagt ja Stor eloge för att skydda barnet, men har hon fått tillgång till internet kommer tyvärr inte en animerad sexscen i ett datorspel vara det värsta hon sett.
 • Internet är förjävligt trasigt, när vi var 12 körde vi IR eller vad de hette för att skicka vuxenfilmer till varandra och tänk då hur lätt det är att sprida idag Det handlar inte om det.

Barn har i alla tider gjort saker som ens föräldrar inte ville. Det är en del av grejen med att bryta sig loss. Får man allt kommer man ändå leta efter saker som man inte får och göra dem. Visa signatur Använd gilla för att markera nyttiga inlägg! Citera flera (3) 2022-02-03 16:07 Skulle också misstänka att tortyrscenen kan vara i grovaste laget även för en mogen 12 åring.

Spelar dottern för storyns skull eller bara för att det är roligt att köra runt i stan? Mina syskonbarn, som är den referens jag har till barn i den åldern, spelar väldigt sällan just kampanjen utan leker mest runt i spel och då är ju inte GTA V värre än något annat GTA spel förutom att grafiken är verkligare.

Ni skulle ju kunna ha regeln att hon bara får spela kampanjen när någon förälder finns närvarande och att hon annars bara får leka runt. Citera flera (1) 2022-02-03 16:07 Förbjder mina små att spela det. Men de kör ju COD osv istället Visa signatur ⚙️ Asus ROG Strix Maximus 13 Hero; Core i9, (11900K); ASUS ROG Ryujin 360mm; RTX 3090 ROG Strix; G.Skill Trident Z Royal DDR4-4600 CL20 DC – 64GB ; Samsung 980 Pro 2TB M.2; PSU: ASUS ROG Thor 1200W.

 1. CASE: ASUS ROG Strix Helios GX601.
 2. 🖥️Asus ROG PG279Q 2560×1440 🖥️, 🖥️🖥️HTC Vive Cosmos Elite, Vive Wireless.
 3. ⌨️Steelseries Apex Pro 🖱️Steelseries Rival 600 Citera flera (2) 2022-02-03 16:10 Skrivet av UndaC: Skulle personligen inte låtit en tolvåring spela det.
 4. Framförallt inte den utdragna tortyrscenen som var på gränsen till vad jag själv orkar med att stå ut med i ett spel.

Har dock hört att den blivit borttagen i senare patches. Men som med allt sådant här: det som man som vuxen kan uppfatta som satir eller att man gör sig rolig över i form av övervåld, stereotyper, sexism etc är ganska svårt för ett barn att ta in helt ärligt.

 1. De saknar kontexten och då är det nog enklare att bara se det som normalisering.
 2. Sen om det är så mycket värre än annat de kommer stöta på är väl den stora frågan I guess.
 3. Tortyrscenen var kvar för några månader sedan eller så.
 4. GTA är inte för barn.
 5. An inte riktigt förstå varför man skulle låta ett barn spela något av dem.

Att barn vill eller att det finns värre saker där ute lätt tillgängligt är inte en ursäkt för att låta barn spela det. Citera flera (4) 2022-02-03 16:13 Låter som jag är på rätt väg att blocka det ett par år till då. Hur är det i online läget? Ja, hon gillar open world spel och spelar en hel del olika men inte i närheten så brutala som GTA V framstår.

Så varför dras man till GTA V? För min del är det ett av de bästa spelen jag spelat men så lägger jag ingen tyngd på våldet som även jag anser är kraftigt överdrivet, som vuxen lär man sig att se mellan fingrarna för sin egen del. Men jag gissar att det är till viss del våldet som sålt GTA, iallafall från början och sen man man spunnit vidare på det.

Jag anser inte häller att sex scener är något hemskt, det är snarare hur det framställs men i scenen ovan skulle jag säga att det är våldet som kommer efteråt som jag reagerar på och som jag inte tror hade varit gynnsam för henne. Hon har ju spelat ex Witcher 3 där de har sex om jag mins rätt och det ser jag inget problem i.

 1. Visst, de hugger säkert av huvudena där men det är viset man gör det på som kan bli ett problem.
 2. Har en kompis som låtit sin 8 åring se både Hajen filmerna och spelat GTA V.
 3. När jag visades scenen ovan så blev han chockad, hade han känt till detta hade barnet aldrig fått spela spelet.
 4. Men det är ju lite sent att komma på i efterhand.

Visa signatur CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort : EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GB Minne : Corsair 16GB Chassi : Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide Citera flera (1) 2022-02-03 16:14 Min son är nu 18.

 1. GTA V kom när han gick på mellanstadiet.
 2. Som med alla spel han velat spela har jag först kollat på dem, så även med GTA V.
 3. I föräldramötet efter releasen av GTA V tog en av föräldrarna vars barn fick spela GTA V upp en fråga om varför barnen i klassen hade fått sånt grovt språkbruk.
 4. De kallade varandra för en massa skit och många av killarna hade ett rent ut sagt värdelöst sätt att bemöta tjejerna i klassen.

Det var en lång diskussion om det tills jag till slut tröttnade och frågade om de själva hade provat GTA V. Språket som användes var precis samma som i spelet. Det blev helt tyst. Jag förstår att det blir ett väldigt svårt läge. Som förälder har du sagt ja till GTA V.

Det är svårt för ett barn att skilja på att man spelar en karaktär och gör vissa saker som man inte gör i det verkliga livet, och det är lätt att det kryper med ut i det verkliga livet. Barn har inte ett så väl utvecklat konsekvenstänk. GTA V är utvecklat för en vuxen publik, men i just detta fallet så tror jag inte ens att alla 18-åringar är tillräckligt mogna för att hantera det.

Visa signatur Använd gilla för att markera nyttiga inlägg! Citera flera (12) 2022-02-03 16:18 Skrivet av giplet: Det handlar inte om det. Barn har i alla tider gjort saker som ens föräldrar inte ville. Det är en del av grejen med att bryta sig loss. Får man allt kommer man ändå leta efter saker som man inte får och göra dem.

 • Så är det men jag har uppenbarligen redan lyckas blocka spelet för henne sen hon började prata om det för par år sen och ser ingen anledning till varför jag inte skulle lyckas par år till.
 • Att barn gör grejer de inte får göra är naturligt men jag vill tro att föräldrarnas inställning har en påverkan.

Visa signatur CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort : EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GB Minne : Corsair 16GB Chassi : Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide Citera flera (1) 2022-02-03 16:22 Finns en roblox värld (Jailbreak) där man kan leka GTA.

 1. Tjuv och polis etc.
 2. Visa signatur ⚙️ Asus ROG Strix Maximus 13 Hero; Core i9, (11900K); ASUS ROG Ryujin 360mm; RTX 3090 ROG Strix; G.Skill Trident Z Royal DDR4-4600 CL20 DC – 64GB ; Samsung 980 Pro 2TB M.2; PSU: ASUS ROG Thor 1200W.
 3. CASE: ASUS ROG Strix Helios GX601.
 4. 🖥️Asus ROG PG279Q 2560×1440 🖥️, 🖥️🖥️HTC Vive Cosmos Elite, Vive Wireless.

⌨️Steelseries Apex Pro 🖱️Steelseries Rival 600 Citera flera (1) 2022-02-03 16:24 Single player spelet GTA V hade jag varit skeptisk till. Men onlinevarianten kan vara rätt harmlös. Finns rolig racing och annat. Problemet är väl att man inte riktigt kan filtrera bort allt det andra.

Visa signatur Gigabyte Aorus Master | 32gb DDR4 3466MHZ CL14 | Ryzen 3950X | 3080Ti En lång rad Intel system som barnen fått som speldatorer, VR-dator, massa bärbara, servrar, RPi’s och andra boxar 😛 Citera flera (4) 2022-02-06 12:18 2022-02-06 12:27 Slutade personligen med GTA V en bit in i kampanjen för att det var för vidrigt och man blev tvingad att göra riktigt osköna saker för att komma vidare.

Beror väl lite på hur lätt man har för att distansera sig från det som händer men skulle inte direkt rekommendera det för någon och säga att det är direkt olämpligt ganska långt upp i åldrarna för barn. Visa signatur Citera flera (1) 2022-02-06 12:29 Mina 9 och 10 åriga brorsöner spelar det, och har kommit långt också så de har kommit förbi Trevors öppning och tortyren.

 1. Hade det varit upp till mig hade jag inte tillåtit men deras föräldrar tillät så 🙄 Sen har dem ju redan kollat nästan allt om spelet på youtube i flera år redan så iofs var ju “skadan redan gjord”.
 2. Men det är fina grabbar ännu.
 3. Jag intervjuade en av dem om tortyr scenen och han verkade inte särskilt påverkad av den men han erkände att det var ganska äckligt, och så frågade han hur man gör så att offret inte tappar medvetandet, lol.

Trevors öppning kan de ha missat för jag har märkt att de tenderar att skippa cutscenes om möjligt. Även om dem såg den så tycker dem tjejer är äckliga fortfarande så hade nog inte hänt så mycket där heller. Är så olika hur barn reagerar också. En av mina yngre kusiner såg mig spela Plants vs Zombies för flera år sedan när han var 10 kanske och då fick jag efter några dagar lite klagomål av hans morsa för att han haft mardrömmar.

Men samtidigt spelade han på den tiden COD MW2 och hade inga problem med No Russian där. Visa signatur Game Programmer Student @ Futuregames Boden Citera flera (1) 2022-02-06 12:30 Skulle säga att det beror mycket på barnets personlighet, mognadsgrad etc. En del har lättare att skilja på verklighet och fiktion än andra.

En del tar mer intryck än andra. En del reagerar mer känslomässigt än andra. Du som förälder känner förhoppningsvis din dotter väl nog att bedöma detta. Ett alternativ kan även vara att du spelar det med henne, vilket ger dig möjlighet att föra en diskussion med din dotter om etik och moral, sex, våld och andra viktiga/känsliga ämnen som dyker upp i spelet.

 1. NUC: Intel i5-4250U | 8GB RAM | 250GB SSD Laptop: Dell Latitude E7270 | 12,5″ FHD IPS | i5-6300U | 16GB RAM | 120GB SSD
 2. Laptop: MacBook Air 13″

Citera flera (1) 2022-02-06 12:38 Min 6 åriga son får spela GTA5 med denna mod installerad: Jag stängde av all våld i moddens config fil så han kan bara att köra runt olika bilar med roliga funktioner. Min sons favoriter är att köra runt med buss och plocka upp folk av någon anledning Jag tycker det är helt ok.

Själv hade jag aldrig låtit barn spela vanliga GTA5 fram tills 14-16 eller så. Visa signatur i7 8700K | Noctua NH-D15 | ASUS Z370-F | EVGA SuperNova G2 750W | Corsair Vengeance 4x8GB @ 3400MHz CL16 | KFA2 RTX2080 Super | Samsung 970 EVO Plus 2TB | ASUS PG279Q | ASUS PB278Q Citera flera (10) 2022-02-06 12:51 Mina barn är lite yngre men de får inte ens spela Fortnite.

Efter att de är 15 vettetusan om det går att censurera något dock. Däremot skulle jag aldrig betala för ett spel jag uppfattar om skit med kassa värderingar. Jag har blivit en tråkmåns på äldre dagar, och kanske än mer sedan jag fick barn. Har mycket liten tolerans för spel där karaktärerna man spelar är rövhål.

Ett av mina lackmustest är om barnen och vuxna kan spela tillsammans. Vuxna ska inte förbjuda saker av slentrian, men inte heller tillåta dem. Jag tror det är oerhört vanligt att föräldrar inte har koll. TS verkar ha koll. Många av lågstadiebarnen på barnens skola har sett på Squid Game. Föräldrarna hade noll koll.

Efter att skolan observerat.att barnen lekte “squid game” blev det debatt, och de flesta verkar nu överens om att squid game inte är så bra för barn att se. För egen del såg jag det mesta som gick på TV från jag var 10-11, men det var inte så mycket ocensurerat på TV då.

 • MSI Z77MA-S01 i7 [email protected], HD7750 Silent, 4K Samsung u24e590, Intel SSD, Seagate SSHD, LG BH16NS55 BD/RW, OSX Mojave, Win 10, Linux Mint
 • HTPC GA-P55-USB3 Core i7 870, HD6670 silent, TV, Samsung SSD, Seagate SSHD, LiteOn iHBS112, Win 10, Linux Mint
 • Macbook Pro 2009, 6GB RAM, SSD, MacOS Catalina + Windows 7

Citera flera 2022-02-06 13:12 Själv lirade jag Gta vice city när det kom, jag var 12. Lirat varje Gta titel på release. Gta V var de mest extrema men om du kan göra som ovannämnda och censurera spelet så blir det bättre. Det handlar om mognad hos barnen, om de är intresserade av ett spel och har Youtube så kommer de titta på clip oavsett.

 1. Angående språkbruk från spel så ligger det mer hos föräldrarna.
 2. Anske är bäst att sitta med och lira med dem.
 3. För om ett barn i klassen får lira, då kommer alla barn åka ditt och spela Gta ändå.
 4. Om hen vill lira online, hjälp dem starta spelet.
 5. Online delen har jag för mig är väldigt harmlöst.
 6. Vill hen lira story, sitt med och förklara.

Angående ålder, mognaden på barnet är vad som avgör inte åldern. Mina 50 öre Citera flera (1) 2022-02-06 15:13 en tjej på bara 12 år ska verkligen inte spela såna här spel. det är ju min åsikt men du gör väl va du vill med ditt barn. Visa signatur

 1. Corsair Carbide 200R chassi med 2x120mm i3-4370 @ 3,8GHz, 8GB DDR3 Asus Geforce GTX 1050 Ti 4GB
 2. Windows 10 Home

Citera flera (3) 2022-02-06 22:59 Skrivet av HazZarD: en tjej på bara 12 år ska verkligen inte spela såna här spel. det är ju min åsikt men du gör väl va du vill med ditt barn. Nyfiken fråga, spelar det någon roll tänker du att det är en flicka och inte en pojke? _ Sen en tanke utifrån vad flera uttryckt här ovan, att barn precis som vuxna är individer och saker påverkar dem olika mycket.

Jag håller helt med, det är nästan omöjligt att veta innan hur olika barn påverkas eller reagerar. MEN Jag tror inte att vi vuxna, inte ens i rollen som föräldrar till våra egna barn, kan “känna” barnet tillräckligt för att veta om och hur barn reagerar på olika intryck. Särskilt när de är komplexa, t.ex inte bara grovt våld utan att det också sker av obegripliga eller mångfacetterade orsaker med oklara konsekvenser.

Det finns egentligen oändligt antal potentiella reaktioner eller konsekvenser hos barnet av exponering för det, vissa uppenbara och andra i princip omöjliga att koppla ihop med händelsen i sig (t.ex utåtagerande beteenden ett halvår senare, sömnsvårigheter, relationella svårigheter).

 • Jag brukar se det som ESD för komponenter, jag vet att risken finns och att jag inte har någon egentlig möjlighet att helt skydda dem mot det.
 • Så jag försöker att göra så gott jag kan och vara öppen med det i stigande takt med deras ålder.
 • An barnet fråga om något så kan de också hantera ett svar och förtjänar det också för det mesta.

Visa signatur 9900K – RTX 3080 MSI Gaming X Trio – QD-OLED 34″ AW3423DW Citera flera (9)
Näytä koko vastaus

Varför är det 18 års gräns på GTA?

Populärt med mobilspel där man uppmanas till köp i spelet – Många barn spelar också på mobilen – inte bara på dator och konsol. Även här har den norska organisationen Barnevakten rekommenderade spel, exempelvis Hay Day och Moviestarplanet, som i utgångspunkt är gratis och spelas på iOS-enheter eller Android-telefoner.

 • Det som är lite oroväckande med sådana spel är att det ofta är uppmuntras att man ska köpa saker i spelet.
 • Det är även vanligt i stora spel som FIFA och Fortnite, men på mobilen har du ofta redan registrerat ett konto och lagt in dina kortuppgifter.
 • Spelar barnen på mobilen, bör du se till så att de inte spenderar en massa pengar på spel, säger Harring.

Barnevakten har fått flera ärenden den senaste tiden angående konsumtion på sexsiffriga belopp, speciellt i Fortnite, men även i Overwatch och FIFA. – Det blir väldigt frestande att skaffa sig extra utrustning, och många köper sig status i spel med äkta pengar – precis som man gör med märkeskläder och likande i det verkliga livet.

Vår erfarenhet är också att en del barn inte förstår att de spenderar riktiga pengar. Vi rekommenderar föräldrar att sätta sig in i möjligheten för att avgränsa köp i spelen – oavsett om det är på konsol, eller i mobilspel, lägger Tønnesen till. Spelen som är mest populära hos barn just nu FIFA (Playstation, Xbox) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från tre år.

Spelet är det största och mest populära fotbollsspelet på marknaden. Kan spelas i flera olika lägen. Minecraft (Playstation, Xbox, PC, Mac) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från sju år. Spelet har två olika lägen: “survival” och “creative”. I “survival”-läget gäller det att bygga, skaffa mat och bekämpa digitala monster.

 1. I “creative”-läget är det en större fokus på byggandet och kreativiteten.
 2. Overwatch (Playstation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 12 år.
 3. Välj mellan olika hjältar och kämpa mot ett annat lag tillsammans med dina vänner.
 4. Detta är ett skjutspel som har blivit väldigt populärt, båda bland barn och vuxna.

Grand Theft Auto V (GTA) (PlayStation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 18 år. Detta spel är känt för att innehålla mycket brutalt våld, och en viktig poäng i spelet är helt enkelt att döda. Call of Duty: WWII (PlayStation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 18 år.

Det finns en rad spel i Call of Duty-serien. Det senaste spelet utspelar sig under andra världskriget och du kan välja att spela mot andra online, som Singel Player, eller i “överlevnadsläge” där du måste bekämpa nazistzombies. Counter-strike: Global Offencive (CS:GO) (PlayStation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 18 år.

CS har i flera år varit ett av de största förstapersonsskjutspel på marknaden. Varje spelare är med i ett av två lag: terroristerna eller anti-terroristerna, och poängen är antingen plantera en bomb vid olika mål, eller stå överlevande på slutet. Fortnite (PlayStation, Xbox, PC, Mac, iOS) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 12 år.

I spelet måste du kombinera både skjutande och byggande för att stå som sista överlevande. Grafiken liknar en färgglad tecknad film, till skillnad mot många andra skjutspel. Roblox (Xbox, PC, iOS, Android) – rekommenderad ålder (PEGI) från sju år. Här kan du spela spel som andra användare har skapat, eller kan du bygga ditt eget spel från grunden.

Grafiken påminner om Minecraft. Det uppmuntras att man ska köpa saker i spelet, och flera av spelen är olämpliga för yngre barn. The Sims 4 (PlayStation, Xbox, PC, Mac) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 12 år. Skapa ditt eget hem, bygg relationer med andra “simmar” och starta en karriär.

Mild form av våld och antydningar till nakenhet är anledningen till åldersrekommendationen. PlayerUnknown’s Battleground (PUBG) (PlayStation, Xbox, PC, iOS, Android) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 16 år. I likhet med Fortnite är detta ett “battle royale”-spel, där det gäller att stå som sista överlevande av totalt 100 spelare.

Du kan spela skjutspelet ensam, eller i lag på två eller fyra. REALISTISK: PUBG har en mer verklighetstrogen grafik än Fortnite. ILLUSTRATION: PUBG Hay Day (iOS, Android) – rekommenderad åldersgräns från fyra år i App Store. I detta mobilspel bygger du din egen gård med djur och grödor.

 1. Det uppmuntras till köp i spelet.
 2. Rocket League (PlayStation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från tre år.
 3. I Rocket League kombinerad bilkörning med bollspel, och du ska helt enkelt skjuta bollen i motståndarens mål genom att styra en racerbil.
 4. Spela online mot andra spelare, mot en vän eller ensam.

Subway Surfers (iOS, Android) – rekommenderad åldersgräns från nio år i App Store. Kom undan vakten och hans hund genom att springa, hoppa och surfa mellan tåg och olika hinder. Samla pengar under tiden i spelet för att köpa “powerups”. Clash Royale (iOS, Android) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från sju år, men utvecklarna bakom spelet rekommenderar inte till spelet till barn under 13 år.

 1. Med hjälp av strategiskt tänk ska du i Clash Royale få ned motståndarnas torn – och se till att motståndarna inte fäller dina.
 2. Du kan få extra resurser genom att spela, men du kan också köpa fördelar i spelet genom att använda äkta pengar.
 3. Clash of Clans (iOS, Android) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från sju år, men utvecklarna bakom spelet rekommenderar inte spelet till barn under 13 år.

I likhet med Clash Royale är detta ett strategispel, men här ska du bygga din egen stad och träna dina soldater innan du möter de andra spelarna. Även detta spel uppmuntrar till köp i spelet. Battlefield 1 (PlayStation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 18 år.

I detta action-spel spelar du mot andra online, eller som singel player. Spelar du online handlar spelet om att utplåna motståndarlaget – i krigsflyg, som fotsoldat eller i en helt annan roll. Varje soldat fyller nämligen en roll i sitt lag. Candy Crush (iOS, Android) – rekommenderad åldersgräns från fyra år i App Store.

Lös olika “pusselspel” genom att flytta och förstöra godis. Här kan du spela i en evighet – det finns nämligen en trillion olika banor att spela! Har du inte fler liv kvar, kan du köpa fler liv, men du kan också spela spelet utan att spendera några pengar.

 • League of legends (PC, Mac) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 12 år.
 • Detta är ett MOBA-spel (multiplayer online battle arena), där du spelar med andra online.
 • Varje match utspelar sig på en fyrkantig arena, där det gäller att ta sig från den ena änden av kartan till den andra, och tillsammans med ditt lag ska du förstöra motståndarlagets torn och bas.

Spelet har inte mycket fokus på våld och blod, även om du alltså måste slåss mot motståndaren.
Näytä koko vastaus