Hur Spelar Man På Elitloppet?

Hur långt är Elitloppet? – Distansen är 1609 meter och det körs två försök med åtta hästar i varje. De fyra bästa från varje försök går vidare till finalen senare samma dag. Vinnarna drar lott om vem som väljer spår först i finalen och sedan gör tvåorna detsamma, och så vidare, tills man har ett finalfält.
Näytä koko vastaus

Hur går Elitloppet till?

Upplägg och genomförande – Elitloppet är ett inbjudningslopp och varje år bjuder man in 16 hästar som utmärkt sig. Sedan några år körs det även lopp där vinnaren blir direktkvalificerad till Elitloppet. Hästarna lottas in i två kvalheat, och de fyra bästa i varje försök går vidare till finalen, som sker 2–3 timmar senare samma dag.

Ju bättre placering i kvalheatet, desto tidigare får hästens tränare välja startspår inför finalen. Samtliga tre lopp travas sedan 1965 över sprinterdistansen 1 609 meter ( engelska milen ) med autostart (bilstart). Inför 2022 års upplaga av Elitloppet höjdes förstapriset till 5 miljoner kronor, och blir därmed världens mest penningstinna sulkylopp.

De första fyra upplagorna ( 1952 – 1955 ) hade 30 000 kronor i förstapris.
Näytä koko vastaus

Hur mycket vinner man om man vinner Elitloppet?

Högre prispengar i Elitloppet Sedan 2008 har förstapriset i Elitloppet varit tre miljoner kronor. För lågt enligt Anders Malmrot som nyligen efterfrågade mer prispengar till banans flaggskepp. Nu får han som han vill. Nästa år får segraren i loppet fem miljoner kronor och totalt blir det 11 350 000 kronor att tävla om.

– Vi hamnar i en helt annan position. För att locka de bästa hästarna måste de få bra betalt för prestationen som krävs och nu har vi en högre prissumma än både Prix d’Amérique och Hambletonian, säger Malmrot och fortsätter: – Det här stärker verkligen loppet. Vill man visa att man har världens bästa häst måste man vara med i Elitloppet.

Det ska vara det stora krysset i kalendern. Vad har du fått för synpunkter på den tidigare prissumman? – Ingen har klagat. Däremot är Elitloppet ett tufft lopp och jag har fått inspel om förhållandet mellan prispengar och vad som krävs för att vinna här på Solvalla.

Nu kommer vi bort från den diskussionen. Inför nästa års upplaga är Face Time Bourbon hästen på allas läppar. Anders Malmrot har fortsatt god tro på att den franske stjärnan kommer till Solvalla. Inte minst efter beskedet om den nya prissumman. – Det försämrar ju inte chanserna. Vi har haft en bra dialog hela tiden.

Både ägarna och Sébastien Guarato har sagt att Elitloppet är med i kalendern nästa år. Nu ska det bli spännande att följa hästens väg fram till Prix d’Amérique. Så jobbar Travronden med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta.
Näytä koko vastaus

Vad kostar Elitloppet?

Travprogram. Pris: 490 kr (200 kr rabatt mot endagsbiljetter). Entré till publikplats elitloppssöndagen 29 maj 2022.
Näytä koko vastaus

Vilka är inbjudna till Elitloppet?

22 Maj 2022 Folket har sagt sitt – häst nummer sexton är klar för sista söndagen i maj. Night Brodde kommer till Solvalla och Elitloppet 2022. – Han har med sina prestationer under våren blivit ett hett namn i Elitloppsdiskussionen och tog en jordskredsseger i omröstningen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Den sista platsen till årets upplaga av Elitloppet blev i år en omröstning mellan tre hästar där kandidaterna som gjorde upp var Calle Crown, Night Brodde och Stoletheshow. Intresset för att rösta var stort och totalt kom det in 51 627 röster från lördag kväll fram till söndag förmiddag. När dessa var räknade stod det klart att Night Brodde som tränas av Conrad Lugauer tar den sista platsen efter att ha fått hela 79 procent av rösterna.

Han vann Elitsprintern på Solvalla under Elitloppshelgen ifjol på sin rekordtid 1.09,5 över sprinterdistans, vilket är karriärens största seger hittills för Night Brodde. Han kommer närmast från en tredjeplats i finalen av Paralympiatravet på Åby och nu blir det debut i Elitloppet – därmed så är också alla sexton deltagare klara till Elitloppet 2022.

 • Med sin startsnabbhet så kommer Night Brodde att bli en faktor i sitt Elitloppsförsök, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
 • Fakta Night Brodde Ålder: 7 år Kön: Hingst Far: Up And Quick Mor: Nagajka Starter/Resultat: 60 (18-6-5) Intjänat: 3 250 115 SEK Rekord: 1.09,5 autostart (1640m) Ägare: Stall Pevero (Conrad Lugauer) Tränare: Conrad Lugauer Skötare: Johanna Hansson Uppfödare: Brodda Stuteri AB & Stall Anderberg AB Nationalitet: Svensk Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022.

Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor. Inbjudna hästar till Elitloppet 2022: Don Fanucci Zet (Sverige), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Extreme (Danmark), Perfetto (Kanada), Vernissage Grif (Italien), Önas Prince (Sverige), Cokstile (Italien), Admiral As (Sverige), Snowstorm Hanover (Sverige), Who’s Who (Sverige), Hail Mary (Sverige), Brother Bill (Sverige), Mister F Daag (Belgien), Click Bait (Sverige), Night Brodde (Sverige).
Näytä koko vastaus

Hur fungerar Elitloppet 2022?

Försök och final till Elitloppet körs på söndagen den 28 maj. Elitloppet är världens största travlopp 2022. Det har körts sedan 1952 och avgörs alltid den sista söndagen i maj på Solvalla. Världens bästa hästar bjuds in för att göra upp i försök och final över sprinterdistans; 1609 meter.
Näytä koko vastaus

Hur spelar man på Elitloppet 2022?

Hur långt är Elitloppet? – Distansen är 1609 meter och det körs två försök med åtta hästar i varje. De fyra bästa från varje försök går vidare till finalen senare samma dag. Vinnarna drar lott om vem som väljer spår först i finalen och sedan gör tvåorna detsamma, och så vidare, tills man har ett finalfält.
Näytä koko vastaus

Vilken kusk har vunnit flest Elitlopp?

22 Maj 2018 Några kul fakta kring vår stora tävlingsdag. Elitloppet är ett av Sveriges största evenemang alla kategorier, och det mest omskrivna idrottsevenemanget efter Vasaloppet. Vinnaren av Elitloppet 1952 fick 30 000 kronor. Publikrekordet är från 1995, då 36 640 personer såg Elitloppsfinalen på plats.

 1. Stig H Johansson är den kusk som kört flest Elitlopp – 28 starter, vilket gav 24 finalplatser, sex segrar och totalt 10 759 000 kronor i prispengar.
 2. Bakom Stig H i antalet segrar följer: Johannes Frömming, 4 Leopold Verroken, 3 Örjan Kihlström, 3 Björn Goop, 3 Björn Goop är den kusk som kört in mest pengar i Elitloppets historia – 12 075 250 kronor.

Sverige och Frankrike är de länder som levererat överlägset flest vinnarhästar till Elitloppet, med 24 respektive 23 segrar vardera. Övriga länder som vunnit är: Italien, 7 gånger Tyskland, 5 USA, 4 Norge, 2 Kanada, 1 Den häst som sprungit in mest pengar i Elitloppet är fjolårsvinnaren Timoko med 7 075 000 kr.

 1. Han är vann också i fjol och är en av åtta hästar som vunnit Elitloppet två gånger.
 2. Övriga är: Roquepine (1966, 1967) Eileen Eden (1968, 1970) Timothy T.
 3. 1974, 1975) Ideal du Gazeau (1980, 1982) Mack Lobell (1988, 1990) Copiad (1994, 1995) Varenne (2001, 2002) Xanthe är den häst som startat flest gånger – sju.
You might be interested:  How Does All In Work In Poker?

Snabbast i Elitloppet är franske Bold Eagle och Franck Nivard som vann ett av försöksloppen 2017 på tiden 1.08,4. Antalet kvinnor som har kört Elitloppet genom åren är tre: Maria Burdova, Helen Ann Johansson och Jennifer Tillman. Antalet länder som direktsände fjolårets Elitlopp var 20.21 platser finns för de som vill följa årets Elitloppet inifrån startbilen (fördelat på 7 x 3).30,89 är det högsta vinnaroddset genom tiderna.
Näytä koko vastaus

Vem kör Örjan i Elitloppet?

Han är förstakusk på flera av årets hästar i Elitloppet. Nu har Örjan Kihlström gjort sitt val. Han kamperar ihop med Don Fanucci Zet i storloppet på Solvalla.
Näytä koko vastaus

Vem vann Elitloppet 2022?

ELITLOPPSSEGER TROTS GALOPP – Det krävdes en overklig prestation för att ta hem världens största travlopp 2022.Etonnant gjorde som sin far, men ändå inte när han spurtade hem Elitloppet på Solvalla. Trots galopp och en omöjlig resa kunde körande Anthony Barrier göra segergest i god tid före mållinjen.
Näytä koko vastaus

Hur mycket publik Elitloppet 2022?

Elitloppet 2022 : Publiksiffran på Solvalla: 19 591 personer.
Näytä koko vastaus

Vem äger Solvalla?

OM OSS Solvalla är Nordens största arena för travsport och ligger i Bromma i norra Stockholm. Travbanan har plats för 35 000 gäster och arrangerar varje år Elitloppet, ett av världens största travlopp. På anläggningen arrangeras också många event, mässor och konferenser.

Det hade aldrig kunnat ske utan en mängd starka, förutseende och hängivna travsportentusiaster som verkat i olika roller inom Stockholms Travsällskap.Inte heller utan den tränarkår som varit verksamma vid vår bana, och i deras kölvatten lärlingar, hästskötare och alla andra som är viktiga för en travhästs framgångar.Att det krävs och finns hängivna ägare, personer som från början var villiga att satsa stort och fortfarande drar ett tungt lass är turligt för oss, likaså det faktum att landets främsta stuteri ligger i vår närhet.

Personer har kommit och gått under snart 100 år, men att inte nämna släkten Nordins betydelse vore tjänstefel. I händerna på Sören, Gunnar och Gösta formades den moderna travsporten, och mycket av den utrustning som används vid tävlingarna idag är i mångt endast utvecklingar av deras uppfinningsrikedom.

 • På 50-talet skapades – till Solvallas 25-årsjubileum – den sportsligt sett största attraktionen på Solvalla – det internationella Elitloppet.
 • Idag är Elitloppshelgen ett av de största sportevenemangen alla kategorier i vårt land, och årligen lockas 50 000 besökare från jordens alla hörn till vår bana.

Elitloppet är ett av våra profilevenemang, en av de tre stora dagarna vi satsar extra mycket på. Under 1960-talet permanentates Svenskt Trav-Kriterium till Solvalla när de tidigare ambulerande årgångsloppen fick fast tillhörighet; Uppfödningslöpningen och Derbyt tillföll Jägersro, SM och S:t Leger tillföll Åby i denna fördelning.

Kriteriet, och det sedan 1979 instiftade Svenskt Trav-Oaks för de treåriga stona blev Solvallas tilldelning, och har varit en av de stora sportsliga- och publika höjdpunkterna på vår bana sedan dess. Vår tredje profildag har en liknande upprinnelse som Elitloppet; Jubileumspokalen kördes första gången 1977 för att uppmärksamma vår 50-årsdag.

Från början ett lopp för den högsta eliten, men sedan 2009 ett femåringslopp. Vi försöker göra en fest av Jubileumspokalskvällen, och under gynnsam väderlek har vi haft över 10 000 besökare en av dessa onsdagskvällar i augusti. : OM OSS
Näytä koko vastaus

När lottas Elitloppet 2022?

FÖRSÖKEN LOTTADE OCH DET ÄR KLART FÖR ELITLOPPSHELGEN 2022 PÅ SOLVALLA Hur Spelar Man På Elitloppet Fem miljoner kronor väntar vinnaren i Elitloppet 2022.Nyligen så lottades de två försöksheaten och det är bäddat för publikfest på Solvalla under helgen 27-29 maj. – Det är en mycket spännande upplaga av Elitloppet som väntar i år och spårlottningen i försöken gjorde det ju inte mindre spekulativt, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Solvalla kan återigen välkomna publiken till Elitloppshelgen med travsport i dagarna tre och vi kan räkna med att det är många travälskare som längtar extra mycket till årets upplaga. Detta då tävlingarna körts utan publik de två senaste åren på grund av coronapandemin. I TV12 lottades under söndagseftermiddagen de två försöksheaten till Elitloppet 2022, som för första gången delar ut hela fem miljoner kronor till segraren.

Fjolårsvinnaren Don Fanucci Zet är en av tre hästar från Daniel Redén och i sitt försök kommer titelförsvararen att starta från spår åtta. Sämsta utgångsläget alltså – precis som han fick 2021 då han ändå lyckades vinna Elitloppet. Daniel Redén fick sedan betydligt bättre spår ett för Snowstorm Hanover och spår fyra för Hail Mary i det andra försöket.

 • Från Danmark så kommer Extreme, Frankrike representeras av Etonnant som gör första starten på svensk mark, och sedan har vi Mister F Daag (Belgien) och Perfetto (Kanada) som också gör debut i Elitloppet –sistnämnda Perfetto har blivit utsedd till Årets Äldre Häst i Kanada både 2020 och 2021.
 • Försök 1 Elitloppet 2022:
 • 1 Önas Prince (Sverige) Tränare: Per Nordström, Kusk: Per Nordström2 Brother Bill (Sverige) Tränare: Timo Nurmos, Kusk: Jorma Kontio3 Cokstile (Italien) Tränare: Erik Bondo, Kusk: Christoffer Eriksson4 Perfetto (Kanada) Tränare: Dagfin Henriksen, Kusk: Dagfin Henriksen5 Click Bait (Sverige) Tränare: Stefan Melander, Kusk: Ulf Ohlsson6 Vernissage Grif (Italien) Tränare: Alessandro Gocciadoro, Kusk: Alessandro Gocciadoro7 Etonnant (Frankrike) Tränare: Richard Westerink, Kusk: Anthony Barrier
 • 8 Don Fanucci Zet (Sverige) Tränare: Daniel Redén, Kusk: Örjan Kihlström
 1. Försök 2 Elitloppet 2022:
 2. 1 Snowstorm Hanover (Sverige) Tränare: Daniel Redén, Kusk: Magnus A Djuse2 Admiral As (Sverige) Tränare: Reijo Liljendahl, Kusk: Per Lennartsson3 Who’s Who (Sverige) Tränare: Pasi Aikio, Kusk: Åke Svanstedt4 Hail Mary (Sverige) Tränare: Daniel Redén, Kusk: Erik Adielsson5 Night Brodde (Sverige) Tränare: Conrad Lugauer, Kusk: Conrad Lugauer6 Mister F Daag (Belgien) Tränare: Paul Hagoort, Kusk: Robin Bakker7 Vivid Wise As (Italien) Tränare: Alessandro Gocciadoro, Kusk: Matthieu Abrivard
 3. 8 Extreme (Danmark) Tränare: Steen Juul, Kusk: Björn Goop
 4. Elitkampen

Ett av de stora dragplåstren under Elitloppshelgen kommer Månlykke A.M. och Gunnar Melander att vara. Månlykke A.M. har vunnit Svenskt Mästerskap två år i rad, men någon start i Elitkampen har det dock inte blivit -– förrän nu. När Gunnar Melander sade ja till att delta med Månlykke A.M.

 • Gladde det många och i Elitkampen har vi en mycket sevärd duell att se fram emot det här året.
 • Månlykke A.M.
 • Ska nämligen möta Norges kallblodskung Odd Herakles.
 • De har stött på varandra i tidigare i lopp, men aldrig i Elitkampen.
 • Odd Herakles är titelförsvarare då han har vunnit loppet både 2020 och 2021 – så vi kan räkna med att det kommer gå undan över de 1640 meter som kallbloden ska springa.

I år är det dessutom höjt förstapris i Elitkampen där vinnaren bland kallbloden erhåller en miljon kronor. Utländska stjärnor på besök Elitloppshelgen kryllar av topphästar och på besök i år får vi se ett gäng utländska stjärnor i de övriga loppen. I styrkeprovet Harper Hanovers lopp, som avgörs på lördagen, startar franske Diable De Vauvert på volten längst bak ihop med norske Moni Viking (som vann loppet 2020) och de ska bland annat jaga ifatt fyrtio meters tillägg på Piemonte som tränas av Joakim Lövgren och som kommer med fem raka segrar.

Vinnaren i Harper Hanovers lopp belönas med en miljon kronor. I Klass II-finalen inom STL gästar toppfyraåringen Luuk Schermer från Nederländerna och i Stoeliten, Lady Snärts Lopp, får vi bland annat se fransyskan Heliade Du Goutier som var fyra i UET Grand Prix ifjol bakom Calgary Games. Sweden Cup, även kallat Lilla Elitloppet, gör comeback under lördagen efter ett pandemiuppehåll och det brukar alltid vara ett av favoritloppen hos Elitloppspubliken.

You might be interested:  How To Make Money On Poker?

Tre försökslopp plus en final är det som gäller och italienske Bepi Bi kommer att tillhöra favoriterna. Gästar gör även Officer Stephen och dessa ska bland annat möta svensktrion Disco Volante, Milliondollarrhyme och Seismic Wave – som alla tre tidigare har varit med i Elitloppet.

 1. Elitloppssöndagen Söndagen innehåller förutom Elitloppet och Elitkampen bland annat en rad läckra unghästar.
 2. Finalen i Breeders Course för treåriga hästar delar ut en miljon till vinnaren och blir en av höjdpunkterna.
 3. I Fyraåringseliten för ston besöker italienska Clarissa Solvalla och amerikanskan Shirley Goodness, som tränas av Daniel Redén, står bland annat för motståndet.

Philippe Allaire sänder Callmethebreeze till den öppna klassen av Fyraåringseliten. Callmethebreeze vann Grupp I-loppet Orsi Mangelli 2021. Montéeliten rids också under söndagen och här får vi se en av Frankrikes bästa montéhästar, Florida Sport, för första gången över sprinterdistans.

Dessutom så kommer Frankrikes mestvinnande ryttare från ifjol hit och rider – Mathieu Mottier. Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera.

De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor. Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.
Näytä koko vastaus

Vilka sponsrar Elitloppet?

SVENSKT TRAVSPORT OCH ATG SLUTER SPONSORAVTAL Hur Spelar Man På Elitloppet Svensk Travsport och ATG har slutit ett avtal gällande sponsring av travtävlingar. Det innebär bland annat att ATG kommer att vara titelsponsor till Elitloppet fram till 2022. Dessutom är ATG fortsatt exklusiv spelbolagssponsor för Sprintermästaren på Halmstadtravet samt V75-champions och Paralympiatravet på Åbytravet.

 • Utöver det kommer ATG att ges rätt till utökad exponering på 18 specialdagar.
 • Det är väldigt glädjande att avtalet nu är i hamn.
 • ATG är vår största samarbetspartner och för oss är det viktigt att ATG fortsatt vill bidra till att stärka upplevelsen på travbanan.
 • Avtalet omfattar flera delar där ATG går in som sponsor på flera nivåer på olika banor, säger Maria Croon, vd på Svensk Travsport.

Sponsoravtalet är ett tilläggsavtal till det mer övergripande basavtalet som tecknats mellan Svensk Travsport och ATG. Detta sponsoravtal klargör på vilket sätt ATG får arbeta med exponering på tävlingsdagarna. — Det känns mycket bra att vi tecknat detta viktiga sponsoravtal med Svensk Travsport, som alltid i sponsorskap så är utgångspunkten att alla parter ska vinna på samarbetet.   För ATG handlar det om att synas och samtidigt bidra till en ökad upplevelse för våra kunder vid de sportsligt största travevenemangen, säger Hasse Lord Skarplöth, vd på ATG.

 • En förändring i det nya sponsoravtalet gentemot det som tecknades för 2019 är att ATG går in som titelsponsor för Elitloppet på Solvalla.
 • För Solvalla är det här självklart ett stort och betydelsefullt avtal.
 • Jag är väldigt nöjd med att ATG går in och hjälper oss att lyfta Elitloppshelgen ytterligare.

Elitloppet är Sveriges största travfest och därför är det glädjande att Sveriges största spelbolag också är titelsponsor, säger Jörgen Forsberg, vd på Solvalla.

Avtalet är tecknat fram till sista december 2022.Pressmeddelande från Svensk TravsportBilden: Dijon segerdefilerar efter Elitloppet 2019. Foto: TR Bild

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox. : SVENSKT TRAVSPORT OCH ATG SLUTER SPONSORAVTAL
Näytä koko vastaus

Vilken tid är Elitloppet 2022?

Tv-tider Elitloppet 2022 – Fredag 27 maj TV4 17:50-17:55: Inför Elitloppet TV12 12:00-15:00: V65 Direkt från Solvalla.15:00-17:00: Inför V75 och Elitloppet. ATG Live 12:00 TV-sändningen med Kajsa Gustafsson, Peter Andersson och Sandra Mårtensson. Lördag 28 maj TV4 14:30-18:00: V75 Direkt från Solvalla.18:00-19:00: V75 Direkt från Solvalla.

 1. TV12 12:30-14:30: V75 Direkt med V4 från Solvalla.
 2. ATG Live 11:30 från Solvalla med Kajsa Gustafsson, Lennart Forsgren, Eskil Hellberg, Oskar Westberg och Elin Gustavsson
 3. Söndag 29 maj

TV4 11:30-14:30: Inför Elitloppet från Solvalla.14:30-17:30: V75 Direkt med Elitloppet från Solvalla.17:30-18:00: Final Elitloppet från Solvalla.18:00-18:30: V75 Direkt med Elitloppet från Solvalla.

 • TV12 18:30-19:00: Studio Elitloppet.
 • ATG Live 11:30 från Solvalla med Kajsa Gustafsson, Lennart Forsgren, Eskil Hellberg, Oskar Westberg och Elin Gustavsson
 • Var kan jag se ATG Live?

Tele2: ATG Live hittar du på kanalplats 18. Allente: ATG Live hittar du på kanalplats 25. Sappa: ATG Live hittar du på kanalplats 14. ATG: Här på atg.se kan du se ATG Live under “Titta och spela”. Biljetter: Kan köpas online på elitloppet.se. Så spelar du på Elitloppet På själva Elitloppet går det hos spelbolaget ATG att spela långtidsspel (innan försöken), vinnare, plats (bland de tre första i loppet), tvilling (ettan och tvåan i loppet oavsett ordning) och trio (de tre första i loppet i rätt ordning).

 1. Heaten i Elitloppet 2022
 2. Häst – Kusk
 3. HEAT GRÖN, FÖRSÖK 1
 4. 1) Önas Prince (Per Nordström) 2) Brother Bill (Jorma Kontio) 3) Cokstile (Christoffer Eriksson) 4) Perfetto (Dagfin Henriksen) 5) Click Bait (Ulf Ohlsson) 6) Vernissage Grif (Alessandro Gocciadoro) 7) Etonnant (Anthony Barrier) 8) Don Fanucci Zet (Örjan Kihlström)
 5. HEAT BLÅ, FÖRSÖK 2
 6. 1) Snowstorm Hanover (Magnus A Djuse) 2) Admiral As (Per Lennartsson) 3) Who’s Who (Åke Svanstedt) 4) Hail Mary (Erik Adielsson) 5) Night Brodde (Conrad Lugauer) 6) Mister F Daag (Robin Bakker) 7) Vivid Wise As (Matthieu Abrivard) 8) Extreme (Björn Goop) STARTAR EJ
 7. Tio senaste vinnarna i Elitloppet
 8. 2021: Don Fanucci Zet – Örjan Kihlström, Daniel Redén, Sverige
 9. 2020: Cokstile – Christoffer Eriksson, Rocco Spagnulo, Italien
 10. 2019: Dijon – Romain Derieux, Frankrike
 11. 2018: Ringostarr Treb – Vilhelm Paal, Jerry Riordan, Halmstad
 12. 2017: Timoko, Björn Goop – Richard Westerink, Frankrike
 13. 2016: Nuncio, Örjan Kihlström – Stefan Melander, Solvalla
 14. 2015: Magic Tonight, Örjan Kihlström – Roger Walmann, Solvalla
 15. 2014: Timoko, Björn Goop – Richard Westerink, Sverige
 16. 2013: Nahar, Robert Bergh – Robert Bergh, Bergsåker
 17. 2012: Commander Crowe, Christophe Martens – Fabrice Souloy, Frankrike

: Elitloppet 2022: Guiden inför travfesten
Näytä koko vastaus

Hur många är är Elitloppet?

70 år sedan Elitloppet kördes första gången Solvalla Elitlopp skapades till banans 25-årsjubileum och när Solvalla i år fyller 95 år så har vi alltså kört Elitloppet i 70 år. Premiärvinnare blev tysken Permit och senaste vinnare är Don Fanucci Zet. Ett antal hästar har vunnit Elitloppet två gånger, men ingen har klarat av att ta tre vinster. Stig H Johansson däremot, har hela sex segrar. Hur Spelar Man På Elitloppet Elitloppet började som ett Jubileumslopp när Solvalla fyllde 25 år 1952. Den 14 september 1952 vann Permit och Walter Heitmann båda heaten. Det första på 18,6k och det andra på 17,3k. Frances Bulwark hade i augusti varit i Tyskland och förlorat mot Permit.

Elitloppet blev därför ett revanschmöte, men i första Elitloppet fick Frances nöja sig med att bli tvåa. Frances skulle dock ta revansch året efter. Då var det hon som vann båda heaten och blev den första svenska vinnaren.1954 vann Carné men sedan skulle svenska segrare lysa med sin frånvaro under många år, innan Dart Hanover och Berndt Lindstedt vann 1972 (bilden) och Ego Boy och Ingemar Olofsson 1973.

De hästar som lyckats vinna Elitloppet två gånger är Timoko, Varenne, Mack Lobell, Copiad, Idéal du Gazeau, Roquépine, Timothy T., Eileen Eden och Gelinotte. Stig H Johansson är den kusk som vunnit flest Elitlopp. Han vann sitt första Elitlopp med The Onion 1984.

 1. Övriga segrar har kommit med Utah Bulwark 1987, Napoletano 1989, Peace Corps 1991, Gum Ball 1997 och Victory Tilly 2000.
 2. Johannes Frömming och Örjan Kihlström har vunnit fyra Elitloppssegrar medans Léopold Verroken och Björn Goop vunnit tre Elitlopp.
 3. Elitloppets förstapris när loppet startade var hela 30 000 kronor, vilket 1952 var enorma pengar.
You might be interested:  Situs Slot Online Terbaik 2021?

Ifjol var förstapriset 3 miljoner kronor, men till i år har Solvalla justerat förstapriset till fem miljoner kronor och Elitloppet är nu väldens mest penningstinna travlopp. Söndagen den 29 maj klockan 17.45 rullar startbilen till årets upplaga. Strax efteråt vet vi vem vinnaren i Elitloppet 2022 är.
Näytä koko vastaus

Har ett sto vunnit Elitloppet?

I år har det gått tjugo år sedan senaste gången ett sto segrade i Elitloppet. Det var förvisso inte vilket sto som helst. Elitloppet 1998 kvarstår som en av loppets mest oförglömliga upplagor.
Näytä koko vastaus

Vem tränar Admiral As?

Admiral As

Härstamning
Uppfödare Allev. Della Serenissima Ss, Italien
Personal
Tränare Reijo Liljendahl
Kusk Ulf Ohlsson (2019–20) Örjan Kihlström (2021–)

Näytä koko vastaus

Hur dags är Elitloppsfinalen?

Elitloppet 2022 27-29 maj | ATG.
Näytä koko vastaus

Vem vann Elitkampen 2022?

◀ Elitloppet 2022 ▶
Grupp 1 -lopp
Sport Travsport
Land Sverige
Bana Solvalla, Stockholm, Stockholms län
Tidpunkt sista söndagen i maj 29 maj 2022 ( 29 maj 2022 )
Geografisk omfattning hela världen
Loppinformation
Kvalifikation Inbjudna hästar
Distans 1 609 m
Grupp Grupp 1
Förstapris 5 000 000 kr
Trofé Stig H. Johanssons pokal
Arrangörer och sponsorer
Huvudsponsor ATG
Pallplaceringar
Vinnare Etonnant
Tvåa Hail Mary
Trea Mister F Daag
Kusk Anthony Barrier
Tränare Richard Westerink
Skötare Rodolphe Barette
Externa länkar
Officiell webbplats
Hästsportsportalen

Elitloppet 2022 var den 71:e upplagan av Elitloppet, som gick av stapeln söndagen den 29 maj 2022 på Solvalla i Stockholm, Loppet vanns av den franska hästen Etonnant körd av Anthony Barrier och tränad av Richard Westerink,
Näytä koko vastaus

När lottas Elitloppet 2022?

FÖRSÖKEN LOTTADE OCH DET ÄR KLART FÖR ELITLOPPSHELGEN 2022 PÅ SOLVALLA Hur Spelar Man På Elitloppet Fem miljoner kronor väntar vinnaren i Elitloppet 2022.Nyligen så lottades de två försöksheaten och det är bäddat för publikfest på Solvalla under helgen 27-29 maj. – Det är en mycket spännande upplaga av Elitloppet som väntar i år och spårlottningen i försöken gjorde det ju inte mindre spekulativt, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

 • Solvalla kan återigen välkomna publiken till Elitloppshelgen med travsport i dagarna tre och vi kan räkna med att det är många travälskare som längtar extra mycket till årets upplaga.
 • Detta då tävlingarna körts utan publik de två senaste åren på grund av coronapandemin.
 • I TV12 lottades under söndagseftermiddagen de två försöksheaten till Elitloppet 2022, som för första gången delar ut hela fem miljoner kronor till segraren.

Fjolårsvinnaren Don Fanucci Zet är en av tre hästar från Daniel Redén och i sitt försök kommer titelförsvararen att starta från spår åtta. Sämsta utgångsläget alltså – precis som han fick 2021 då han ändå lyckades vinna Elitloppet. Daniel Redén fick sedan betydligt bättre spår ett för Snowstorm Hanover och spår fyra för Hail Mary i det andra försöket.

 • Från Danmark så kommer Extreme, Frankrike representeras av Etonnant som gör första starten på svensk mark, och sedan har vi Mister F Daag (Belgien) och Perfetto (Kanada) som också gör debut i Elitloppet –sistnämnda Perfetto har blivit utsedd till Årets Äldre Häst i Kanada både 2020 och 2021.
 • Försök 1 Elitloppet 2022:
 • 1 Önas Prince (Sverige) Tränare: Per Nordström, Kusk: Per Nordström2 Brother Bill (Sverige) Tränare: Timo Nurmos, Kusk: Jorma Kontio3 Cokstile (Italien) Tränare: Erik Bondo, Kusk: Christoffer Eriksson4 Perfetto (Kanada) Tränare: Dagfin Henriksen, Kusk: Dagfin Henriksen5 Click Bait (Sverige) Tränare: Stefan Melander, Kusk: Ulf Ohlsson6 Vernissage Grif (Italien) Tränare: Alessandro Gocciadoro, Kusk: Alessandro Gocciadoro7 Etonnant (Frankrike) Tränare: Richard Westerink, Kusk: Anthony Barrier
 • 8 Don Fanucci Zet (Sverige) Tränare: Daniel Redén, Kusk: Örjan Kihlström
 1. Försök 2 Elitloppet 2022:
 2. 1 Snowstorm Hanover (Sverige) Tränare: Daniel Redén, Kusk: Magnus A Djuse2 Admiral As (Sverige) Tränare: Reijo Liljendahl, Kusk: Per Lennartsson3 Who’s Who (Sverige) Tränare: Pasi Aikio, Kusk: Åke Svanstedt4 Hail Mary (Sverige) Tränare: Daniel Redén, Kusk: Erik Adielsson5 Night Brodde (Sverige) Tränare: Conrad Lugauer, Kusk: Conrad Lugauer6 Mister F Daag (Belgien) Tränare: Paul Hagoort, Kusk: Robin Bakker7 Vivid Wise As (Italien) Tränare: Alessandro Gocciadoro, Kusk: Matthieu Abrivard
 3. 8 Extreme (Danmark) Tränare: Steen Juul, Kusk: Björn Goop
 4. Elitkampen

Ett av de stora dragplåstren under Elitloppshelgen kommer Månlykke A.M. och Gunnar Melander att vara. Månlykke A.M. har vunnit Svenskt Mästerskap två år i rad, men någon start i Elitkampen har det dock inte blivit -– förrän nu. När Gunnar Melander sade ja till att delta med Månlykke A.M.

 1. Gladde det många och i Elitkampen har vi en mycket sevärd duell att se fram emot det här året.
 2. Månlykke A.M.
 3. Ska nämligen möta Norges kallblodskung Odd Herakles.
 4. De har stött på varandra i tidigare i lopp, men aldrig i Elitkampen.
 5. Odd Herakles är titelförsvarare då han har vunnit loppet både 2020 och 2021 – så vi kan räkna med att det kommer gå undan över de 1640 meter som kallbloden ska springa.

I år är det dessutom höjt förstapris i Elitkampen där vinnaren bland kallbloden erhåller en miljon kronor. Utländska stjärnor på besök Elitloppshelgen kryllar av topphästar och på besök i år får vi se ett gäng utländska stjärnor i de övriga loppen. I styrkeprovet Harper Hanovers lopp, som avgörs på lördagen, startar franske Diable De Vauvert på volten längst bak ihop med norske Moni Viking (som vann loppet 2020) och de ska bland annat jaga ifatt fyrtio meters tillägg på Piemonte som tränas av Joakim Lövgren och som kommer med fem raka segrar.

Vinnaren i Harper Hanovers lopp belönas med en miljon kronor. I Klass II-finalen inom STL gästar toppfyraåringen Luuk Schermer från Nederländerna och i Stoeliten, Lady Snärts Lopp, får vi bland annat se fransyskan Heliade Du Goutier som var fyra i UET Grand Prix ifjol bakom Calgary Games. Sweden Cup, även kallat Lilla Elitloppet, gör comeback under lördagen efter ett pandemiuppehåll och det brukar alltid vara ett av favoritloppen hos Elitloppspubliken.

Tre försökslopp plus en final är det som gäller och italienske Bepi Bi kommer att tillhöra favoriterna. Gästar gör även Officer Stephen och dessa ska bland annat möta svensktrion Disco Volante, Milliondollarrhyme och Seismic Wave – som alla tre tidigare har varit med i Elitloppet.

Elitloppssöndagen Söndagen innehåller förutom Elitloppet och Elitkampen bland annat en rad läckra unghästar. Finalen i Breeders Course för treåriga hästar delar ut en miljon till vinnaren och blir en av höjdpunkterna. I Fyraåringseliten för ston besöker italienska Clarissa Solvalla och amerikanskan Shirley Goodness, som tränas av Daniel Redén, står bland annat för motståndet.

Philippe Allaire sänder Callmethebreeze till den öppna klassen av Fyraåringseliten. Callmethebreeze vann Grupp I-loppet Orsi Mangelli 2021. Montéeliten rids också under söndagen och här får vi se en av Frankrikes bästa montéhästar, Florida Sport, för första gången över sprinterdistans.

Dessutom så kommer Frankrikes mestvinnande ryttare från ifjol hit och rider – Mathieu Mottier. Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera.

De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor. Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.
Näytä koko vastaus

Hur mycket publik Elitloppet 2022?

Elitloppet 2022 : Publiksiffran på Solvalla: 19 591 personer.
Näytä koko vastaus