Vad Går Gta Ut På?

Vad Går Gta Ut På

Grand Theft Auto
Utvecklare Rockstar Games Rockstar North (Tidigare känt som DMA Design ) Rockstar Leeds Rockstar Toronto Rockstar Lincoln
Utgivare Rockstar Games
Producent(er) Sam Houser Dan Houser Leslie Benzies
Genre Action Äventyr Open world
Plattform(ar) Microsoft Windows, Mac OS, MS-DOS, Playstation 3, Playstation 4, Xbox one, Xbox 360 xbox, Playstation, Playstation2 Nintendo DS, Playstation Portable, Game Boy Color, Game Boy Advance, IOS, Android
Första spel Grand Theft Auto (1997)
Senaste spel Grand Theft Auto V ( Xbox one och Playstation 4, gavs ut 2014)
Antal spel 15
Webbplats Rockstar Games webbplats
Datorspelsportalen

Grand Theft Auto (förkortas oftast GTA, amerikansk engelska för: ” grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel “) är en prisbelönt actionspelserie om det moderna gangsterlivet, där vapen, pengar, fordon och jobb spelar en stor roll. Spelen är utvecklade av dels Rockstar North (före detta DMA Design ), dels Rockstar Leeds, dels Rockstar Toronto och dels Rockstar Lincoln,

Samtliga spel i serien är publicerade av Rockstar Games, Det var menat under utvecklingsfasen att det första spelet skulle få namnet Race’n’Chase, och var nära att bli inställt på grund av produktionsproblem, I spelen spelar man en smågangster som under spelets gång får mer och mer inflytande i någon av de städer där spelet utspelar sig.

Spelen har blivit kritiserade för att vara för våldsamma, och för att inspirera ungdomar till att begå brott i verkligheten (se kriminogena faktorer och ungdomsbrottslighet ). Bland annat demokraten Joseph Lieberman fördömde spelen inför presidentvalet i USA 2004,
Näytä koko vastaus

Vad går GTA 5 online ut på?

Om detta spel Grand Theft Auto V till PC ger spelare möjlighet att utforska Los Santos och Blaine Countys prisbelönta värld i upplösningar upp till 4k och högre, samt tillfälle att uppleva ett spel som kör i 60 bildrutor per sekund.
Näytä koko vastaus

Vad spelar man GTA på?

Grand Theft Auto V, vanligtvis förkortat till GTA V, är ett TV-spel i actiongenren utvecklat av Rockstar North och gavs ut av Rockstar Games den 17 september 2013 till Playstation 3 och Xbox 360, samt den 18 november 2014 till Playstation 4 och Xbox One. En PC-version släpptes den 14 april 2015.
Näytä koko vastaus

Varför är det 18 års gräns på GTA?

Populärt med mobilspel där man uppmanas till köp i spelet – Många barn spelar också på mobilen – inte bara på dator och konsol. Även här har den norska organisationen Barnevakten rekommenderade spel, exempelvis Hay Day och Moviestarplanet, som i utgångspunkt är gratis och spelas på iOS-enheter eller Android-telefoner.

 1. Det som är lite oroväckande med sådana spel är att det ofta är uppmuntras att man ska köpa saker i spelet.
 2. Det är även vanligt i stora spel som FIFA och Fortnite, men på mobilen har du ofta redan registrerat ett konto och lagt in dina kortuppgifter.
 3. Spelar barnen på mobilen, bör du se till så att de inte spenderar en massa pengar på spel, säger Harring.

Barnevakten har fått flera ärenden den senaste tiden angående konsumtion på sexsiffriga belopp, speciellt i Fortnite, men även i Overwatch och FIFA. – Det blir väldigt frestande att skaffa sig extra utrustning, och många köper sig status i spel med äkta pengar – precis som man gör med märkeskläder och likande i det verkliga livet.

Vår erfarenhet är också att en del barn inte förstår att de spenderar riktiga pengar. Vi rekommenderar föräldrar att sätta sig in i möjligheten för att avgränsa köp i spelen – oavsett om det är på konsol, eller i mobilspel, lägger Tønnesen till. Spelen som är mest populära hos barn just nu FIFA (Playstation, Xbox) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från tre år.

Spelet är det största och mest populära fotbollsspelet på marknaden. Kan spelas i flera olika lägen. Minecraft (Playstation, Xbox, PC, Mac) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från sju år. Spelet har två olika lägen: “survival” och “creative”. I “survival”-läget gäller det att bygga, skaffa mat och bekämpa digitala monster.

I “creative”-läget är det en större fokus på byggandet och kreativiteten. Overwatch (Playstation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 12 år. Välj mellan olika hjältar och kämpa mot ett annat lag tillsammans med dina vänner. Detta är ett skjutspel som har blivit väldigt populärt, båda bland barn och vuxna.

Grand Theft Auto V (GTA) (PlayStation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 18 år. Detta spel är känt för att innehålla mycket brutalt våld, och en viktig poäng i spelet är helt enkelt att döda. Call of Duty: WWII (PlayStation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 18 år.

Det finns en rad spel i Call of Duty-serien. Det senaste spelet utspelar sig under andra världskriget och du kan välja att spela mot andra online, som Singel Player, eller i “överlevnadsläge” där du måste bekämpa nazistzombies. Counter-strike: Global Offencive (CS:GO) (PlayStation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 18 år.

CS har i flera år varit ett av de största förstapersonsskjutspel på marknaden. Varje spelare är med i ett av två lag: terroristerna eller anti-terroristerna, och poängen är antingen plantera en bomb vid olika mål, eller stå överlevande på slutet. Fortnite (PlayStation, Xbox, PC, Mac, iOS) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 12 år.

 • I spelet måste du kombinera både skjutande och byggande för att stå som sista överlevande.
 • Grafiken liknar en färgglad tecknad film, till skillnad mot många andra skjutspel.
 • Roblox (Xbox, PC, iOS, Android) – rekommenderad ålder (PEGI) från sju år.
 • Här kan du spela spel som andra användare har skapat, eller kan du bygga ditt eget spel från grunden.

Grafiken påminner om Minecraft. Det uppmuntras att man ska köpa saker i spelet, och flera av spelen är olämpliga för yngre barn. The Sims 4 (PlayStation, Xbox, PC, Mac) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 12 år. Skapa ditt eget hem, bygg relationer med andra “simmar” och starta en karriär.

Mild form av våld och antydningar till nakenhet är anledningen till åldersrekommendationen. PlayerUnknown’s Battleground (PUBG) (PlayStation, Xbox, PC, iOS, Android) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 16 år. I likhet med Fortnite är detta ett “battle royale”-spel, där det gäller att stå som sista överlevande av totalt 100 spelare.

Du kan spela skjutspelet ensam, eller i lag på två eller fyra. REALISTISK: PUBG har en mer verklighetstrogen grafik än Fortnite. ILLUSTRATION: PUBG Hay Day (iOS, Android) – rekommenderad åldersgräns från fyra år i App Store. I detta mobilspel bygger du din egen gård med djur och grödor.

Det uppmuntras till köp i spelet. Rocket League (PlayStation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från tre år. I Rocket League kombinerad bilkörning med bollspel, och du ska helt enkelt skjuta bollen i motståndarens mål genom att styra en racerbil. Spela online mot andra spelare, mot en vän eller ensam.

Subway Surfers (iOS, Android) – rekommenderad åldersgräns från nio år i App Store. Kom undan vakten och hans hund genom att springa, hoppa och surfa mellan tåg och olika hinder. Samla pengar under tiden i spelet för att köpa “powerups”. Clash Royale (iOS, Android) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från sju år, men utvecklarna bakom spelet rekommenderar inte till spelet till barn under 13 år.

 1. Med hjälp av strategiskt tänk ska du i Clash Royale få ned motståndarnas torn – och se till att motståndarna inte fäller dina.
 2. Du kan få extra resurser genom att spela, men du kan också köpa fördelar i spelet genom att använda äkta pengar.
 3. Clash of Clans (iOS, Android) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från sju år, men utvecklarna bakom spelet rekommenderar inte spelet till barn under 13 år.

I likhet med Clash Royale är detta ett strategispel, men här ska du bygga din egen stad och träna dina soldater innan du möter de andra spelarna. Även detta spel uppmuntrar till köp i spelet. Battlefield 1 (PlayStation, Xbox, PC) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 18 år.

I detta action-spel spelar du mot andra online, eller som singel player. Spelar du online handlar spelet om att utplåna motståndarlaget – i krigsflyg, som fotsoldat eller i en helt annan roll. Varje soldat fyller nämligen en roll i sitt lag. Candy Crush (iOS, Android) – rekommenderad åldersgräns från fyra år i App Store.

Lös olika “pusselspel” genom att flytta och förstöra godis. Här kan du spela i en evighet – det finns nämligen en trillion olika banor att spela! Har du inte fler liv kvar, kan du köpa fler liv, men du kan också spela spelet utan att spendera några pengar.

League of legends (PC, Mac) – rekommenderad åldersgräns (PEGI) från 12 år. Detta är ett MOBA-spel (multiplayer online battle arena), där du spelar med andra online. Varje match utspelar sig på en fyrkantig arena, där det gäller att ta sig från den ena änden av kartan till den andra, och tillsammans med ditt lag ska du förstöra motståndarlagets torn och bas.

Spelet har inte mycket fokus på våld och blod, även om du alltså måste slåss mot motståndaren.
Näytä koko vastaus

Kan en 12 åring spela GTA?

GTA V för barn? 2022-02-03 15:39 Hej, Min dotter som är 12 år har spelat ett av de tidigare GTA spelen men ställer mig frågande till att låta henne spela GTA V, särskilt med tanke på Trevors öppningsscen : Var och en vet bäst vad deras barn klarar och detta är klart på gränsen.

 • Hej,
 • Min dotter som är 12 år har spelat ett av de tidigare GTA spelen men ställer mig frågande till att låta henne spela GTA V, särskilt med tanke på Trevors öppningsscen :

Var och en vet bäst vad deras barn klarar och detta är klart på gränsen. Jag har spelat igenom GTA V själv för en massa år sen men kommer inte ihåg helt hur brutalt det var, kanske sorterar man bort en del på vägen, mindes ex inte scenen i klippet ovan.

 • Är resten av spelet på samma nivå? Hur är det med online delen? And the parent-of-the-year award goes to.
 • Drumroll),
 • JIMMY! Jag hade personligen inte låtit en tolvåring spela GTA V.
 • Visa signatur Att förespråka Mac på Swec är som att förespråka hybridbilar på en raggarträff i Mora.
 • Citera flera (38) 2022-02-03 15:45 Efter år av tjat lät jag min kille spela när han var 13, men skulle kunna tänka mig att 14-15 är bra gräns.

Visa signatur Moderkort: Asus P8P67 PRO REV B3 | CPU: Intel Core i5 2500K | GPU: GTX 980 DirectCU II 4GB | PSU: 850W Gold Citera flera (5) 2022-02-03 15:46 Sex, droger och vid många tillfällen väldigt onödigt mycket våld. Något man inte kommer ifrån i det spelet.

Överlag ett väldigt bra spel. Men inte särskilt lämpligt för en 12-åring kanske. Visa signatur RTX 3060ti | Intel i7 5820k | DDR4 64GB | Asus X99-S | Corsair 1000W Gold | Intel P600 512GB 9TB lagring | be quiet! Dark Rock Pro 3 | Logtech G710+ | Logitech G604 | Steelseries Arctic Pro Wireless Asus Rog Swift | NZXT H440 Citera!! Citera flera (8) 2022-02-03 15:48 Jag ställde mig själv frågan “Varför skulle min son spela GTA-V? Vad har det spelet som inte andra spel har?” och har fortfarande inte hittat något svar som gör att jag ens överväger det till min snart 14-åring.

Vi snackar om det ibland (som med många spel) och jag förklarar vilka delar som jag ser som ordentligt problematiska (och varför), då köper han resonemanget även om det tar emot och vi kollar istället (och spelar tillsammans) andra spel. Nån annan som har ett bra svar på den frågan? Varför skulle ett barn spela GTA-V? Vad har spelet som man inte lika gärna kan hitta i nåt annat, mindre problematiskt, spel? Visa signatur 9900K – RTX 3080 MSI Gaming X Trio – QD-OLED 34″ AW3423DW Citera flera (14) 2022-02-03 15:49 Hade jag varit förälder hade jag väl sagt nej men atm hade jag sagt ja Stor eloge för att skydda barnet, men har hon fått tillgång till internet kommer tyvärr inte en animerad sexscen i ett datorspel vara det värsta hon sett.

Internet är förjävligt trasigt, när vi var 12 körde vi IR eller vad de hette för att skicka vuxenfilmer till varandra och tänk då hur lätt det är att sprida idag Citera flera (6) 2022-02-03 15:51 Med tanke på en ganska grov tortyrscen en bit in i spelet skulle jag inte rekommendera GTA V till en 12-åring.

Citera flera (20) 2022-02-03 15:54 Skulle personligen inte låtit en tolvåring spela det. Framförallt inte den utdragna tortyrscenen som var på gränsen till vad jag själv orkar med att stå ut med i ett spel. Har dock hört att den blivit borttagen i senare patches.

Men som med allt sådant här: det som man som vuxen kan uppfatta som satir eller att man gör sig rolig över i form av övervåld, stereotyper, sexism etc är ganska svårt för ett barn att ta in helt ärligt. De saknar kontexten och då är det nog enklare att bara se det som normalisering. Sen om det är så mycket värre än annat de kommer stöta på är väl den stora frågan I guess.

Visa signatur Citera flera (11) 2022-02-03 15:55 Är det faktiska GTAV som hon vill spela, eller är det RP? RP-scenen har blivit ganska stor, och det spelas i GTAV-världen. Citera flera (1) 2022-02-03 15:56 Finns en del sekvenser / spelmoment som är väldigt brutala.T.ex.

 • När man ska tortera en person med olika verktyg, elektricitet, bensin.
 • Citera flera (2) 2022-02-03 15:56 Skrivet av plajton: Hade jag varit förälder hade jag väl sagt nej men atm hade jag sagt ja Stor eloge för att skydda barnet, men har hon fått tillgång till internet kommer tyvärr inte en animerad sexscen i ett datorspel vara det värsta hon sett.

Internet är förjävligt trasigt, när vi var 12 körde vi IR eller vad de hette för att skicka vuxenfilmer till varandra och tänk då hur lätt det är att sprida idag Men det handlar nästan aldrig om “rekordet” eller “det värsta man sett”, det handlar ju om vad man matas löpande av och vilka typer av beteenden eller upplevelser som normaliseras, det är där jag ser just spel som problematiska, de kan uppta väldigt stor del av ens tid och nya intryck som man ska passa in i sin värld (gällande hur vi beter oss mot varandra).

Jag ser för övrigt inte sexet som direkt problematiskt i den scenen jämfört med interaktionen karaktärerna emellan, sex är evolutionärt viktigt och intressant för alla. Visa signatur 9900K – RTX 3080 MSI Gaming X Trio – QD-OLED 34″ AW3423DW Citera flera (4) 2022-02-03 16:03 Skrivet av m4gnify: Är det faktiska GTAV som hon vill spela, eller är det RP? RP-scenen har blivit ganska stor, och det spelas i GTAV-världen.

Det var typ det första jag tänkte på också. Inte för att RP-scenen alltid är barnvänlig, men det finns ju varianter av det som är betydligt “mildare” än spelets kampanj och mer liknar RP-servrar i Garrys Mod och dylikt. Med det sagt låter det sjukt rimligt att säga nej till GTA V för en tolvåring oavsett, men det kan ju vara värt att prata med barnet för att se vad det är som faktiskt lockar med spelet.

 1. Citera flera (1) 2022-02-03 16:05 Skrivet av plajton: Hade jag varit förälder hade jag väl sagt nej men atm hade jag sagt ja Stor eloge för att skydda barnet, men har hon fått tillgång till internet kommer tyvärr inte en animerad sexscen i ett datorspel vara det värsta hon sett.
 2. Internet är förjävligt trasigt, när vi var 12 körde vi IR eller vad de hette för att skicka vuxenfilmer till varandra och tänk då hur lätt det är att sprida idag Det handlar inte om det.

Barn har i alla tider gjort saker som ens föräldrar inte ville. Det är en del av grejen med att bryta sig loss. Får man allt kommer man ändå leta efter saker som man inte får och göra dem. Visa signatur Använd gilla för att markera nyttiga inlägg! Citera flera (3) 2022-02-03 16:07 Skulle också misstänka att tortyrscenen kan vara i grovaste laget även för en mogen 12 åring.

Spelar dottern för storyns skull eller bara för att det är roligt att köra runt i stan? Mina syskonbarn, som är den referens jag har till barn i den åldern, spelar väldigt sällan just kampanjen utan leker mest runt i spel och då är ju inte GTA V värre än något annat GTA spel förutom att grafiken är verkligare.

Ni skulle ju kunna ha regeln att hon bara får spela kampanjen när någon förälder finns närvarande och att hon annars bara får leka runt. Citera flera (1) 2022-02-03 16:07 Förbjder mina små att spela det. Men de kör ju COD osv istället Visa signatur ⚙️ Asus ROG Strix Maximus 13 Hero; Core i9, (11900K); ASUS ROG Ryujin 360mm; RTX 3090 ROG Strix; G.Skill Trident Z Royal DDR4-4600 CL20 DC – 64GB ; Samsung 980 Pro 2TB M.2; PSU: ASUS ROG Thor 1200W.

 1. CASE: ASUS ROG Strix Helios GX601.
 2. 🖥️Asus ROG PG279Q 2560×1440 🖥️, 🖥️🖥️HTC Vive Cosmos Elite, Vive Wireless.
 3. ⌨️Steelseries Apex Pro 🖱️Steelseries Rival 600 Citera flera (2) 2022-02-03 16:10 Skrivet av UndaC: Skulle personligen inte låtit en tolvåring spela det.
 4. Framförallt inte den utdragna tortyrscenen som var på gränsen till vad jag själv orkar med att stå ut med i ett spel.

Har dock hört att den blivit borttagen i senare patches. Men som med allt sådant här: det som man som vuxen kan uppfatta som satir eller att man gör sig rolig över i form av övervåld, stereotyper, sexism etc är ganska svårt för ett barn att ta in helt ärligt.

De saknar kontexten och då är det nog enklare att bara se det som normalisering. Sen om det är så mycket värre än annat de kommer stöta på är väl den stora frågan I guess. Tortyrscenen var kvar för några månader sedan eller så. – GTA är inte för barn. Kan inte riktigt förstå varför man skulle låta ett barn spela något av dem.

Att barn vill eller att det finns värre saker där ute lätt tillgängligt är inte en ursäkt för att låta barn spela det. Citera flera (4) 2022-02-03 16:13 Låter som jag är på rätt väg att blocka det ett par år till då. Hur är det i online läget? Ja, hon gillar open world spel och spelar en hel del olika men inte i närheten så brutala som GTA V framstår.

 1. Så varför dras man till GTA V? För min del är det ett av de bästa spelen jag spelat men så lägger jag ingen tyngd på våldet som även jag anser är kraftigt överdrivet, som vuxen lär man sig att se mellan fingrarna för sin egen del.
 2. Men jag gissar att det är till viss del våldet som sålt GTA, iallafall från början och sen man man spunnit vidare på det.

Jag anser inte häller att sex scener är något hemskt, det är snarare hur det framställs men i scenen ovan skulle jag säga att det är våldet som kommer efteråt som jag reagerar på och som jag inte tror hade varit gynnsam för henne. Hon har ju spelat ex Witcher 3 där de har sex om jag mins rätt och det ser jag inget problem i.

Visst, de hugger säkert av huvudena där men det är viset man gör det på som kan bli ett problem. Har en kompis som låtit sin 8 åring se både Hajen filmerna och spelat GTA V. När jag visades scenen ovan så blev han chockad, hade han känt till detta hade barnet aldrig fått spela spelet. Men det är ju lite sent att komma på i efterhand.

Visa signatur CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort : EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GB Minne : Corsair 16GB Chassi : Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide Citera flera (1) 2022-02-03 16:14 Min son är nu 18.

 1. GTA V kom när han gick på mellanstadiet.
 2. Som med alla spel han velat spela har jag först kollat på dem, så även med GTA V.
 3. I föräldramötet efter releasen av GTA V tog en av föräldrarna vars barn fick spela GTA V upp en fråga om varför barnen i klassen hade fått sånt grovt språkbruk.
 4. De kallade varandra för en massa skit och många av killarna hade ett rent ut sagt värdelöst sätt att bemöta tjejerna i klassen.

Det var en lång diskussion om det tills jag till slut tröttnade och frågade om de själva hade provat GTA V. Språket som användes var precis samma som i spelet. Det blev helt tyst. Jag förstår att det blir ett väldigt svårt läge. Som förälder har du sagt ja till GTA V.

 1. Det är svårt för ett barn att skilja på att man spelar en karaktär och gör vissa saker som man inte gör i det verkliga livet, och det är lätt att det kryper med ut i det verkliga livet.
 2. Barn har inte ett så väl utvecklat konsekvenstänk.
 3. GTA V är utvecklat för en vuxen publik, men i just detta fallet så tror jag inte ens att alla 18-åringar är tillräckligt mogna för att hantera det.

Visa signatur Använd gilla för att markera nyttiga inlägg! Citera flera (12) 2022-02-03 16:18 Skrivet av giplet: Det handlar inte om det. Barn har i alla tider gjort saker som ens föräldrar inte ville. Det är en del av grejen med att bryta sig loss. Får man allt kommer man ändå leta efter saker som man inte får och göra dem.

 1. Så är det men jag har uppenbarligen redan lyckas blocka spelet för henne sen hon började prata om det för par år sen och ser ingen anledning till varför jag inte skulle lyckas par år till.
 2. Att barn gör grejer de inte får göra är naturligt men jag vill tro att föräldrarnas inställning har en påverkan.

Visa signatur CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort : EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GB Minne : Corsair 16GB Chassi : Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide Citera flera (1) 2022-02-03 16:22 Finns en roblox värld (Jailbreak) där man kan leka GTA.

 1. Tjuv och polis etc.
 2. Visa signatur ⚙️ Asus ROG Strix Maximus 13 Hero; Core i9, (11900K); ASUS ROG Ryujin 360mm; RTX 3090 ROG Strix; G.Skill Trident Z Royal DDR4-4600 CL20 DC – 64GB ; Samsung 980 Pro 2TB M.2; PSU: ASUS ROG Thor 1200W.
 3. CASE: ASUS ROG Strix Helios GX601.
 4. 🖥️Asus ROG PG279Q 2560×1440 🖥️, 🖥️🖥️HTC Vive Cosmos Elite, Vive Wireless.

⌨️Steelseries Apex Pro 🖱️Steelseries Rival 600 Citera flera (1) 2022-02-03 16:24 Single player spelet GTA V hade jag varit skeptisk till. Men onlinevarianten kan vara rätt harmlös. Finns rolig racing och annat. Problemet är väl att man inte riktigt kan filtrera bort allt det andra.

Visa signatur Gigabyte Aorus Master | 32gb DDR4 3466MHZ CL14 | Ryzen 3950X | 3080Ti En lång rad Intel system som barnen fått som speldatorer, VR-dator, massa bärbara, servrar, RPi’s och andra boxar 😛 Citera flera (4) 2022-02-06 12:18 2022-02-06 12:27 Slutade personligen med GTA V en bit in i kampanjen för att det var för vidrigt och man blev tvingad att göra riktigt osköna saker för att komma vidare.

Beror väl lite på hur lätt man har för att distansera sig från det som händer men skulle inte direkt rekommendera det för någon och säga att det är direkt olämpligt ganska långt upp i åldrarna för barn. Visa signatur Citera flera (1) 2022-02-06 12:29 Mina 9 och 10 åriga brorsöner spelar det, och har kommit långt också så de har kommit förbi Trevors öppning och tortyren.

Hade det varit upp till mig hade jag inte tillåtit men deras föräldrar tillät så 🙄 Sen har dem ju redan kollat nästan allt om spelet på youtube i flera år redan så iofs var ju “skadan redan gjord”. Men det är fina grabbar ännu. Jag intervjuade en av dem om tortyr scenen och han verkade inte särskilt påverkad av den men han erkände att det var ganska äckligt, och så frågade han hur man gör så att offret inte tappar medvetandet, lol.

Trevors öppning kan de ha missat för jag har märkt att de tenderar att skippa cutscenes om möjligt. Även om dem såg den så tycker dem tjejer är äckliga fortfarande så hade nog inte hänt så mycket där heller. Är så olika hur barn reagerar också. En av mina yngre kusiner såg mig spela Plants vs Zombies för flera år sedan när han var 10 kanske och då fick jag efter några dagar lite klagomål av hans morsa för att han haft mardrömmar.

 • Men samtidigt spelade han på den tiden COD MW2 och hade inga problem med No Russian där.
 • Visa signatur Game Programmer Student @ Futuregames Boden Citera flera (1) 2022-02-06 12:30 Skulle säga att det beror mycket på barnets personlighet, mognadsgrad etc.
 • En del har lättare att skilja på verklighet och fiktion än andra.
You might be interested:  Legit Poker Sites For Us Players?

En del tar mer intryck än andra. En del reagerar mer känslomässigt än andra. Du som förälder känner förhoppningsvis din dotter väl nog att bedöma detta. Ett alternativ kan även vara att du spelar det med henne, vilket ger dig möjlighet att föra en diskussion med din dotter om etik och moral, sex, våld och andra viktiga/känsliga ämnen som dyker upp i spelet.

 1. NUC: Intel i5-4250U | 8GB RAM | 250GB SSD Laptop: Dell Latitude E7270 | 12,5″ FHD IPS | i5-6300U | 16GB RAM | 120GB SSD
 2. Laptop: MacBook Air 13″

Citera flera (1) 2022-02-06 12:38 Min 6 åriga son får spela GTA5 med denna mod installerad: Jag stängde av all våld i moddens config fil så han kan bara att köra runt olika bilar med roliga funktioner. Min sons favoriter är att köra runt med buss och plocka upp folk av någon anledning Jag tycker det är helt ok.

 • Själv hade jag aldrig låtit barn spela vanliga GTA5 fram tills 14-16 eller så.
 • Visa signatur i7 8700K | Noctua NH-D15 | ASUS Z370-F | EVGA SuperNova G2 750W | Corsair Vengeance 4x8GB @ 3400MHz CL16 | KFA2 RTX2080 Super | Samsung 970 EVO Plus 2TB | ASUS PG279Q | ASUS PB278Q Citera flera (10) 2022-02-06 12:51 Mina barn är lite yngre men de får inte ens spela Fortnite.

Efter att de är 15 vettetusan om det går att censurera något dock. Däremot skulle jag aldrig betala för ett spel jag uppfattar om skit med kassa värderingar. Jag har blivit en tråkmåns på äldre dagar, och kanske än mer sedan jag fick barn. Har mycket liten tolerans för spel där karaktärerna man spelar är rövhål.

 1. Ett av mina lackmustest är om barnen och vuxna kan spela tillsammans.
 2. Vuxna ska inte förbjuda saker av slentrian, men inte heller tillåta dem.
 3. Jag tror det är oerhört vanligt att föräldrar inte har koll.
 4. TS verkar ha koll.
 5. Många av lågstadiebarnen på barnens skola har sett på Squid Game.
 6. Föräldrarna hade noll koll.

Efter att skolan observerat.att barnen lekte “squid game” blev det debatt, och de flesta verkar nu överens om att squid game inte är så bra för barn att se. För egen del såg jag det mesta som gick på TV från jag var 10-11, men det var inte så mycket ocensurerat på TV då.

 • MSI Z77MA-S01 i7 [email protected], HD7750 Silent, 4K Samsung u24e590, Intel SSD, Seagate SSHD, LG BH16NS55 BD/RW, OSX Mojave, Win 10, Linux Mint
 • HTPC GA-P55-USB3 Core i7 870, HD6670 silent, TV, Samsung SSD, Seagate SSHD, LiteOn iHBS112, Win 10, Linux Mint
 • Macbook Pro 2009, 6GB RAM, SSD, MacOS Catalina + Windows 7

Citera flera 2022-02-06 13:12 Själv lirade jag Gta vice city när det kom, jag var 12. Lirat varje Gta titel på release. Gta V var de mest extrema men om du kan göra som ovannämnda och censurera spelet så blir det bättre. Det handlar om mognad hos barnen, om de är intresserade av ett spel och har Youtube så kommer de titta på clip oavsett.

 • Angående språkbruk från spel så ligger det mer hos föräldrarna.
 • Anske är bäst att sitta med och lira med dem.
 • För om ett barn i klassen får lira, då kommer alla barn åka ditt och spela Gta ändå.
 • Om hen vill lira online, hjälp dem starta spelet.
 • Online delen har jag för mig är väldigt harmlöst.
 • Vill hen lira story, sitt med och förklara.

Angående ålder, mognaden på barnet är vad som avgör inte åldern. Mina 50 öre Citera flera (1) 2022-02-06 15:13 en tjej på bara 12 år ska verkligen inte spela såna här spel. det är ju min åsikt men du gör väl va du vill med ditt barn. Visa signatur

 1. Corsair Carbide 200R chassi med 2x120mm i3-4370 @ 3,8GHz, 8GB DDR3 Asus Geforce GTX 1050 Ti 4GB
 2. Windows 10 Home

Citera flera (3) 2022-02-06 22:59 Skrivet av HazZarD: en tjej på bara 12 år ska verkligen inte spela såna här spel. det är ju min åsikt men du gör väl va du vill med ditt barn. Nyfiken fråga, spelar det någon roll tänker du att det är en flicka och inte en pojke? _ Sen en tanke utifrån vad flera uttryckt här ovan, att barn precis som vuxna är individer och saker påverkar dem olika mycket.

Jag håller helt med, det är nästan omöjligt att veta innan hur olika barn påverkas eller reagerar. MEN Jag tror inte att vi vuxna, inte ens i rollen som föräldrar till våra egna barn, kan “känna” barnet tillräckligt för att veta om och hur barn reagerar på olika intryck. Särskilt när de är komplexa, t.ex inte bara grovt våld utan att det också sker av obegripliga eller mångfacetterade orsaker med oklara konsekvenser.

Det finns egentligen oändligt antal potentiella reaktioner eller konsekvenser hos barnet av exponering för det, vissa uppenbara och andra i princip omöjliga att koppla ihop med händelsen i sig (t.ex utåtagerande beteenden ett halvår senare, sömnsvårigheter, relationella svårigheter).

 • Jag brukar se det som ESD för komponenter, jag vet att risken finns och att jag inte har någon egentlig möjlighet att helt skydda dem mot det.
 • Så jag försöker att göra så gott jag kan och vara öppen med det i stigande takt med deras ålder.
 • An barnet fråga om något så kan de också hantera ett svar och förtjänar det också för det mesta.

Visa signatur 9900K – RTX 3080 MSI Gaming X Trio – QD-OLED 34″ AW3423DW Citera flera (9)
Näytä koko vastaus

Varför ska inte barn spela GTA?

Läs om det senaste spelet från de som skapat GTA V: Red Dead Redemption 2 Många barn och ungdomar vill gärna spela GTA 5 eftersom det är ett utav årets mest omtalade spel. Det är även många som pratar om det både i skolan och på nätet. Det är dock viktigt att veta vad spelet går ut på och vad det innebär att spela GTA. 1. Språket GTA V är fullt av fula, nedsättande och diskriminerande ord. Det “fula” språket är ett signum för GTA och nästan varenda mening som sägs i spelet har en eller två svordomar i sig. Även om spelet är på engelska och yngre kanske inte förstår vilka ord som är svordomar så återkommer vissa ord så frekvent att det är lätt att fånga upp dem.

Svordomar dyker även upp när man går på gatan och stöter på folk i staden. De fula och diskriminerande orden fungerar i den kontext som spelet utspelar sig i och en vuxen kan förstå att det till exempel är “ghettoslang”, medan en yngre ungdom kanske inte förstår tyngden och konsekvenserna av att använda de ord som förekommer i spelet.2.

Våldet Våld är något som hela tiden förekommer i GTA. Man har tidigt tillgång till vapen och världen du existerar i är också våldsam. Du kan rycka ur folk ur deras bilar för att få tag i ett fordon. När du kör i en bil är chansen ganska stor att man tappar kontrollen någon gång och man kör på någon.

Så även om man tänker att man inte ska göra någon illa eller inte utföra något våld är spelet nästan upplagt för att något våldsamt ska hända. Det finns även aktiviteter som sker i världen utanför din kontroll som till exempel poliser som jagar brottslingar, vilket leder till skottlossning och någon dör utan att du ens varit aktiv i själva situationen.

GTA har väldigt verkliga animationer vilket innebär att skjuter du någon i magen så kan de stupa, men inte dö utan istället förblöda till döds sittandes vid en vägg eller liggandes lidande på marken. 3. Miljön Vissa spel har en viss overklighetskänsla över dem eftersom de utspelar sig i en miljö som man inte känner igen. Spel kan till exempel utspelas i en dystopisk framtid, en tecknad värld eller kanske i ett rymdskepp i yttre rymden. GTA utspelar sig dock i en realistiskt levande värld.

Det utspelar sig bland annat i staden Los Santos som är ett fiktivt Los Angeles med levande invånare som rör sig i staden. Eftersom miljön är så pass verklig och realistisk blir allt man gör i den ännu verkligare än ett spel som utspelas i en “overklig” miljö. Människor har en vardag och lever sina liv i staden och du som spelare kan göra nästan precis vad du vill i den öppna världen.

Det kan vara kul att utforska för någon som vet exakt vad ett spel innebär och att allt är “fantasi”. Men för yngre spelare kan det vara svårt att förstå konsekvenserna av de handlingar man gör i spelet. Spelet är även fyllt av användande och referenser till droger och alkohol.

Det är något som genomsyrar världen och dess dekadens. Det gör att droger och alkohol känns som en helt normal del i spelets verklighets vardag. Det kan vara svårt för ett yngre barn att förstå konsekvenserna av ett osunt förhållande till droger och alkohol och de förstår inte alltid kopplingen mellan brottslighet och droger.4.

Sexualiseringen GTA:s värld är väldigt manschauvinistisk och tyvärr är porträtterandet av kvinnor inte Rockstars främsta egenskap, förutom ett undantag i spelet Red Dead Redemption. Kvinnorna i GTA är antingen strippor, galna extremfeminister, “jobbiga” naiva döttrar eller krävande flickvänner eller otrogna fruar och de betraktas av ofta av de manliga karaktärerna som “slampor”, jobbiga, tjatiga eller som sexobjekt.

Det verkar därför tyvärr inte finnas plats för några positiva kvinnliga förebilder i GTA:s värld än så länge i alla fall. Det skall dock tilläggas att männen inte är några förebilder heller. De är korrupta, egoistiska och våldsfixerade. Det är helt enkelt en dysfunktionell skara som existerar i GTAs verklighet.

Något som en vuxen kan skratta åt eftersom de förstår ironin och satiren, men som kan vara svårt för en yngre ungdom att förstå. Till sist vill jag bara tillägga att jag anser att 18 år är en diskutabel åldersgräns då vi har 15 årsgräns på våldsfilmer.
Näytä koko vastaus

Får era barn spela GTA?

Är GTA V fortfarande lika våldsamt, går det att välja bort det som är dåligt? 2019-01-20 15:36 Hej alla! Jag har fyra söner mellan 12 och 17 som tigger o ber om att få spela gta. Barnens pappa o jag har alltid sagt nej, eftersom det vi hört om spelet inte varit särskilt positivt, typ att det bara går ut på att man ska döda, förstöra, stjäla och förnedra till ingen nytta.

Vi har insett att våld inte går att undvika i spel, men när det bara är frågan om helt meningsköst våld. då känns det inte helt bra. Ungarna försäkrar dock att gta har blivit annorlunda, och att det handlar om väldigt mycket mer, och annat än meningslöst våld, och att man kan välja bort det som är dåligt.

Min fråga är nu: stämmer detta? Hur tänker ni som spelar/har erfarenhet av gta? Jättetacksam för svar! §3.1 /screamin-daemon, moderator Citera flera 2019-01-20 15:47 GTA är och har alltid varit ett våldsamt spel. Du kan välja till vilken utsträckning du tar död på oskyldiga utanför uppdrag och sånt, men du kan inte välja bort dödande helt.

Ni väljer förstås själva vilka regler ni har i er familj, men väääääldigt många tonåringar har spelat GTA-serien utan märkbar negativ inverkan (jag själv inkluderad), så ni har nog inget att oroa er för i termer av konkreta personlighetsförändringar. Sen kan det förstås finnas andra bakomliggande orsaker till att ni inte vill att de ska engagera sig i det, som ideologi exempelvis.

Gör som ni vill, men det korta svaret på din fråga är att GTA är ett våldsamt spel, men man kan till viss mån välja själv hur mycket våld man vill engagera sig i. //G Citera flera (35) 2019-01-20 15:51 Låt, låt mig säga, de över 15 att spela då. Lättare att förstå vad som är på riktigt och vad som är fiktion.

 • Win 10 maskin: Core 2500 | Integra M 550W | Ryzen 5 3600 | MSI B450 A Pro max | GTX 1060 6GB | Vengeance LPX 2x16GB Win XP maskin: Core 1100 | 550W | AMD Athlon II | MSI GF615M-P33 | ATI HD5670 | 2x2GB
 • Laptop: Lenovo Flex 3-1580

Citera flera (5) 2019-01-20 15:53 Skrivet av Sphynxey: Hej alla! Jag har fyra söner mellan 12 och 17 som tigger o ber om att få spela gta. Barnens pappa o jag har alltid sagt nej, eftersom det vi hört om spelet inte varit särskilt positivt, typ att det bara går ut på att man ska döda, förstöra, stjäla och förnedra till ingen nytta.

Vi har insett att våld inte går att undvika i spel, men när det bara är frågan om helt meningsköst våld. då känns det inte helt bra. Ungarna försäkrar dock att gta har blivit annorlunda, och att det handlar om väldigt mycket mer, och annat än meningslöst våld, och att man kan välja bort det som är dåligt.

Min fråga är nu: stämmer detta? Hur tänker ni som spelar/har erfarenhet av gta? Jättetacksam för svar! När jag var yngre så ville jag själv spela GTA San Andreas medans min mor alltid sa nej, och jag själv började med GTA när jag blev 18 är 23 nu och jag själv tyckte väl att det var orättvist som liten men jag kan tycka att man klarar sig utan spelet idag men jag förstog inte det då,

Men det jag tyckte var så fräckt när jag var liten var det man såg på youtube, allt folk gjorde med alla bliar och MCS men det är inget för barn nej. GTA 5 ju typ som de gamla, finns strippklubbar, man kan åka runt i bilar och betala tjejer för att ligga runt med mera. Man gör missions, rånar banker, skjuter folk.

Tror inte man kan stänga av något i spelet, i alla fall inget jag hört något om Edit: GTA online finns med men där gör man missions, heists. Öppnar ” företag” där man ska sno bilar, knark eller starta klubbar med mera. Allt är ju frivilligt och det som jag skrev ovan finns med i Online delen med.

Man kan köra Race mot andra spelare på “hotwheels” liknande banor” i Gta Online Dock bör ju inte barn spela det men är ju tyvärr många “ungar” som spelar det. Senast redigerat 2019-01-20 16:43 Citera flera 2019-01-20 15:56 Har spelat igenom GTA 5 och det är verkligen inget spel för barn. När jag däremot ser Youtube videos där folk spelar GTA Online (Aldrig testat det själv) så verkar det vara en helt annan sak, Där handlar spelet om mkt annat verkar det som.

Visa signatur / Tidigare: Dr.Pez / Stationär: – FD Define C – MSI X299 SLI Plus – i7 7800X + Corsair H110 – Kingston HyperX 3200mhz 4x8GB – Corsair RM750x – GTX 1080 – Samsung 970 Plus 500GB + Intel 660P 1TB – Bärbar: Macbook Pro Retina 2013 Monitor: Acer X34 + Asus PB278Q Lurar: Sennheiser HD599 Citera flera (1) 2019-01-20 18:07 Tusen tack för era svar! Min tveksamhet gäller inte att jag är rädd att ungarna ska bli psykopater, utan bara att jag inte riktigt vare sig förstår poängen med att göra en massa uppdrag som enbart går ut på “dåliga” saker, eller vill att mina ungar ska ha inställningen att det finns en poäng med det.

 1. Jag vet att jag är naiv Men det är liksom själva inställningen: jag vill markera att vissa typer av beteende är inte ok, och det blir inte mer ok bara för att det inte är verklighet.
 2. Men som jag fattar det så är alltså huvudsaken i spelet att döda, råna, stjäla, förnedra? I den mån det INTE går ut på detta, vad är det då man gör som spelare? Någon nämnde att köra race mot andra spelare; finns det mycket annat sådant, och i så fall vad? Finns det så mycket annat att det är lönt att skaffa spelet om man väljer bort själva grunduppdragen? Citera flera (8) 2019-01-20 18:07 Film och spel påverkar vissa individer.

Jag är född 1975 och efter att karate kid visats på SVT blev skolan mer eller mindre en karateklubb. Arnold Schwarzeneggers filmer påverkade killar på gymnasiet att börja med anabola.

 1. För resten av oss som kan kolla på en film eller spela ett spel och skilja på skildringar och verklighet så spelar det ingen roll hur gammal man är.
 2. Tror att du oroar dig i onödan över att dina barn inte skulle kunna skilja på fiction och verklighet.
 3. Skickades från

Citera flera (18) 2019-01-20 18:14 Skrivet av Sphynxey: Tusen tack för era svar! Min tveksamhet gäller inte att jag är rädd att ungarna ska bli psykopater, utan bara att jag inte riktigt vare sig förstår poängen med att göra en massa uppdrag som enbart går ut på “dåliga” saker, eller vill att mina ungar ska ha inställningen att det finns en poäng med det.

 1. Jag vet att jag är naiv Men det är liksom själva inställningen: jag vill markera att vissa typer av beteende är inte ok, och det blir inte mer ok bara för att det inte är verklighet.
 2. Men som jag fattar det så är alltså huvudsaken i spelet att döda, råna, stjäla, förnedra? I den mån det INTE går ut på detta, vad är det då man gör som spelare? Någon nämnde att köra race mot andra spelare; finns det mycket annat sådant, och i så fall vad? Finns det så mycket annat att det är lönt att skaffa spelet om man väljer bort själva grunduppdragen? Spelet har en handling.

Om man börjar från början och följer tråden så nystas historien upp. Endel uppdrag är riktigt kluriga. Och det gagnar dig inte i spelet att springa runt och skjuta eller köra över folk för nöjes skull. PS endel som tittar på Simpsons ser bara gula figurer.

Andra se ett underhållningsvärde. Skickades från Citera flera (18) 2019-01-20 18:16 Hjälp m gta. Hej, jag rekommenderar att om barnen så gärna vill spela GTA, men inte är tillräckligt gammal, så funkar spelet Bully som alternativ. Det är gjort utav samma skapare till GTA, fast det är 16-årsgräns och utspelar sig på en skola.

Det finns inget blod i spelet, fast man kan slå ned människor. Det handlar om att stå upp mot mobbare och hjälpa de utsatta. Spelet finns på PS4, X-Box 360 / X-Box One och PC, och förstås PS2 och PS3. Hoppas detta svar kom till hjälp! Skickades från Citera flera (4) 2019-01-20 18:35 2019-01-20 21:46 Gta handlar om att bli en framgångsrik kriminell.

Man kan ha dråg farmer, vapen “företag” och massor med annat illegala saker. Jag ser inte ett stort problem med att de spelar gta för det är inte att man skuter folk och går till stripklubbar, men man kan göra det. Det hanlar om pengar och inte så mkt mer. Och det är inte stor chans att man blir kriminell bara för att man spelar/spelade gta Skickades från Citera flera (1) 2019-01-20 23:41 Skrivet av Sphynxey: Hej alla! Jag har fyra söner mellan 12 och 17 som tigger o ber om att få spela gta.

Barnens pappa o jag har alltid sagt nej, eftersom det vi hört om spelet inte varit särskilt positivt, typ att det bara går ut på att man ska döda, förstöra, stjäla och förnedra till ingen nytta. Vi har insett att våld inte går att undvika i spel, men när det bara är frågan om helt meningsköst våld.

då känns det inte helt bra. Ungarna försäkrar dock att gta har blivit annorlunda, och att det handlar om väldigt mycket mer, och annat än meningslöst våld, och att man kan välja bort det som är dåligt. Min fråga är nu: stämmer detta? Hur tänker ni som spelar/har erfarenhet av gta? Jättetacksam för svar! När det gäller GTA V Online så är det, och har väl alltid varit våldsamt.

Sedan när det gäller just online delen så finns det många S K griefers också, som inte vill göra annat än att förstöra för alla andra. Dessutom så uppmanar t o m Rockstar, som är ansvariga utgivare av spelet, att man ska förstöra för sina motståndare.

 • T ex om man gör ett s k CEO jobb osv.
 • Jag skulle INTE rekommendera detta spel för grabbarna dina.
 • Det finns ju faktiskt MYCKET BÄTTRE VAL än GTA V skulle väl jag påstå.
 • Ett förslag är ju t ex nyaste Asassin’s Creed Odysséy.
 • Jaa alltså det find ju tusentals olika titlar.
 • Men det är både ett spännande och bra spel.

Ha det så bra 👍😎 Skickades från Citera flera (3) 2019-01-20 23:57 Skrivet av Hellbound73: När det gäller GTA V Online så är det, och har väl alltid varit våldsamt. Sedan när det gäller just online delen så finns det många S K griefers också, som inte vill göra annat än att förstöra för alla andra.

Dessutom så uppmanar t o m Rockstar, som är ansvariga utgivare av spelet, att man ska förstöra för sina motståndare. T ex om man gör ett s k CEO jobb osv. Jag skulle INTE rekommendera detta spel för grabbarna dina. Det finns ju faktiskt MYCKET BÄTTRE VAL än GTA V skulle väl jag påstå. Ett förslag är ju t ex nyaste Asassin’s Creed Odysséy.

Jaa alltså det find ju tusentals olika titlar. Men det är både ett spännande och bra spel. Ha det så bra 👍😎 Skickades från Än om du tycker att det finns andra bättre spel så kommer inte ungarna bry sig över huvud taget om det. Vill de spela GTA så vill de spela GTA och inte Assassin’s Creed.

 1. Låt de spela GTA, barn förstår att det är skillnad på spel och verklighet.
 2. Dina barn förstår också att man inte ska köpa horor i verkligheten men de kommer ändå göra det i GTA för skojs skull någon enstaka gång.
 3. Det kanske låter hemskt för en som aldrig spelat GTA men det är lugnt.
 4. Jag har spelat GTA sedan jag var yngre än dina söner och har inte sett några konstigheter med det.

Citera flera (1) 2019-01-21 00:35 Skrivet av Sphynxey: Hej alla! Jag har fyra söner mellan 12 och 17 som tigger o ber om att få spela gta. Barnens pappa o jag har alltid sagt nej, eftersom det vi hört om spelet inte varit särskilt positivt, typ att det bara går ut på att man ska döda, förstöra, stjäla och förnedra till ingen nytta.

 1. Vi har insett att våld inte går att undvika i spel, men när det bara är frågan om helt meningsköst våld.
 2. Då känns det inte helt bra.
 3. Ungarna försäkrar dock att gta har blivit annorlunda, och att det handlar om väldigt mycket mer, och annat än meningslöst våld, och att man kan välja bort det som är dåligt.

Min fråga är nu: stämmer detta? Hur tänker ni som spelar/har erfarenhet av gta? Jättetacksam för svar! Enda anledningen till att barn vill spela ett visst spel är att kompisar pratar mycket om det. Jag har barn och har inte låtit någon av dem spela gta, inte för att jag är emot våldspel.

Stå för dina åsikter eller låt dem spela med sina kompisar. Dina barn kommer växa upp till vettiga individer ändå. Alla barn köper argumentet att man inte får för mamma, inga kompisar fryser ut dem för det Citera flera (4) 2019-01-21 07:50 2019-01-21 13:29 Jag ser inga problem med att dom ska få spela gta 5.

Jag körde mitt första gta vid 6 år och det var London 1969, körde det nästan hela tiden och älskade det. Sedan vart det gick det över till gta 3 när min bror och jag fick det av min far (skiljer 7 år mellan mig och min bror.). Så kan tänka mig att det var därför jag fick spela vid sån tidig ålder och inte har begränsning på vilka spel jag fick köra.

Det har inte påverkat mig negativt på något sett. Kör även ganska mycket gta 5/online och kört igenom storyn några gånger. Och när vi lirar gta online så kör vi mest race. Vi sitter även och kör runt väldigt mycket flyger plan helikopter osv. Nää jag ser inga problem helt ärligt inget problem men det. Det har inte format mig som person i alla fall.

Låt dom testa lira, äre så att dom är såna där som sitter å skriker i micken för att dom blir attackerade på online då får ni aldrig låta dom spela (skämt åsido) Skickades från Citera flera 2019-01-21 13:36 Man kan ju annars testa att linda in dom i afghanskt bomull och sy sidentofflor för deras ömma fötter och tår så att de kan ha detta till de kliver in i den riktiga världen lite senare, där de då möts av verkliga scenarion och problem som de förmodligen inte kommer kunna handskas med då kränkning undvikits istället för bemötts.

You might be interested:  The Sword And The Grail Slot?

Eller så överdriver jag kanske lika mycket som alla curling föräldrar och min vy är helt åt skogen? Citera flera (12) 2019-01-21 13:45 Skrivet av anon131444: Man kan ju annars testa att linda in dom i afghanskt bomull och sy sidentofflor för deras ömma fötter och tår så att de kan ha detta till de kliver in i den riktiga världen lite senare, där de då möts av verkliga scenarion och problem som de förmodligen inte kommer kunna handskas med då kränkning undvikits istället för bemötts.

Eller så överdriver jag kanske lika mycket som alla curling föräldrar och min vy är helt åt skogen? Tror jag kan hålla med. Till TS: Har själv barn, inte så gamla som 12-17 men sonen är 10 och han spelar det mesta, sen kanske jag har gjort något fel när jag har lärt han att det är skillnad på spel och verklighet? Men att förbjuda dom att spela gör ju oftast nästan bara saken värre alla andra barnen spelar och helt plötsligt är man utanför för att man inte kan följa med i det som dom andra pratar om osv (Inte i grabbens fall då inte jätte många i hans klass spelar) Men Ni måste ju kunna markera att vissa grejer inte är okej på andra sätt än att förbjuda ett spel.

Jag tror inte era ungar lär sig att det är fel att råna eller slå ner folk, bara för att dom inte får spela GTA utan det handlar nog mer om vad ni faktiskt lär dom. Visa signatur Main MOBO: MSI B450-A PRO MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, RAM: 4x8GB @ 3000MHz, GPU: RX 5700, SSD: WD BLACK SN750 SE 1TB Chassi: Corsair Carbie Air 540, PSU: CoolerMaster V750 80+ Gold, Skärm: Philips 346B.

Citera flera (9) 2019-01-21 14:18 Skrivet av Sphynxey: Tusen tack för era svar! Min tveksamhet gäller inte att jag är rädd att ungarna ska bli psykopater, utan bara att jag inte riktigt vare sig förstår poängen med att göra en massa uppdrag som enbart går ut på “dåliga” saker, eller vill att mina ungar ska ha inställningen att det finns en poäng med det.

 • Jag vet att jag är naiv Men det är liksom själva inställningen: jag vill markera att vissa typer av beteende är inte ok, och det blir inte mer ok bara för att det inte är verklighet.
 • Men som jag fattar det så är alltså huvudsaken i spelet att döda, råna, stjäla, förnedra? I den mån det INTE går ut på detta, vad är det då man gör som spelare? Någon nämnde att köra race mot andra spelare; finns det mycket annat sådant, och i så fall vad? Finns det så mycket annat att det är lönt att skaffa spelet om man väljer bort själva grunduppdragen? Hej! GTA V är ett spel med två “lägen”.

Det ena är “Story”-läget, som jag har spelat igenom (ett spel där man spelar själv) och ett “Online”-läge där man spelar online. (Detta har jag aldrig spelat.) Det jag beskriver är alltså “Story”-läget. GTA V är ett spel som utspelas i en öppen värld. Man spelar en av tre kriminella rollfigurer, som man växlar mellan under spelets gång.

 1. Oavsett vilken rollfigur man spelar för tillfället så är det ingen större principskillnad mellan hur spelet fungerar, utan snarare en skillnad på vilka “speciella” saker man får göra.
 2. Spelet har en huvud-“story”, som är en serie av olika uppdrag och händelser som följer en story.
 3. Utan att berätta några spoilers, så skulle jag säga att det är en berättelse om dessa tre brottslingar och deras liv.

Det hela är en klar satir, med mycket grov humor, som driver med vår samtid, särskilt med (i alla fall bilden av) dagens USA. Som spelare så är man 90% av spelet antingen till fots, beväpnad med diverse skjutvapen, eller kör runt i en (oftast stulen) bil.

Antingen så är det för att man bara kör runt och gör en massa saker för att det är kul i allmänhet (och olika saker kan hända runt om en som man kan delta i), eller försöker ta sig från A till B, eller så är det för att man är i något slags uppdrag. Det kan handla från allt från att begå något slags rån eller ett inbrott, eller att man extraknäcker som förare för en kranbil för att transportera felparkerade fordon.

Man kan också köra streetrace, göra yoga, spela golf, spela tennis, hoppa fallskärm, flyga flygplan (gå i flygskola, för att lära sig flyga bra och lära sig göra olika snitsiga flygtricks, antingen för att man tycker att det är kul i sig, eller bara för att kunna transportera droger).

Eller bara köra runt. Man kan besöka strippklubbar, och ligga med prostituerad. Man kan även skjuta henne i fråga efteråt för att få pengarna tillbaks. Det går också att ringa efter en taxi. Man kan om man vill stjäla taxin. Och sedan köra kunder fram och tillbaka. Inte särskilt lukrativt, men möjligheten finns.

Det ligger väl något i att det går att göra en massa kul saker i GTA V som inte är våldsamma. Men att säga att det går att “välja bort” detta stämmer inte riktigt. Nu var det ett par år sedan jag spelade för första gången, men jag tror att det går inte riktigt går att komma till dessa punkter i GTA V utan att låsa upp saker.

 • Mycket låses upp allt eftersom man spelar igenom storyn.
 • Det värsta går att välja bort.
 • Det finns (så vitt jag vet) inget i spelet som tvingar en att besöka en strippklubb (annat än att passera genom en vid tillfällen), eller plocka upp en prostituerad.
 • Det finns inte heller något som tvingar dig att (eller hindrar dig från) att skjuta folk på gatan i huvudet.

Med denna beskrivning vill jag säga att GTA V är ett spel som är otroligt varierat, där man kan göra en massa olika saker. Våld förekommer, i högsta grav. Det är en kriminell miljö. Men jag skulle inte säga att spelet driver någon att begå något omotiverat våld (annat än om spelaren själv väljer det).

 • Allt i storyn har sin förklaring i den interna logiken i spelet.
 • Det är samtidigt ett väldigt lyckat spel, som jag hade många timmars underhållning genom att spela igenom.
 • Jag hade klart rekommenderat det för någon som är tillräckligt mogen för spelet i fråga.
 • Vill du få en riktigt bra uppfattning om hur spelet funkar, gå in på Youtube och leta upp en “Let’s Play”-video.

Jag har inte sett några för just GTA V, men de flesta spel som kommer ut är det alltid någon som spelar in sig själv spela spelet i fråga. Det är ett jättebra sätt att försöka få en uppfattning om vad spelet handlar om. Jag skulle säga så här. Det är du som förälder som kan bedöma om dina barn är mogna nog för spelet i fråga.

 1. Som en grov riktlinje så skulle jag säga att jag inte skulle låta någon yngre än 15 eller 16 spela spelet ensam.
 2. Mitt främsta stalltips är alltså: Var med som förälder.
 3. Nu menar jag inte att du ska hovra som en helikopter över varenda spelminut, men försök hålla lite koll på vad som händer.
 4. Till sist, något av en parantes, som egentligen är det allra viktigaste: Om du ska låta dina barn spela online, håll koll på deras vänner och deras kontakter.

Detta oavsett om det är Murder Simulator 9000 eller Hello Kitty Island Adventure, Det värsta med datorspel är egentligen inte vad som är i själva spelen, utan den mobbning och de trakasserier man kan utsättas för på nätet. Senast redigerat 2019-01-21 14:23 Citera flera (10) 2019-01-21 15:25 Skrivet av anon131444: Man kan ju annars testa att linda in dom i afghanskt bomull och sy sidentofflor för deras ömma fötter och tår så att de kan ha detta till de kliver in i den riktiga världen lite senare, där de då möts av verkliga scenarion och problem som de förmodligen inte kommer kunna handskas med då kränkning undvikits istället för bemötts.

 • Eller så överdriver jag kanske lika mycket som alla curling föräldrar och min vy är helt åt skogen? Hahahahaha! Åh hahahahahaha!! Ja, förlåt; du känner ju inte mig, så du kan ju inte gärna förstå exakt hur roligt detta svar blev; hur totalt om bakfoten du fått det hela.
 • Men absolut – trevligt att för en gångs skull bli ansedd för att överbeskydda mina barn när det brukar vara precis tvärtom.

Citera flera (3) 2019-01-21 15:32 Skrivet av pv2b: Hej! GTA V är ett spel med två “lägen”. Det ena är “Story”-läget, som jag har spelat igenom (ett spel där man spelar själv) och ett “Online”-läge där man spelar online. (Detta har jag aldrig spelat.) Det jag beskriver är alltså “Story”-läget.

 1. GTA V är ett spel som utspelas i en öppen värld.
 2. Man spelar en av tre kriminella rollfigurer, som man växlar mellan under spelets gång.
 3. Oavsett vilken rollfigur man spelar för tillfället så är det ingen större principskillnad mellan hur spelet fungerar, utan snarare en skillnad på vilka “speciella” saker man får göra.

Spelet har en huvud-“story”, som är en serie av olika uppdrag och händelser som följer en story. Utan att berätta några spoilers, så skulle jag säga att det är en berättelse om dessa tre brottslingar och deras liv. Det hela är en klar satir, med mycket grov humor, som driver med vår samtid, särskilt med (i alla fall bilden av) dagens USA.

 • Som spelare så är man 90% av spelet antingen till fots, beväpnad med diverse skjutvapen, eller kör runt i en (oftast stulen) bil.
 • Antingen så är det för att man bara kör runt och gör en massa saker för att det är kul i allmänhet (och olika saker kan hända runt om en som man kan delta i), eller försöker ta sig från A till B, eller så är det för att man är i något slags uppdrag.

Det kan handla från allt från att begå något slags rån eller ett inbrott, eller att man extraknäcker som förare för en kranbil för att transportera felparkerade fordon. Man kan också köra streetrace, göra yoga, spela golf, spela tennis, hoppa fallskärm, flyga flygplan (gå i flygskola, för att lära sig flyga bra och lära sig göra olika snitsiga flygtricks, antingen för att man tycker att det är kul i sig, eller bara för att kunna transportera droger).

 1. Eller bara köra runt.
 2. Man kan besöka strippklubbar, och ligga med prostituerad.
 3. Man kan även skjuta henne i fråga efteråt för att få pengarna tillbaks.
 4. Det går också att ringa efter en taxi.
 5. Man kan om man vill stjäla taxin.
 6. Och sedan köra kunder fram och tillbaka.
 7. Inte särskilt lukrativt, men möjligheten finns.

Det ligger väl något i att det går att göra en massa kul saker i GTA V som inte är våldsamma. Men att säga att det går att “välja bort” detta stämmer inte riktigt. Nu var det ett par år sedan jag spelade för första gången, men jag tror att det går inte riktigt går att komma till dessa punkter i GTA V utan att låsa upp saker.

Mycket låses upp allt eftersom man spelar igenom storyn. Det värsta går att välja bort. Det finns (så vitt jag vet) inget i spelet som tvingar en att besöka en strippklubb (annat än att passera genom en vid tillfällen), eller plocka upp en prostituerad. Det finns inte heller något som tvingar dig att (eller hindrar dig från) att skjuta folk på gatan i huvudet.

Med denna beskrivning vill jag säga att GTA V är ett spel som är otroligt varierat, där man kan göra en massa olika saker. Våld förekommer, i högsta grav. Det är en kriminell miljö. Men jag skulle inte säga att spelet driver någon att begå något omotiverat våld (annat än om spelaren själv väljer det).

 1. Allt i storyn har sin förklaring i den interna logiken i spelet.
 2. Det är samtidigt ett väldigt lyckat spel, som jag hade många timmars underhållning genom att spela igenom.
 3. Jag hade klart rekommenderat det för någon som är tillräckligt mogen för spelet i fråga.
 4. Vill du få en riktigt bra uppfattning om hur spelet funkar, gå in på Youtube och leta upp en “Let’s Play”-video.

Jag har inte sett några för just GTA V, men de flesta spel som kommer ut är det alltid någon som spelar in sig själv spela spelet i fråga. Det är ett jättebra sätt att försöka få en uppfattning om vad spelet handlar om. Jag skulle säga så här. Det är du som förälder som kan bedöma om dina barn är mogna nog för spelet i fråga.

 1. Som en grov riktlinje så skulle jag säga att jag inte skulle låta någon yngre än 15 eller 16 spela spelet ensam.
 2. Mitt främsta stalltips är alltså: Var med som förälder.
 3. Nu menar jag inte att du ska hovra som en helikopter över varenda spelminut, men försök hålla lite koll på vad som händer.
 4. Till sist, något av en parantes, som egentligen är det allra viktigaste: Om du ska låta dina barn spela online, håll koll på deras vänner och deras kontakter.

Detta oavsett om det är Murder Simulator 9000 eller Hello Kitty Island Adventure, Det värsta med datorspel är egentligen inte vad som är i själva spelen, utan den mobbning och de trakasserier man kan utsättas för på nätet. Alltså. tusen tack för ett alldeles fantastiskt bra svar!!!! Verkligen.

 • Precis vad jag ville veta Vad gäller din lilla kommentar längst ned, om att ställa alla frågor i ett och samma inlägg så hade jag väldigt gärna gjort det om jag bara hade hittat hur man editor sitt inlägg.
 • Men jag är antingen blind, eller så är det nåt problem med min dator.
 • Citera flera 2019-01-21 15:33 Skrivet av Sphynxey: Vad gäller din lilla kommentar längst ned, om att ställa alla frågor i ett och samma inlägg så hade jag väldigt gärna gjort det om jag bara hade hittat hur man editor sitt inlägg.

men jag är antingen blind, eller så är det nåt problem med min dator. Hej! Tänk inte på det för mycket. Det är en del av min signatur, det syns alltså på alla inlägg jag postar. Det var inte riktat till dig. Citera flera (1) 2019-01-21 15:34 Skrivet av pv2b: Hej! Tänk inte på det för mycket.

 • Spelet har PEGI 18, tycker absolut att du ska följa den rekommendationen.
 • Det finns otroligt mycket bra spel för barn och unga som både är bättre och roligare än GTA V.
 • /pappa till två och gamer sedan 35 år.

Visa signatur AMD Ryzen 7 5700X, Asus TUF B450M-Plus Gaming, 16GB Corsair Vengeance LP 2666MHz, Gigabyte Radeon RX 5600 XT, Fractal Design Define C, EVGA Supernova G2 650W. Citera flera (8) 2019-01-21 16:31 Skrivet av Sphynxey: Hahahahaha! Åh hahahahahaha!! Ja, förlåt; du känner ju inte mig, så du kan ju inte gärna förstå exakt hur roligt detta svar blev; hur totalt om bakfoten du fått det hela.

Men absolut – trevligt att för en gångs skull bli ansedd för att överbeskydda mina barn när det brukar vara precis tvärtom. Skämtsamt inlägg ja, så läs inte för hårt. Lite seriösare svar då. PEGI och allt vad det heter, enligt min mening, är grundat bakom politiska påtryckningar. Det finns två sidor som krigar och det är antivåld ministrar som skyller på fiktiva filmer och spel som orsaken bakom brott, sedan finns det vetenskapsmän och artister som inte alls kan se någon koppling till detta.

Ingen sida vinner vill jag påstå. Läser jag ditt inlägg igen så skriver du “har hört” om spelet. Du har alltså inte testat det själv. Det framgår inte om gubben din heller gjort det. Tips – testa skiten. Finns det underhållning ni kan unna era barn så vet ni det själva.

 • Att gå på hörsägen är precis vad jag skrev ovan gällande att bemöta verkligheten, man har ingen aning om vad som ligger runt hörnet.
 • Det enda jag känner till i studieväg är hur spel påverkar individers problemlösningsutveckling, språklära samt matematiska färdigheter.
 • Det andra som också är erkänt är beroendebetingat.

Finns inga som helst seriösa studier som relaterar spel till våldsbejakande beteende utan det är de sociala omständigheterna som ligger bakom. Citera flera (11) 2019-01-21 16:40

 1. Jag fick spela GTA när jag var mindre, jag var 11 när första kom 1997, visst är det våldsamt men också väldigt lätt (i alla fall för mig) att tyda på fiktion och verklighet.
 2. Tror jag mådde sämre av att spela spel som Resident Evil 1-3, fy satan vad läskigt det var att sätta sig i sitt mörka pojkrum och köra igång RE1 eller RE2.
 3. Jag skulle dock säga, sätt er ned och spela med era barn, speciellt det yngre, se hur era barn väljer att spela spelet.

Många ser den negativa bilden som målas upp av media, men där finns en agenda, på samma sätt att man målade upp filmer som degraderade. Så det bästa sättet att utbilda sig själv och sina barn, är ju att sätta sig ned och spela det tillsammans? Jag har inga barn själv, men spelar med mina syskonbarn när de är på besök eller jag är barnvakt och ser en väldig fördel att göra dessa saker tillsammans, då har man ju också möjlighet att förklara om man upplever obehag av det man gör.

Det är i alla fall min personliga åsikt och rekommendation. Citera flera (6) 2019-01-21 16:48 2019-01-21 17:12 Skrivet av anon131444: Skämtsamt inlägg ja, så läs inte för hårt. Lite seriösare svar då. PEGI och allt vad det heter, enligt min mening, är grundat bakom politiska påtryckningar. Det finns två sidor som krigar och det är antivåld ministrar som skyller på fiktiva filmer och spel som orsaken bakom brott, sedan finns det vetenskapsmän och artister som inte alls kan se någon koppling till detta.

Ingen sida vinner vill jag påstå. Läser jag ditt inlägg igen så skriver du “har hört” om spelet. Du har alltså inte testat det själv. Det framgår inte om gubben din heller gjort det. Tips – testa skiten. Finns det underhållning ni kan unna era barn så vet ni det själva.

Att gå på hörsägen är precis vad jag skrev ovan gällande att bemöta verkligheten, man har ingen aning om vad som ligger runt hörnet. Det enda jag känner till i studieväg är hur spel påverkar individers problemlösningsutveckling, språklära samt matematiska färdigheter. Det andra som också är erkänt är beroendebetingat.

Finns inga som helst seriösa studier som relaterar spel till våldsbejakande beteende utan det är de sociala omständigheterna som ligger bakom. Håller helt med i det du skriver, och min fråga gällde alltså inte öht huruvida det skulle påverka mina barn negativt att spela gta (studier har f.ö.

visat att det i särklass mest agressionsskapande spelet som finns är tetris, så.) Vi har sedan de var små sett på filmer och tv-serier tillsammans som andra föräldrar förfasat sig över; så länge man pratar och resonerar kring det man ser tror jag inte att det är nån fara, utan tvärtom tycker jag att det är viktigt att just undvika överbeskydderi.

MEN. Kränkningar, respektlöshet och meningslöst våld gör mig förbannad; jag anser inte att det finns – eller bör finnas – nåt underhållningsvärde i att utan anledning, helt oprovocerat, skada, kränka eller förnedra andra människor, vare sig det gäller verkligheten eller fantasin.

Det är ett sjukt beteende, där jag har total noll-tolerans, och det är detta jag vill markera för mina barn. Det har inte öht fallit mig in att de inte skulle få spela det för att jag vill skydda dem från “hemska saker”. Och nej: jag har inte testat gta; inte barnens far heller – det var precis därför jag ställde frågan här – för att bilda mig en bättre uppfattning Alternativet – att testa det själv – innebär ju att jag måste skaffa det, vilket jag inte riktigt har lust att lägga pengar på.

Är det däremot så att jag låter ungarna skaffa det så kommer jag att spela det med dem, precis som jag spelar andra spel med dem. Tack för ditt seriösare svar Senast redigerat 2019-01-21 17:29 Citera flera (2) 2019-01-21 17:14 Skrivet av gonace:

 • Jag fick spela GTA när jag var mindre, jag var 11 när första kom 1997, visst är det våldsamt men också väldigt lätt (i alla fall för mig) att tyda på fiktion och verklighet.
 • Tror jag mådde sämre av att spela spel som Resident Evil 1-3, fy satan vad läskigt det var att sätta sig i sitt mörka pojkrum och köra igång RE1 eller RE2.
 • Jag skulle dock säga, sätt er ned och spela med era barn, speciellt det yngre, se hur era barn väljer att spela spelet.

Många ser den negativa bilden som målas upp av media, men där finns en agenda, på samma sätt att man målade upp filmer som degraderade. Så det bästa sättet att utbilda sig själv och sina barn, är ju att sätta sig ned och spela det tillsammans? Jag har inga barn själv, men spelar med mina syskonbarn när de är på besök eller jag är barnvakt och ser en väldig fördel att göra dessa saker tillsammans, då har man ju också möjlighet att förklara om man upplever obehag av det man gör.

 1. Det är i alla fall min personliga åsikt och rekommendation.
 2. Absolut! Se mitt andra svar här ovan Citera flera 2019-01-21 17:17 Skrivet av pv2b: En sak som är värd att känna till om spelet: Alla rollfigurerna (både de spelbara och övriga) i spelet är otroligt osympatiska från början till slut.
 3. Det finns inga “good guys” eller “oskyldiga offer”.

(Det är lite av charmen.) Du behöver alltså inte oroa dig för att någon av rollfigurerna kommer agera som en olämplig förebild. Ok – tack!! Det avgör det hela Precis det där med oskyldiga offer var det jag var ute efter. Se även mitt svar t Pixlchaser ovan.
Näytä koko vastaus

Hur mycket kostar GTA rp?

Hur mycket kostar GTA Plus? – Det finns bara en nivå av medlemskap för GTA Plus, tack och lov, och det kostar $5,99 varje månad. Vi har ännu inte bekräftelse på hur mycket det kommer att kosta i EU och Storbritannien, men vi kan inte föreställa oss att det kommer att variera för mycket från det antalet när det lanseras den 29 mars 2022.
Näytä koko vastaus

Är GTA 5 gratis?

 1. Hem
 2. Nyheter
 3. Gaming

Ladda ned GTA 5 gratis på Epic Games Store. (Foto: Rockstar) GTA 5 är gratis att ladda ned från Epic Games Store just nu, vilket innebär att det är ditt att behålla för alltid om du klickar hem det innan den 21 maj. Det är dessutom premiumversionen av spelet, som ger dig 1 000 000 dollar i bonus att spendera i GTA Online,

GTA 5 finns tillgängligt att ladda ned här (Öppnas i ny flik), men du behöver ett Epic Games-konto för att göra det. Du behöver även aktivera tvåfaktorsautentisering, som kan aktiveras via sidan för ditt Epic Games-konto. Rockstars openworld-äventyr är fortfarande riktigt populärt – tydligen så populärt att för många gamers skyndade sig in på Epic Games Store för att ladda ned det samtidigt att sidan kraschade.

Epic Games gick ut och meddelade detta igår kväll, men nu verkar problemet vara löst och butiken är igång igen. We are currently experiencing high traffic on the Epic Games Store. We are aware that users may be encountering slow loading times, 500 errors, or launcher crashing at this time and we are actively working to scale. (Image credit: Twitter) Inlägget har sedan dess raderats, men inte innan det hann sparas av ett antal användare. Nu är spelet live och tillgängligt för dig att ladda ned.

GTA 5 fusk: Allt du behöver veta för att få ut så mycket som möjligt av spelet (Öppnas i ny flik)

Näytä koko vastaus

Får 10 åringar spela Fortnite?

Hur påverkas barn av Tiktok och Fortnite? – Grums kommun

TikTok Appen TikTok är en app där man kan se videor och även ladda upp egna.Anti-mobbningsorganisationen Friends har gjort en undersökning om nätmobbning i åldrarna 9–15 på Tiktok. Den visar följande saker:

You might be interested:  Play Sex And The City Slot Machine Game Online?

Trots att Tiktoks åldersgräns är 13 år börjar många barn använda appen tidigare.Var tionde person i undersökningen hade varit med om någonting på Tiktok som fick dem att känna sig ledsen, sårad eller mindre värd det senaste halvåret.Tre av tio har sett någon annan bli utsatt eller illa behandlad på Tiktok, men bland dem har majoriteten (58 procent) hjälpt den utsatte på något sätt.Hälften har pratat med någon vuxen om vad man ska göra för att det ska vara ett bra klimat på Tiktok.Ungefär en fjärdedel vill att vuxna ska prata med dem om vad man kan göra om man själv eller någon av ens vänner blir illa behandlad på internet.

Statens medieråd har kommit med råd till föräldrar om TikTok där det åter igen lyfts det viktiga med att prata med ditt barn om hur de skall göra om de utsätts för något på nätet. De nämner flera konkreta tips såsom att ställa in platsinställningar så det inte syns för andra var ditt barn befinner sig, vilken profil de har etc.

Vi har tidigare i elevhälsan informerar skickat ut “Hur går jag till väga” där man i punktform kan se hur man kan göra om man blir utsatt på nätet. Som ett slags första hjälpen på nätet. När det kommer till barnens användande av sociala medier oavsett om det gäller TikTok eller spel så är beslutet i slutänden ert som vuxna och inte barnens beslut.

Fortnite Fortnite Battle Royal är ett actionspel där man vinner genom att överleva längre än sina motståndare. För att klara sig är man som spelare i behov av vapen, förband, fällor och byggnadsmaterial för att skydda sig. Spelets handling kan liknas med filmerna Hunger games där det enbart finns en överlevare kvar på slutet.

 1. Fortnite har en åldersgräns på 12 år och det finns en anledning till det.
 2. Det är alltså inte tänkt att barn under denna ålder ska spela Fortnite.
 3. Enligt spelexperten Paula Fenjima Manrique är det inte våldet som påverkar barn negativt utan det är istället spelens strategiska uppbyggnad på straff-och belöningssystemet som leder till att barnen blir frustrerade, tappar kontrollen och kan bli utåtagerande.

Klarar du inte en bana så straffas du att få börja om och vinner du blir du belönad. Barn i ung ålder har inte den självdisciplin som behövs för att hantera de känslor som kan uppkomma. Enligt Paula är problemet med Fortnite att spelet påverkar straff-och belöningssystemet extremt mycket.

Vidare säger Paula att “alla vill ju vara den som överlever längst och vinner spelet”. Då belöningen är stor blir man inte enbart belönad av spelet utan också av alla de som finns omkring- både online och i verkligheten eftersom kompisar också spelar. Spel och känslor Likaväl som när barnet har förlorat en fotbollsmatch behöver man prata om de känslor som kan uppstå av ett spel.

GTA 5 Online Los Santos Drug Wars DLC UPDATE! (EVERYTHING You Missed In The Brand NEW DLC

Det finns många föräldrar som rycker ur sladden eller skäller och det kan leda till att barnet blir dubbelt bestraffad och känner sig ännu sämre. Som förälder är det viktigt att vara närvarande för att se hur spelet fungerar och även diskutera om det som händer i spelet.

Vill ni läsa mer om nätet kan vi rekommendera Föräldraguide till sociala medier från Statens medieråd. Vi har i detta nyhetsbrev valt att lyfta TikTok och Fortnite. Den fakta om TikTok och Fortnite som förekommer i texten är hämtad från organisationen Friends och ur en artikel i Expressen. Där kan ni läsa texten i sin helhet.

Har ni några funderingar kring detta ämne är ni varmt välkomna att kontakta oss! Anna och Elisbeth : Hur påverkas barn av Tiktok och Fortnite? – Grums kommun
Näytä koko vastaus

Är Minecraft bra för barn?

Våld i Minecraft – Även om Minecraft bara innehåller ett milt våld, så kan spelet fortfarande vara osäkert för yngre barn. Den blockbaserade grafiken i spelet gör våldet orealistiskt, till skillnad mot andra TV-spel. När ett monster besegras försvinner det som en rökpuff, och lämnar eventuellt användbart hantverksmaterial efter sig.

 1. När man attackerar de här monstren förminskas antalet “hjärtan” för att visa att de har skadats.
 2. Om spelaren “dör” kommer de att återupplivas (även kallat för “respawn”) vid samma plats som de först startade när de anslöt till spelet.
 3. De kan även återupplivas i sina sängar om de har en, eller nyligen har sovit i en.

Kort sagt visar inte spelet något blod eller kroppsskador, men att bekämpa monster kräver vapen, som svärd eller pilbågar. I slutändan är det upp till dig att avgöra om ett visst spelläge är passande för dina barn.
Näytä koko vastaus

Vad är det 20 årsgräns på?

Den här artikeln behandlar ett urval av åldersgränser i Sverige,

Ålder Åldersgräns som upphör
0

Rätt till barnbidrag

0,25

Barnets föräldrar måste anmäla för- och mellannamn

3

Rätt till gratis tandvård

6

Rätt till skolgång

7
 • Se vissa filmer på bio, upp till 7 år utan vuxet sällskap och 11 år i vuxet sällskap
 • Skolplikt
11
 • Se vissa filmer på bio, upp till 11 år utan vuxet sällskap
 • Se samtliga filmer på bio i vuxet sällskap
12
 • Får påverka vem man vill bo hos vid en skilsmässa
 • Får godkänna adoption (innan 12 får barnet säga vad hon eller han tycker)
 • Måste godkänna byte av efternamn
13

Utföra lättare arbete

14,75

Övningsköra moped klass 1 (då endast hos behörig utbildare)

15
 • Straffmyndig, (de som är 15-17 kan dömas till sluten ungdomsvård, men bara vid synnerliga skäl dömas till fängelse)
 • Köra moped, A-traktor och EPA
 • Se samtliga filmer på bio
 • Uppnådd sexuell myndighetsålder
 • Hyra filmer
 • Skjutsa personer som är yngre än 10 år på cykel
 • Köpa energidryck i vissa butiker. (Rekommendation 15 år, ingen lag på)
 • Traktorkort
16
 • Rösta i kyrkoval
 • Övningsköra bil
 • lätt motorcykelkörkort (klass A1), förarbevis snöskoter, terränghjuling
 • Ta ett normalt arbete, med vissa begränsningar
 • Starta eget företag
 • Konsumentmyndig, förvalta egna tillgångar som man fått genom eget förvärvsarbete
 • Totalförsvarsplikt
17,5

Övningsköra bil med släp och lätt lastbil

18
 • Köpa drycker med en alkoholhalt på maximalt 3,5 % (i vanliga butiker) och dricka all sorts alkohol på restauranger
 • Myndighetsålder
 • Rösta i politiska val och nationella folkomröstningar
 • Lägsta åldersgräns porrbranschen själv har satt för sina tittare/publik (ej begränsat enligt lag )
 • Ta körkort för bil, medeltung lastbil (även med släp, klass C1 respektive C1E; man måste dock ha körkort för bil innan körkort för lastbil), tung motorcykel med effekt under 35 kW och ett effekt/viktförhållande som understiger 0,2 kW/kg (klass A2)
 • Ansöka till Polishögskolan
 • Adoptera i vissa speciella fall
 • Gifta sig i Sverige
 • Tjänstgöra inom Försvarsmakten
 • Förordnande och utbildning för skyddsvakter och väktare
 • Köpa tobaksvaror
19

Värnplikt

20
 • Köpa samtliga alkoholhaltiga drycker på Systembolaget och föra in sprit tullfritt vid utlandsresor
 • Ta körkort för tung motorcykel (klass A), under villkor att behörigheten A2 har hafts i minst två år
 • Gå på kasino
 • Förordnande och utbildning för ordningsvakter
21
 • Ta körkort för medelstor buss (klass D1 och D1E) och tung lastbil (klass C och CE), samt få taxiförarlegitimation
 • Inneha vapen i form av knivar och andra farliga föremål
24
 • Ta körkort för buss (klass D och DE), och för tung motorcykel (klass A), oavsett tidigare behörighet
 • Vara handledare för privat övningskörning
25
 • Sterilisera sig på sjukhus
 • Få alkoholreklam, till exempel via Facebook
47

Värnplikten upphör

51

Rätt till studielån begränsas

55

Ta ut tjänstepension

61

Rätt att få studiebidrag och/eller studielån upphör

62

Ta ut ålderspension

68

Arbetsgivaren har rätt till att säga upp för pensionsavsikt

70

Totalförsvarsplikten upphör.

Näytä koko vastaus

Hur mycket ska en 13 åring spela?

Sätt gemensamma gränser – Sätt tillsammans med ditt barn upp regler för hur länge de får spela. Barnet har själv kanske tankar om hur lång tid som är okej. Tänk på att sätta regler som går att följa i praktiken. Två timmars skärmtid per dag låter kanske bra men hur sannolikt är det med en spelsugen 13-åring som är hemma själv hela dagen? Det är roligare för barnet och för dig att ha regler som de lyckas följa.

Beroende på barnets ålder kan du ställa krav på motprestationer för spelande/skärmtid. Kanske ska tonåringen klippa gräset och gå ut med hunden för att få spela. Det skapar avbrott i tiden framför skärmen och barnen kommer “ut ur huset och rör på sig”, något som många av oss vuxna äääälskar att tjata på barnen om.

Om du som vuxen vet att det trots regler kommer att bli mycket spelande medan du är på jobbet så kan ni bestämma att helgen, när du är hemma, är helt spelfri. Det gäller att hitta fungerande kompromisser. Är det så att ditt barn är mycket på sociala medier, till exempel Instagram eller, är det också en god idé att prata om vad för slags information om sig själv som är ok att publicera och vilken ton man har mot andra.
Näytä koko vastaus

Hur påverkar Fortnite barn?

Vad föräldrar behöver veta om Fortnite Den här sidan har översatts med hjälp av AI och maskininlärning innan den har granskats av en mänsklig redaktör på ditt modersmål. (Pocket-lint) – Om du inte har hört talas om Fortnite har du förmodligen inte barn i en viss ålder.

PUBG Mobile tips och tricks: Bli en Battle Royale-mästare

Det är dock online multiplayer-läget Battle Royale som nästan uteslutande spelas av ungdomar. Liknar PlayerUnknown’s Battlegrounds, men med en yngre åldersklassificering, ställer detta upp till 100 spelare mot var och en medan ett stormmoln sluter sig tills de återstående spelarna tvingas in i spännande uppgörelser.
Näytä koko vastaus

När kommer Roblox försvinna?

Är Roblox dyrt? – Det är möjligt att roas av Roblox helt gratis, men du kan göra det så dyrt hur du (eller ditt barn) vill. Roblox erbjuder Robux-paket, som ger ditt barns konto en viss mängd spelvaluta per köp. I skrivande stund kostar 40 Robux 0,49 USD och 80 Robux kostar 0,99 USD.

 1. Alternativt kan föräldrar abonnera på ett Roblox Premium -medlemskap åt sina barn (4,99 USD per månad), vilket ger dem 450 Robux varje månad, så länge ditt abonnemang är aktivt.
 2. Det upp tilll dig att avgöra du vill spendera pengar på Robux.
 3. Föräldrar bör dock akta sig för potentiella problem med att köpa föremål i spelet på Robux.

Det händer inte ofta, men föremålen i spelet som köps på Roblox kan teoretiskt sett försvinna när som helst. Det fanns ett exempel med en far från Michigan som stämde företaget för att ha raderat saker som hans dotter köpt med Robux.
Näytä koko vastaus

Hur påverkas hjärnan av dataspel?

till besvärande begär – Alkohol, droger och vissa beteenden såsom spelande, men även motion, sex och shopping kan öka halterna av dopamin och därmed upplevelsen av vällust. Ju mer dopamin desto större vällust. När du upprepade gånger använder droger, eller ägnar dig frekvent åt spel, leder det till att hjärnan triggas att gång på gång frigöra höga halter dopamin.

Effekten blir att hjärnans normala produktion gradvis minskar. Det dopamindrivna belöningssystemet går ner i varv och blir allt mindre aktivt. Den låga dopaminproduktionen innebär att du förlorar känsligheten för naturliga glädjeämnen, det vill säga sådant som vanligtvis gör dig glad. Istället kan du hamna i ett läge av håglöshet, eller till och med depression, med bristande motivation och handlingskraft.

Det i sin tur skapar det oemotståndliga suget efter att fortsätta spela, eftersom det har blivit det enda som kan öka dopaminhalterna igen. Därmed har denna livsviktiga funktion i hjärnan kidnappats av spelberoendet.
Näytä koko vastaus

Hur begränsa barns spelande?

Begränsa spelandet – Alla vet vi dock att det är lätt att tappa tidsuppfattningen när man uppslukas. Dessutom är spelen ofta byggda så att de triggar spelaren att vilja fortsätta. Lägg till det faktum att yngre barn inte ens kan klockan – så det är inte konstigt om barnen blir besvikna när de plötsligt måste sluta spela.

 1. Det är viktigt att som vuxen våga ta konflikten, säga till och sätta gränser.
 2. Men framför allt gäller det att planera schemat i förväg tillsammans med barnet för att undvika besvikelser.
 3. Ju yngre barnen är, desto mer stöd behöver de för att hålla överenskomna speltider.
 4. Det gäller att förvarna i god tid innan barnet ska sluta spela.

Också här är det är viktigt att föräldrarna känner till hur spelet fungerar, för att veta om man kan avsluta snabbt eller om det tar längre tid.Ju äldre barnen blir, desto mera kan man öva dem i att börja ta eget ansvar. Många föräldrar använder också appar och olika begränsningar på spelenheter för att reglera speltiden.

Gäller det mobilspel är spelen lättare ständigt närvarande än om man spelar spelen vid en dator eller spelkonsol. Har man regler för när man använder telefonen och när man lägger bort den, är det viktigt att som förälder försöka vara konsekvent. Att som vuxen då ta upp telefonen vid matbordet “bara för att kolla e-posten” kan väcka reaktioner hos barnen.

Om vi är positivt inställda, intresserade och vet mer om spelet är det också lättare att reda ut situationer som känns svåra och sätta gränser tillsammans i förväg eller stödja om spelandet väcker stora känslor. – I och med att barn och unga ibland spelar med öppen mikrofon är det viktigt att komma ihåg hur man talar till barnet till exempel när man påminner om att det är dags att avsluta spelen.
Näytä koko vastaus

Vilket tv spel är bäst för barn?

Bästa spelkonsol för barn 2022 –

 • Föräldrakontroll: Ja
 • Antal spelare: Upp till åtta
 • Rörelsekontroller: Ja, ingår
 • Fysiska eller digitala spel: Båda

Nintendo Switch OLED är den perfekt spelkonsolen för barn eftersom den är lätt att använda och kan både kopplas upp på TV samt tas med överallt som en handhållen konsol, Vidare har Nintendo ett stort utbud med spel som är lämpliga och särskilt utformade för barn, som t.ex.

Splatoon, Pokemon och massor av olika typer Super Mario-spel. Konsolen har i grunden 64 GB internminne, men kan även utökas med ett minneskort för Switch, för att få plats med ännu fler roliga spel. Med Nintendo Switch kan ett barn spela själv och ha skoj, men det är även lätt att inkludera vänner, syskon eller hela familjen tack vare att många spel har flerspelarlägen.

Med de medföljande Joy-Con kontrollerna finns inbyggd rörelsesensor, så att de kan användas dans, sport och andra typer av rörelsespel. Nintendo Switch har även en föräldrakontroll via en app där du bland annat kan se vilka spel som barnet spelar och sätta tidsbegränsningar för hur länge man får spela. Vad Går Gta Ut På Vad Går Gta Ut På

 • Föräldrakontroll: Ja
 • Antal spelare: Upp till åtta
 • Rörelsekontroller: Nej
 • Fysiska eller digitala spel: Digitala

Xbox Series S är en prisvärd och mycket kompetent spelkonsol, som med fördel kan användas av både vuxna och barn. Det unika med denna konsolen är att det inte finns en skivläsare, utan spelen laddas ner digitalt, Det bidrar till ett lägre pris samtidigt som Xbox har kunnat göra denna modellen till sin minsta konsol någonsin, perfekt om man har ont om utrymme eller vill ha en diskret spelkonsol,

Den här kraftfulla maskinen tillhör den senaste generationens spelkonsoler och levererar en högupplöst grafik och realistisk spelupplevelse, vilket innebär att den kör även nya och krävande spel utan att sakta ner eller lagga. Till Xbox finns det massor av spännande speltitlar som tilltalar gamers i alla åldrar samt många familjevänliga spel där man som föräldrar kan spela spel tillsammans med sina barn.

Dessutom är handkontrollerna till Xbox mycket omtyckta och kända för att vara bekväma och bra att spela med. Med Xbox app för föräldrakontroll kan du som föräldrar kontrollera och hantera barnkonton på Xboxet. Detta är perfekt för föräldrar som vill upprätthålla en balans mellan skärmtid och andra aktiviteter som läxor, läsning eller fysisk lek. Vad Går Gta Ut På Vad Går Gta Ut På

 • Föräldrakontroll: Ja
 • Antal spelare: Upp till fyra
 • Rörelsekontroller: Ja, köps separat
 • Fysiska eller digitala spel: Båda

Den allra senaste konsolen från Sony är PlayStation 5 och det är en brutalt bra spelkonsol för alla åldrar, men kommer med en relativt hög prislapp. Det är inte konsolen vi skulle rekommendera för de allra yngsta, men den är ett perfekt val för äldre barn och tonåringar,

PS5 är en framtidssäker spelkonsol som kommer att kunna hantera alla spel som lanseras under de kommande åren. Den levererar en fantastisk grafik upp till 8K-upplösning och en spelupplevelse av toppklass. Framförallt på en passande TV och skärm för PS5, Konsolen finns i en vanlig version och en Digital Edition, den vanliga versionen kommer med en Blu-ray läsare för spel på skiva, medan Digital Edition saknar en skivläsare har fått ett billigare pris.

Sonys PlayStation-konsoler är kända för sin omfattande spelkatalog och många roliga exklusiva titlar. Dessutom finns ett stort utbud av barnvänliga spel för yngre gamers och många bra tillbehör till PS5, Precis som PlayStation 4 så har PlayStation 5 en gedigen föräldrakontroll. Vad Går Gta Ut På Vad Går Gta Ut På

 • Föräldrakontroll: Ja
 • Antal spelare: En
 • Rörelsekontroller: Nej
 • Fysiska eller digitala spel: Båda

Switch Lite är lillasyskonet till Switch OLED och ett billigt och prisvärt alternativ till sina storasyskon. Den stora skillnaden är att detta är en renodlad handhållen spelkonsol som inte kan kopplas till en TV eller gamingskärm, utan man spelar på samma sätt som ett klassiskt Gameboy.

Storleken på skärmen är något mindre och konsolens vikt är lite lättare än originalet, så att barnet smidigt ska kunna ha med sig den överallt, Till Switch Lite kan man spela alla Nintendo Switch-spel som stödjer handhållet läge, vilket är en stor del av det ordinarie utbudet. Även Switch Lite har föräldrakontroll så att man kan begränsa användningstiderna, sätta särskilda tidsgränser eller blockera vissa typer av spel.

Hitta Nintendo Switch Lite hos: Vad Går Gta Ut På Vad Går Gta Ut På

 • Föräldrakontroll: Ja
 • Antal spelare: Upp till åtta
 • Rörelsekontroller: Nej
 • Fysiska eller digitala spel: Båda

Xbox Series X den senaste spelkonsolen från Microsoft och den bästa konsolen de har att erbjuda idag. Detta är den den mest kraftfulla av alla konsoler på marknaden och har ett enormt spelutbud för stora och små gamers. Med Xbox Series X går det att spela spel i upp till en otrolig 8K-upplösning på en bra gaming-TV, vilket kommer att ge en fantastisk spelupplevelse för barn.

Dessutom kan den leverera upp till 120 FPS, vilket är ovanligt för en konsol och innebär att bilden blir väldigt följsam, Vidare så har konsolen också olika föräldrakontroller och en inställning som skapar ett barnspecifikt område, där barnen kan spela endast lämpliga spel utan att man som föräldrar behöver oroa sig.

Xbox Series X kommer med ett stort internt minne på 1 TB, Gillar man att spela många olika spel och vill utöka minnet för att få ännu mer plats så är det enkelt att koppla in en extern SSD/hårddisk till Xbox, Vad Går Gta Ut På Vad Går Gta Ut På

 • Föräldrakontroll: Ja
 • Antal spelare: Upp till fyra
 • Rörelsekontroller: Ja, köps separat
 • Fysiska eller digitala spel: Båda

PlayStation 4 är en fantastisk spelkonsol som kan användas av både yngre och äldre barn och som kan ge dem underhållning i timmar. PlayStation har ett brett utbud av speltitlar med alltifrån roliga och pedagogiska spel för de yngsta till häftiga och mer avancerade spel för de äldre,

De trådlösa handkontrollerna till PlayStation laddas smidigt via en kabel, Det går också att välja att köpa en laddningsstation där kontrollerna snyggt och prydligt kan stå varje gång man slutar spelar, då vet man även vart kontrollerna är till nästa gång. Med PlayStation-appen för föräldrakontroll kan du ställa in tidsgränser för hur länge ditt barn får spela på konsolen varje dag eller vecka, samt ställa in spelbegränsningar baserat på klassificeringskategorier.

Som föräldrar kan du också få tillgång till en detaljerad aktivitetslogg som visar exakt vad som har laddats ner. Hitta PlayStation 4 Slim hos:
Näytä koko vastaus

Hur mycket ska barn få spela?

Hur ofta samt hur länge man spelar varierar. Det framgår dock att flertalet av barnen spelar varje dag. Läkare rekommenderar att den sammanlagda tiden för TV- eller datorspelande inte ska överstiga två timmar per dag för barn mellan 7-12 år.
Näytä koko vastaus

Vad går spelet Minecraft ut på?

Minecraft är inte ett spel med början, slut och en bestämd väg genom någon förutbestämd handling mot ett slutligt mål. Här finns i stället en oändlig (enbart begränsad av datorns kapacitet) spelplan att utforska, interagera med och modifiera. I Minecrafts världar kan spelarna dels interagera med olika naturmiljöer och deras resurser, dels med djur, monster och människoliknande varelser. Vad Går Gta Ut På Spelaren möter en vandrande handelsman med lamadjur. Byteshandeln är igång, och spelaren har bytt till sig näckrosblad mot smaragder. I Minecraft kan spelaren både utforska den oändliga spelvärlden och skapa sin egen värld. Olika naturtyper (“biomer”) erbjuder olika resurser och möjligheter. Vad Går Gta Ut På Ett landskap i Minecraft, bland oändligt många andra. Man kan spela Minecraft ensam på sin egen enhet, eller online på stora och små servrar; enbart med vänner eller på öppna servrar med främlingar. Spela flera tillsammans kan man göra antingen i ett lokalt nätverk (LAN) eller på en server. Vad Går Gta Ut På Exempel på Minecraftservrar
Näytä koko vastaus

Vilket GTA ska man köpa?

GRAND THEFT AUTO V: PREMIUM EDITION Grand Theft Auto V: Premium Edition innehåller den kompletta Grand Theft Auto V-upplevelsen, fri tillgång till det ständigt växande Grand Theft Auto Online, och alla befintliga speluppgraderingar och innehåll inklusive The Doomsday Heist, Gunrunning, Smuggler’s Run, Bikers och mycket mer.

Du får även Criminal Enterprise Starter Pack, det snabbaste sättet att kickstarta ditt kriminella imperium i Grand Theft Auto Online. GRAND THEFT AUTO V En ung gatutjuv, en före detta bankrånare och en livsfarlig psykopat hamnar i trubbel och måste utföra ett antal farliga stötar i en stad där de inte kan lita på någon, minst av allt varandra.

GRAND THEFT AUTO ONLINE Upptäck en växande värld av val och sätt att spela när du klättrar upp i den kriminella hierarkin i Los Santos och Blaine County i den ultimata delade Online-upplevelsen. THE CRIMINAL ENTERPRISE STARTER PACK Criminal Enterprise Starter Pack är det snabbaste sättet för nya spelare i GTA Online att kickstarta sina kriminella imperier med det mest spännande innehållet plus GTA$1 000 000 bonuskontanter att spendera i GTA Online.

 • Allt innehåll är värt över GTA$10 000 000 om det köps separat.
 • SKÖT DITT BROTTSIMPERIUM Sköt dina affärsverksamheter från kontoret i Maze Bank West, forska fram kraftfull vapenteknologi från din underjordiska bunker och använd din falskmyntarfabrik för att inleda en lönsam falskmyntaroperation.
 • EN FLOTTA KRAFTFULLA FORDON Blås fram över gatorna med en 10 högpresterande fordon, bland annat en superbil, motorcyklar, en vapenutrustad Dune FAV, en helikopter och en rallybil.

Du får också egendom inklusive ett garage för 10 bilar där du kan förvara din växande flotta. VAPEN, KLÄDER OCH TATUERINGAR Du får även tillgång till Compact Grenade Launcher, Marksman Rifle och Compact Rifle samt Stunt Racing Outfits, Biker Tattoos med mera.
Näytä koko vastaus

Hur får man mycket pengar på GTA 5 online?

Pengar kan inte köpa lycka, men GTA-pengar är ett undantag för den regeln. Om du vill ha extra kontanter i Grand Theft Auto Online, så finns GTA Shark Card där för att hjälpa dig. Beställ dina GTA 5-pengar snabbt på Startselect och återvänd sedan till Los Santos och visa dem vem som bestämmer.
Näytä koko vastaus

Hur mycket kostar online på GTA?

Produktinformation – Grand Theft Auto V är femte delen i Grand Theft Auto serien. GTA V är utvecklaren Rockstars största spel hittils och denna gången utspelar sig handlingen i Los Santos, som baserats på Los Angeles. I spelet ingår även GTA Online, lanserat 2014 Det billigaste priset för Grand Theft Auto V (PS4) just nu är 298 kr (ny) eller 200 kr (begagnad).
Näytä koko vastaus

Hur hackar man på GTA 5 online?

Grand Theft Auto V är kanske inte den svåraste titeln i spelvärlden, men visst kan det på sina håll vara behövligt med en del extrahjälp. Med rätt fusk vid rätt tillfälle kan det även bli rejält underhållande. Missa inte: De nio roligaste Grand Theft Auto V-buggarna Följande knappkombinationer trycker du in medan du spelar kampanjläget.

På pc-versionen behöver du först trycka vänster ctrl samtidigt som +. Tänk på att du inte ska ha öppet kartan eller befinna dig i pausmenyn. Har du tryckt rätt kommer ett meddelande att dyka upp ovanför minikartan. Vill du av någon anledning ta bort fusket slår du bara in knappkombinationen en gång till.

Missa inte: Allt vi vet om GTA 6 Vad Går Gta Ut På Att fuska i Grand Theft Auto V kan många gånger tillföra en hel del. Det finns allt från välbehövliga fusk för mer hälsa till mer galna fusk som bland annat låter dig fylleköra.
Näytä koko vastaus

Hur gör man för att spela GTA 5 online?

GTA Online Shark-kontantkort – Lös dina ekonomiska bekymmer och skaffa det du behöver i Los Santos och Blaine County genom att då och då köpa pengapaket till Grand Theft Auto Online. Alla pengar som du köper förs automatiskt över till din karaktärs bankkonto i spelet. Tänk på hur du spenderar dem, för pengaterapi är ingen långsiktig lösning.
Näytä koko vastaus