Hur Spelar Man Padel Nybörjare?

Hur Spelar Man Padel Nybörjare
Padeltips för nybörjaren – Den roliga sporten med högt tempo och härlig gemenskap, där bollarna swishar i kapp med tiden som fullständigt springer i väg. Här snackar vi riktigt kul träning! Här kommer ett gäng tips till den som vill prova på padel:

Värm upp ordentligt innan spelet börjar, då minskar du risken för skador på padelbanan. Du behöver inte slå hårt, snarare tvärtom. Väggarna får du lov att ta hjälp av, gör det. Testa dig fram och lär dig hur bollen studsar och vart den tar vägen. Utnyttja motståndarens possition. Om ni spelar dubbel, prata mycket med din lagkamrat. Försök att stå placerad i rätt position så tidigt som möjligt och vänta in bollen. Öva på servar. Boka in dig på en nybörjarkurs för att lära dig grunderna.

Näytä koko vastaus

Hur ska man röra sig i padel?

Fotarbetet – vad gör en ofta för fel där? – Det vanligaste misstaget är att en tar för stora kliv och står för brett mellan fötterna strax innan bollträff. Många börja röra på sig för sent så det måste röra sig väldigt fort när det väl är dags, Det gör att det blir svårt att hinna träffa bollen rent, jobba med små snabba fotrörelser istället.
Näytä koko vastaus

Är det svårt att lära sig padel?

Gillar du tennis, squash eller pingis? Då kommer du älska padel! Samma princip, men lättare och roligare. – Två stycken ur Sportamore magazine-redaktionen bestämde sig för att klicka hem varsitt padelracket och utmana två kollegor på Sportamores inköpsavdelning på en padelmatch.

 1. Det här ingen redogörelse för hur det gick till när redaktionen sopade banan med inköparna, utan hur det var att spela padel för första gången.
 2. Det korta svaret är: Det var kul, riktigt kul! Padel liknar tennis men man spelar på en mindre plan, med rack utan strängar (men med en perforerad plast) och så är konstgräsplanen omringad av nät och glas, där bollen får studsa efter att den studsat i marken.

Just det är lite knepigt i början, du vill gärna springa efter bollen bakåt i banan i stället för att stå kvar och vänta på att den studsar tillbaka från glasväggen. Du kan heller inte stå längst bak i banan, på det sättet du står på baslinjen i tennis, för då svingar du racket i glasväggen titt som tätt.

(Glaset går inte sönder och det gör inte ont, men du får inte till någon snygg retur!) I övrigt är det inte svårt, tvärtom är det mycket lättare än vanlig tennis. Alla kan spela padel, det är bara att köra! De lösa slagen kan vara minst lika bra som de hårda, och du kommer snabbt på hur du ska serva för att göra det knepigt för motståndarna.

Padel känns mer som en hobby än en sport. Eftersom man alltid spelar dubbel och sporten går lite långsammare än tennis så blir du inte speciellt trött. Däremot får du fler skratt än under en vanlig tennismatch! LÄS MER: Tre taktiska tennistips Det enda minuset är att det fortfarande är ganska dyrt att boka padelbana eftersom det finns så få platser att spela på. Hur Spelar Man Padel Nybörjare Hela Sportamore-gänget på padelbanan! LÄS MER: Nykomlingen växer i racketfamiljen
Näytä koko vastaus

Kan man spela padel själv?

Padel singelbana – Padel kan även spelas i singel, men då spelar man på en mindre plan. Planen för singel är smalare och har måtten 6×20 meter. I övrigt är en singelbana utformad på samma sätt som en dubbelbana.
Näytä koko vastaus

Får bollen ta på handen i padel?

Väggarna – Glasväggarna är alltid en del av spelet men det finns några regler för hur de får användas. När man ska ta emot en boll så kan man låta den studsa upp i glasväggen efter att den studsat på marken, bollen är då fortfarande levande. Man kan även använda sin egen glasvägg för att slå tillbaka bollen.
Näytä koko vastaus

Får man slå med handen i padel?

Padelregler förkortad version – Följande padelregler är det absolut vanligaste du ska tänka på om du aldrig tidigare spelat padel:

På en vanlig plan (10x20m) spelar man alltid dubbelPoängräkning är samma som tennisLinjerna på planen används endast vid serveServe ska slås underhands och studsa i motspelarnas serverutaServe får studsa upp i glasväggen men om den studsar i galler är den felaktigMan har två servar på sigOm bollen går direkt i motspelarnas vägg, räknas den som ute.D.v.s. innan bollen tar i motspelarens vägg så måste den studsa i marken.Man får spela volley (inte på serve), halvvolley eller låta bollen studsa på glas/gallervägg.Man får även slå bollen på sin egen glasvägg för att få över den till motspelarnas planhalvaMan får inte slå bollen i gallret på sin egen sidaKälla: https://svenskpadel.se/om-padel/regler/

Spelplanen är 10×20 meter och underlaget består utav konstgräs eller plast och på denna plan spelar man alltid dubbel. Banan är kringbyggd av fyra meter höga väggar av glas och galler och är inte helt olik en kombination av banor för tennis och squash.

Det för att spelplanen innehåller både nät och spelbara väggar. Planhalvorna avskiljs av ett nät, precis som i tennis. Serverutan är 5 meter bred och knappt 7 meter lång. I regel ska spelplanen vara rektangulär. Boll som träffar väggarna runt banan efter studs i marken är fortfarande i spel, på samma sätt som i exempelvis squash.

Padel kan även spelas i singel, men då spelar man på en mindre plan. Planen för singel är smalare och har måtten 6×20 meter. Hur Spelar Man Padel Nybörjare Konstgräs är det vanligaste underlaget som padel spelas på, men padel kan också spelas på andra syntetiska material, betong eller cement. På WPT-touren så spelar de på Mondo STX Supercourt och det anses vara det bästa underlaget idag. Har du aldrig spelat padel tidigare så har du kanske inte noterat detta ännu, men det är sand på de flesta banor med undantag för hardcourt.

Sanden gör att spelet blir långsammare än om det skulle vara utan och det gör spelet enligt många roligare. Färgerna på underlaget kan variera men de vanligaste är blå, grön och orange. Färgen påverkar inte planen mer än att vissa anläggningar sätter sin egna prägel på den. Linjerna ska helst vara vita eller svarta för att kontrastera mot spelplanen som kan variera i färgerna.

Linjerna ska ha en bredd på 5 cm. I mitten av spelplanen finns ett nät. Nätet måste vara 10 meter brett och 0.88 meter högt på mitten och 0,92 meter i ändarna. Nätets ovankant är försett med en vit remsa på 5 cm, som får användas som marknadsföring. Nätet ska vara uppspänt med en metallina som är fäst vid varsin pelare precis utanför spelplanen.

 • Spelplanen är vanligen omgiven av glas och galler som kommer att vara tillgängliga för spel.
 • Den bakre väggen är 4 meter hög varav 3 meter ska vara plexiglas medan 1 meter är galler.
 • Mer om hur spelet via väggarna beskrivs under nästkommande rubrik “Väggar”.
 • Till skillnad från andra racketsporter är bollen vid liv även utanför planen.
You might be interested:  List Of High Volatility Slot Machines?

Skulle en spelare smasha en boll på din planhalva och den går utanför buren så har du möjlighet att slå in den igen innan den nuddar marken utanför. För spel utanför banan måste varje sida av planen ha 2 ingångar. Det får inte vara några hinder utanför banan inom ett område med en yta som är minst: 2 meter bred och 4 meter lång på vardera sidan och minst 3 meter hög Padel spelas i princip alltid i dubbel, d.v.s.2 mot 2.

Bollen studsar i marken två gånger på motståndarens sida.Motståndaren slår bollen i nät.Motståndaren slår bollen ut, dvs antingen direkt ut ur buren eller direkt på en av dina väggar (notera att det däremot är giltigt att smasha bollen i marken och den då studsar ut ur buren).Motståndaren slår bollen i sitt eget galler.En motståndare träffas av bollen på något annat ställe än racket.Motståndaren gör ett “dubbelslag”.Motståndaren rör nät eller nätstolpe.Motståndaren slå bollen framför nät, om den inte varit över på din sida innan (t ex kommer tillbaka från bakväggen).Din boll studsar uppe på bur-ramen (liggaren) efter korrekt slag i marken (motståndaren får slå bollen om den studsar på kanten uppe på bur-ramen). Obs, vid spel utanför banan får bollen studsa hur många gånger som helst på bur-ramen.Motståndares boll träffar något objekt (t ex lampor eller takbjälkar).Bollen träffar en liggande boll på motståndarens sida (det är upp till varje lag att ha koll på övriga bollar).

Glasväggarna är alltid en del av spelet men det finns några regler för hur de får användas. När man ska ta emot en boll så kan man låta den studsa upp i glasväggen efter att den studsat på marken, bollen är då fortfarande levande. Man kan även använda sin egen glasvägg för att slå tillbaka bollen.Bollen är levande om den först studsar i marken och sen upp på gallret (detta gäller ej på serve). Om man slår bollen i gallret på sin egen sida så förlorar man bollen. På sin egen sida är regeln att man endast får använda sig av glasväggen.Om en boll går direkt i motståndarens galler/glas, dvs inte studsar i marken först, så räknas bollen som ute.

Reglerna för serven skiljer sig mot tennis. En serve i padel ska alltid slås underhands och bollen ska slås i, eller under, midjehöjd. Istället för att kasta upp bollen, som man gör i tennis, ska man i padel studsa bollen i marken. Studsen ska vara bakom egen servruta samt mellan mittlinjen och sidoväggen.Serven ska spelas diagonalt över till motståndaren sida, studsen måste träffa först i motståndarnas serveruta. Efter studs får den ha väggkontakt med plexiglaset på motståndarens långsida och kortsida. Motståndaren får returnera bollen antingen innan eller efter väggkontakt, men tänk på att den endast får studsa en gång i marken.Om bollen slås direkt i vägg eller nät så är servefel. Bollen får inte heller ha kontakt med gallret efter studs. Precis som i tennis får man två servemöjligheter. Missar man andraserven också blir det dubbelfel och poängen går till motståndaren. Om bollen vid serve touchar nätet innan den går in ska den slås om.

Poängräkning i padel är precis som tennis. Man spelar bäst av 3 eller 5 set och i varje set gäller det att vinna 6 game.I ett game räknar man poäng på följande sätt: 0, 15, 30, 40, game.Om ställningen är 40-40 så måste man vinna med två poäng för att gamet ska avgöras.I ett set gäller det att komma först till 6 vunna game.Om ställningen däremot blir 5-5 så spelar man till 7 vunna game.Om ställningen blir 6-6 så spelar man ett avgörande game, kallat tiebreak.Tiebreak spelas först till 7 vunna poäng, där man också måste vinna med minst två poäng.

Näytä koko vastaus

Hur lång tid tar det att bli bra på padel?

09:41 – 30 apr, 2020 Uppdaterad: 2022-01-19 18:31:16 Inte längre nybörjare – men ändå en lång väg att vandra. Anna skriver om resan för att utvecklas och alla timmar hon är beredd på att lägga ner för att lyckas. När man bestämmer sig för att lära sig något nytt krävs det enormt mycket tålamod.

 • Att timme efter timme kämpa för att få rätt på alla bollar som går i glaset är galet frustrerande.
 • Gång efter gång får jag förklarat för mig hur bollen kommer att studsa.
 • I teorin är det inga problem att förstå bollens bana men sen när det blir skarpt läge är det som att all teori gått på fikapaus.
 • Jag är helt nollad i huvudet och totalt paralyserad i kroppen.

Jag bara står där och ser hur bollen kommer mot mig, stutsar i marken, vidare in i glaset och sen ut mot mig. Där precis i det läget när det är dags för mig att möta bollen och träffa den med racket blir min arm förlamad och härdsmältan i huvudet är ett faktum.

Vad är det för fel på mig? Trots att jag förstår exakt vad alla säger till mig och trots att jag på träning fått veta på millimetern vart bollen kommer att studsa ut är det en total överraskning varje gång jag spelar match och bollen faktiskt på riktigt beter sig som jag fått lära mig. Istället för att springa fram vid en hård smash mot mig backar jag.

Eller när någon lägger ner bollen lite löst i min hörna får jag för mig att springa fram för allt vad jag kan. De gånger jag lyckas “läsa” bollen och positionerat mig rätt, redo att ta bollen med forehand visar det sig allt som oftast att bollen måste slås med backhand och jag är tillbaka på ruta ett.

Det finns mycket andra tuffa utmaningar i mitt liv som jag med lite träning lärt mig på resans gång men inget har varit i närheten av så svårt som det här. I början handlade allt bara om att träffa bollen men idag har det adderats flera moment till. Exempelvis så har jag fått lära mig att jag aldrig kan möta en underskruvad boll med en överskruv.

Jag måste istället lyfta bollen för att få den över nät. Självklara saker som typ 12-åringar på banan bredvid galant fixar utan att ens tänka. Ibland har det känts som att jag kan träna hur mycket som helst utan att den där berömda polletten någonsin kommer att trilla ner. Men så plötsligt händer det något och jag tar bollen. Första två gångerna tror jag att det bara är tur men när det sen upprepas flertal gånger inser jag att jag förstår. Det krävdes bara att någon annan utanför den svär jag i vanliga fall rör mig i berättade det alla andra sagt mängder av gånger.

Denna någon heter som vanligt Biffen (Stefan Thunell) och han behövde inte säga mer än att “kommer bollen på höger sida om dig går den ifrån dig och kommer dem på vänster sida går den emot dig”. Så löjligt enkelt att jag skäms. Detta förutsätter naturligtvis att jag spelar på forehandsidan. Spelar jag istället på backhandsidan fungerar det på exakt samma sätt fast tvärt om.

Att jag nu har koll på detta innebär inte med automatik att jag gör rätt varje gång. Nej, långtifrån men jag förstår. Jag har lugnet kvar i kroppen och vågar lita på att jag kan. Inom padel har jag hört många säga att utvecklingskurvan är enorm i början och det kan jag hålla med om.

Men sen är det som att man står still. Spelar ingen roll hur mycket jag tränar, jag kommer inte vidare. Men här kommer det här med tålamod in igen. I flera veckor har jag tvivlar på mig själv. Tänkt att det här kommer aldrig gå. Hit men inte längre, jag blir inte bättre. Har gjort mig kompis med den tanken och accepterat sanningen men ändå känt att det vore ju synd att bara lägga ner nu.

Jag har därför tränat vidare och tänkt att jag kan i alla fall bibehålla den nivå jag kommit till såhär långt. Team Backgården – där går Anna forehand. Jag förstår hur dumt det låter att starta på noll och på riktigt tro att jag ska ta mig långt i den här sporten. Att sakna känsla för boll är ett stort hinder och det bidrar inte direkt till någon strålande utvecklingskurva.

Att drömma stort är ok och det ska man göra men till och med jag måste begripa att det finns ett stop. Hur mycket vilja jag än har så saknas talangen och det suger. MEN när jag kommit till den här insikten händer det något, som att jag lagt i en 1 krona i en enarmad bandit och vunnit högsta vinsten. Mynten bara rasslar ur maskinen och min lilla 1 krona har plötsligt genererat mängder av mynt.

Jag känner hur jag på riktigt tar ett kliv upp. Jag spelar bättre än någonsin och fylls av en känsla i kroppen som nu jobbar med mig. Saker jag tränat på fungerar, jag och mannen vinner match efter match i serien (herr serien) och i damserien vinner jag och min partner också.

Extra skoj är att jag numera känner mig bekväm på båda sidorna på planen. Med mannen och då under namnet Team Backgården spelar jag forehand men tillsammans med min partner i damserien får jag kliva över till backhand och representerar där stolt Team Liander. Vinster i all ära men det är inte det jag räknar högst utan det är känslan av att spela bra.

Att stå emot tufft motstånd och inte längre bara slå ifrån mig bollen i ren panik för att överleva utan istället verkligen veta vad jag gör med bollen och varför. Annthe Åkesson hjälper Anna på banan. Jag har fått förmånen att spela med en tjej som precis som jag tillhör hemmaklubben Padel of Sweden och heter Annthe Åkesson. Hon är extremt mycket bättre än mig men har tagit mig under sina vingar och lagt tid på att få mig att förstå hur man ska tänka i matchspel.

Att ha henne vid min sida under pågående spel har definitivt utvecklat mitt spel. Rekommenderar det starkt, att spela med någon som är mycket bättre och hela tiden kan vägleda och förklara var jag ska stå, vilka slag jag ska välja och var jag ska lägga mina returer. För mig handlar padel om att spela smart.

Då jag som ni vet sedan innan inte har någon strålande teknik eller direkt avgörande slag måste jag istället spela med list och tålamod. Detta har Annthe hjälpt mig att utveckla. Hon har tjatat på mig att ha tålamod, våga spela bollen gång efter gång över nät för att tillsammans med min partner bygga upp ett avgörande slag.

Tror att hon lite mer exakt uttryckte det med orden “De första fem bollarna över nät är bara en transportsträcka fram till ett bra läge”. Jag gillar det tänket, att inte vara så taggad på att avgöra utan istället ha tålamod. Det passar mig bra som inte har något tryck i slagen utan istället kan klara mig på att hålla ut.

Med detta sagt så kan jag bara backa upp det många andra sagt till mig, att man utvecklas enormt i början, sen stannar det av för att senare ta fart igen. Just nu har jag enormt mycket luft under mina vingar och det är skoj att få lön för mödan. Att inte känna sig som den där vilsna kalven på grönbete jag var i början.

 1. Jag är inte längre nybörjare och det är en skön känsla.
 2. Det sägs att man ska lägga ner 10 000 timmar för att bli riktigt bra på något.
 3. Jag är en bit på vägen och har jag räknat rätt har jag bara 9320 timmar kvar.
 4. Vilket om jag fortsätter spela i den mängd jag gör nu bör har kommit upp i om ca 17 år.Kan va att jag gått i personligt konkurs innan dess om jag inte får in en generös sponsor som vill bidra med banhyran vill säga.
You might be interested:  Best Online Slot Machine Payouts?

Någon som är intresserad? 😊 //Anna
Näytä koko vastaus

Får bollen studsa två gånger i glaset i padel?

Padelregler – du förlorar bollen om –

bollen studsar två gånger på egen sida du slår bollen i vägg innan golvkontakt du gör ett dubbelslag bollen går i nät på egen sida du gör två servefel bollen träffar dig eller din medspelare du slår bollen innan den går över nätet du rör nätet med kroppen eller med ditt rack.

Denna sammanställning ger dig som nybörjare en tillräcklig bra inblick i spelets regler för att kunna börja spela. För mer avancerade utövare rekommenderar vi,
Näytä koko vastaus

Vem tar bollen i mitten padel?

12:10 – 27 jan, 2017 Uppdaterad: 2022-01-19 18:30:39 Artikel Två spelare ska täcka tre ytor. Veckans avsnitt hjälper er att göra rätt val på banan. Min eller din? Din position på banan och är otroligt viktig. Er positionering tillsammans som par är ännu viktigare.

Om din partner slår ett visst slag med en viss riktning så har du som ansvar att ta rätt position utifrån det. Det kan vara lika rätt att ta två steg in i banan som det kan vara att stå kvar bak. Din rätta position beror alltid på situationen och vad din partner väljer att göra. I detta avsnitt av padelskolan kommer vi att fokusera på ett par grundregler vid nät som ni som par kan förhålla er till.

Förenklat är grundproblemet att ni på två spelare skall täcka tre ytor framme vid nät. Se bild nedan. Den spelare som är diagonalt mot bollen har ansvar för mitten, den 3:e ytan som är absolut svårast för motståndaren att slå bollen mot lämnas, då vi helt enkelt “uppmuntrar” motståndaren till att välja det svåraste alternativet där felprocenten sannolikt kommer att vara högst.

 1. Ni som par skall förflytta er som om ni har en gummisnodd mellan er.
 2. Hela tiden följas åt.
 3. Se bilderna samt filmklippet nedan hur spelarna hela tiden håller samma avstånd till varandra.
 4. När motståndaren spelar bollen från mitten behöver båda spelarna täcka sin krossyta och vem som har rollen att täcka mitten blir inte lika solklar.
You might be interested:  Ways Of The Qilin Slot?

Ofta spelas bollen mot mitten då en spelare är ur position och då faller det sig naturligt att den spelare som är i position tar mitten. Om båda spelarna är i position kan man luta sig mot “kross/diagonaltänket” även i detta fall. Det vill säga den spelare som har motståndaren som slår bollen i diagonalen tar ansvar för mitten. Tre detaljer för att underlätta er positionering: 1) Genom längd i slagen och spela flackt och med backspinn så försvårar ni försvarens möjlighet att använda vinklar och lobb. Fokus blir sannolikt främst att lägga in bollen med säkerhet.2) Spela med studs i höjd med motståndarens fötter/servelinjen.

 1. För djupa slag ger oavsett spinn en retur från bakväggen som skickliga försvarare kan utnyttja.
 2. Det håller också ner er felprocent när ni spelar med marginal.3) Spela på ytan mellan spelaren och sidoväggen (till höger om forehandspelare eller till vänster om backhandspelaren).
 3. Med andra ord håll spelet in i hörnet för att ha kontroll på situationen.

Då gör ni det markant svårare för försvaren att spela diagonalt samt ert eget positionsarbete blir enklare när ni helt kan utesluta att bollen kommer på tredje ytan. När ni kollar på länken nedan, följ inte bollen. Följ spelarna vid nät och hur de rör sig och var de står.

 1. I klippet är för övrigt Peter Alonso med som kommer spendera en del tid i Sverige framöver via Evopros/Padel Crew.
 2. Lite off topic är Cayetano Rocaforts urladdningar vid vunnen boll lite i en klass för sig.
 3. En väldigt nyttig övning för att öva positionsspelet som par är följande: Ett par som försvarar och ett par vid nät.

Spelet hålls lågt. Volleyns studs mot fötterna på försvarande spelare. Och försvarande par försöker till varje pris få paret vid nät ur position, för att sedan passera med slaget efter. Rör er som om ni har en gummisnodd mellan er. 1) Paret vid nät slår alla volleys rakt (försvarare alla slag diagonalt) 2) Paret vid nät slår alla volleys diagonalt (försvarare alla slag rakt) Kommunikationen på banan är väldigt viktig. Och det blir fel ibland. Red ut tillsammans hur ni bör göra istället innan nästa boll. /Andréas
Näytä koko vastaus

Varför är padel bra för kroppen?

3. Bra träning – Att spela padel är riktigt bra träning, både för din kondition, styrka och koordination! Det snabba tempot gör att pulsen får jobba hårt och både armar, rygg, bål och ben får bra träning. De snabba förflyttningarna och att du måste läsa av spelet i kombination med samspelet med din lagkamrat utvecklar din koordination och motorik mycket.
Näytä koko vastaus

Vad är svårast padel eller tennis?

Padel – Hjälper eller stjälper det tennisen? Det här inlägget är Sponsrat Det har nog undgått få om den hajp som pågår i Sverige just nu kring en racketsport. Tyvärr gäller inte detta tennis utan snarare tennisens syskon, padeltennis. Padel har fullständigt exploderat i Sverige, både vad det gäller arenor runt om i vårt avlånga land men även olika butiker på internet som säljer produkter för att utöva sporten.

Det finns en tydligt trend som pågår bland Sveriges tennisklubbar och tennishallar, och det är ombyggnader eller nybyggnader. Oftast handlar det om att göra om ett befintligt utrymme till en padelbana. Om vi tar dvs tennisklubben i Uppsala, som ett exempel så öppnade de i Augusti 2018 sin första padelbana.

Och Uppsala är absoluta inte ensamma om detta, vi har exempel såsom Skellefteå tennisklubb och Luleå tennisklubb. För oss inbitna tennisfantaster så kan denna utveckling kännas lite tråkig eller rättare sagt att det känns att tennisens utveckling går åt fel håll.

 1. Dock finns det faktiskt flera positiva effekter som kommer av padelns framsteg i Sverige.
 2. Vi får en extrem ökning av racketsport-utövare i Sverige, och steget för dessa spelare att börja med tennis är så mycket mindre än om det vore fotbollspelare.
 3. Så det finns en möjlighet att visa alla dessa padelspelare att vanlig tennis är minst lika rolig.

Vi kan också se det från ett helt annat perspektiv, och det är det faktum att många klubbar brottas med en tuff ekonomi, och padel kan faktiskt hjälp till att hålla en del mindre klubbar öppna i tuffare tider. Ser vi bortom padelns påverkan på hallarna så ser vi att även internet påverkas av padel.

Eller rättare sagt, de butiker som säljer tennisrack har fått utöka sitt sortiment med padelrack. Och här kan vi se att utbudet ökar kraftigt i Sverige, allt från stadium till specifika butiker för padelrack ökar sitt sortiment. Samtidigt kan vi se att kända butiker såsom racketspecialisten säljer stora mängder av padelrack.

Det finns dock en hel del uppstickare såsom, som enbart säljer padelrack. I de fall de finns butiker som säljer flera olika typer av rack så kan det argumenteras att padel hjälper dessa butiker att fortsätta existera i tuffa tider. När man pratar med personer i padelhallar runt om Sverige så beskriver de att den största skillnaden mellan padel och tennis är att det är lättare för ojämna spelare att ha en bra match.

 • Vissa förklarar även att padel som sport är mer förlåtande vad det gäller “felslag”.
 • Och här kan padeln faktiskt, på lång sikt, hjälpa tennisen.
 • Att hjälpa spelare att få större kontroll och träff, så när det väl är dags att spela tennis så är det ingen dealbreaker med sämre träffar och bristande kontroll.

Så på ett sätt kan man faktiskt säga att padeln hjälper tennisen lägga grunderna på framtida tennisspelare. Dock ställer det ett krav på tennis att bli attraktiv likt padeln i Sverige. Så hur skall man sammanfatta allt? Det är klart att padeln påverkar tennis negativt på kort sikt när det kommer till tennispelare som väljer att spela padel framför tennis.

Men alla de padelbanor som ger tennishallen en bättre ekonomi, och alla de racketbutiker som kan överleva för att fler personer kan handla sina produkter där är ändå positiva effekter. Och tennisen borde försöka dra fördelar av padelns framtåg, inte se det som en fiende. Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that’s it.

: Padel – Hjälper eller stjälper det tennisen?
Näytä koko vastaus