Hur Spelar Man Killer I Biljard?

Hur Spelar Man Killer I Biljard
Killer – En våldsamt kul och skadeglad spelform. Killer går ut på att välja ett nummer genom “kast med fel hand” och sedan vara den som först får in fem träffar i sitt eget nummer – då är du en “killer”. Och nu till skadeglädjen: Du som är killer ska såklart kasta ner övriga spelare på noll utan att träffa dig själv.
Näytä koko vastaus

Hur spela biljard?

Biljard – Hur Spelar Man? (regler) Att spela biljard är både underhållande och lite tidskrävande. Det kan vara bra att ha koll på alla regler och alla spelvarianter som finns innan man tar det stora klivet och införskaffar sig sitt eget biljardbord. Det är med andra ord inte roligt att stå och tjafsa om reglerna mitt under spelets gång.

 1. Nedan går vi igenom de mest populära spelstilarna, även regler så att ni skall slippa det onödiga, men klassiska, regelbråket.
 2. De vanligaste spelstilarna inom biljard är eight ball och nine ball.
 3. Det mest populära spelsättet är eight ball, dessutom är det det lättaste spelet att spela.
 4. Reglerna är enkla och underhållningen är maximal.

Hur spelar man eight ball och vilka regler är det som gäller? Eight ball går ut på att du och en vän singlar slant om vem som får börja att spränga. Placera bollarna i triangeln och placera bollarna på punkten. Om den som spränger sätter exempelvis en färgad boll, då får den spelaren endast sätta de färgade bollarna, och den som inte sprängde måste sätta halva bollar.

 1. Om du som spränger sätter en boll av varje, dvs en hel och en halv, får du själv bestämma vilken färg du vill ha.
 2. Du måste däremot lämna över och låta den andra spelaren slå sin stöt.
 3. Att sätta 8an är strängt förbjudet, så länge du inte har satt alla dina andra bollar.
 4. När du satt samtliga bollar måste du sätta 8an (den svarta bollen) i korgen mittemot korgen du satte den sista bollen i.

Om du exempelvis sätter din sista boll på mittens högersida måste du sätta 8an i vänstermitten-korgen. När detta är gjort har vi en vinnare! Att sätta den vita bollen är ingen man skall sträva efter. Om du sätter den vita bollen får din motståndare ta upp en av dina bollar, för att sedan placera den bollen i mitten av bordet.

 • Därefter får motspelaren placera den vita bollen precis vart han eller hon vill.
 • Om du sätter den vita bollen får din motståndare ett övertag.
 • Om någon av er sätter varandras boll(ar) går nästa stöt vidare till motståndaren.
 • Oavsett om du också sätter en av dina egna) Så länge du sätter en boll av dina egna (och ingen av motståndarens/den vita) får du fortsätta spela.

Du får fortsätta spela ända tills du inte längre sätter din(a) egna bollar. Värt att notera är att du alltid skall kunna redogöra innan det är dags för din stöt vilken boll du tänkt sätta. Eight ball är en enkel spelstil som kräver minst två spelare. Att spela fyra är också ett alternativ, då kör ni varannan stöt.

I Eight Ball är förlängda köer, dvs krattor (“butts, half butts”) ok att använda. När denna kratta läggs ut för att förlänga din kös arm får den inte under några som helst omständigheter nudda de andra bollarna som ligger på bordet. Att spela den andra varianten – Nine Ball (9-ball) – är också ett roligt alternativ.

Reglerna I nine-ball är enkla. Det är inte särskilt mycket man behöver kunna för att lira ett set. I nine-ball använder man sig av bollarna numrerade mellan 1-9. Vid spelets inledning placeras bollarna med boll nummer 1 på biljardbordets huvudprick. Resterande bollar placeras likt en diamant bakom boll nummer 1 (likt en rombformation).

I diamantens mitt placeras alltid boll nummer 9. För att vinna omgången krävs det att man sänker boll nummer 9. Vad som dock är en regel är att man alltid måste inleda spelet med att träffa boll nummer 1 (bollen placerad längst fram). Därefter får alla bollar sänkas i vilken ordning som helst. Det man jagar efter är helt enkelt 9an.

En korrekt sprängning går till som följande: Boll nummer 1 måste träffas först av alla bollar och därefter måste minst en boll sänkas, eller så måste minst 4 numrerade bollar träffa vallen. Om köbollen (den vita bollen) förlöper eller lämnar bordet av någon anledning räknas det som foul.

 • Motståndaren får då “boll-i-hand” vilket betyder att han eller hon får placera den vita bollar var den vill.
 • Om du lyckas sänka boll nummer 9 i sprängningen har du automatiskt vunnit.
 • Om däremot köbollen (den vita bollen) fortlöper i samma stöt blir boll nummer 9 återplacerad vid markeringen av bordet.
You might be interested:  Dji Mavic Pro Sd Card Slot?

Det viktiga under ett nine-ball spel är att göra en korrekt stöt. Det innebär att du träffar den vita bollen med med lägst nummer, därefter sänka minst en numrerad boll. Bollarna behöver som sagt inte sänkas i nummerordning, så länge boll nummer 1 träffas först.
Näytä koko vastaus

Vad händer om man sätter 8 på sprängning?

8-ball är den vanligaste typen av biljard, För att kunna spela 8-ball behöver man ett set bollar som innehåller en köboll och 15 andra bollar, numrerade från 1-15. Bollarna numrerade 1-7 benämns som låg serie, medan bollarna 9-15 benämns som hög serie,

 • En spelare “väljer” serie genom att med en korrekt stöt sänka en boll från denna.
 • Andra (i folkmun) populära namn på låg/hög serie är hela / halva som är mer vanligt i Sverige, eller spots / stripes (från engelskan.
 • Själva spelet 8-ball kallas ibland också för “spots and stripes”).8-ball är ett dessängspel vilket innebär att spelaren före varje stöt måste avisera vilken boll han har för avsikt att sänka, och i vilket hål.

Om detta inte fullföljs är stöten förvisso korrekt, men turen går över till motspelaren. Spelets mål är att först sänka en av bollserierna 1-7 eller 9-15, samt därefter sänka boll nummer 8. Spelare förlorar om

boll nummer 8 görs i en felstöt (undantag: om boll nummer 8 sänks i sprängningen läggs den åter upp på fotpricken och spelet fortsätter). boll nummer 8 görs samtidigt som den sista bollen i den egna serien. boll nummer 8 hoppar av bordet. boll nummer 8 görs i fel hål. boll nummer 8 görs innan bollarna i den egna serien är gjorda. Om man bara har den svarta bollen kvar och man stöter mot den och missar hålet men får in den vita bollen, så förlorar man direkt.

Näytä koko vastaus

Hur lägger man bollarna i biljard?

Biljard regler Regler Biljard kan spelas på olika sätt. Den vanligaste varianten som de flesta spelar kallas “8-ball” Hur Spelar Man Killer I Biljard 8-Ball När man ska spela biljard så är det oftast vid 8-ball reglerna man kör. I detta spel så använder man 15 färgade bollar och en vit köboll. Spelets börjar startar alltid med att bollarna 1-15 är samlade i en triangel som “sprängs” upp av den vita köbollen.

Målet är att man ska få antingen hel färgade bollar (1-7) eller halvt färgade bollar (9-15) i hålen innan man sätter i den speciella svarta bollen (nummer 8). Vilken färg spelarna ska anpassa sig till avgörs vilken typ av färg på de spelarna lyckas sätta i hålet först, t.ex. Om spelare 1 sätter i en helfärgad boll så ska den spelaren enbart få i helfärgade innan han ska få i boll nummer 8.

spelare 2 får då enbart gå efter halvfärgade bollar innan han ska få in 8:an. Om spelare 1 sätter i en halvfärgad boll först så ska den spelaren enbart gå efter halvfärgade medans spelare 2 går efter helfärgade bollar. När man har fått alla sina bollar i hålen så återstår då den speciella bollen, 8:an.

 1. Får man i den sist så vinner man spelet.
 2. Får man i 8:an innan man har fått i alla sina bestämda bollar så förlorar man oavsett.8:an ska ALLTID i sist.
 3. Lyckas man få sin köboll när bara 8:an återstår så förlorar man.
 4. Lyckas man få en boll i hålet så får man en till tur tills man inte lyckas få i en till, då går turen över till nästa spelare.

Om man får köbollen i ett hål så blir det nästa spelares tur och då får den spelare lägga köbollen vart han/hon vill. Denna typ är mest avsedd för två spelare men kan spelas av flera, i sådana fall brukar man dela upp personerna i två lag. Hur Spelar Man Killer I Biljard 9-Ball En lite amatör-vänligare spelsätt. I detta spel så använder man enbart boll nummer 1-9 och den vita köbollen. Istället för att sätta bollarna i en triangel så lägger man dem i en “diamant” form men boll nummer 9 alltid i mitten. Spelet går ut på att man ska få ner bollarna i sifferordning, den som lyckas få ner boll nummer 9 vinner.

Lyckas man med att få ner nummer 9 i sprängnings fasen så vinner den spelaren automatiskt. Får man ner fel nummer först (t.ex boll nummer 3 före nummer 2) så blir det motståndarens tur. Går man direkt på 9:an utan att få ner de andra resterande bollarna räknas det som en förlust. Precis som i 8-ball ifall en spelare råkar få i köbollen i ett hål så blir det nästa spelares tur med valfri placering av köbollen på bordet.

ett mer “sofistikerat” sätt att spela 9-ball på är att köra med ett poängsystem, 5:an är värt ett poäng medans 9:an är värd två poäng. Den som då först kommer till 13 poäng vinner. I denna variant så kör man om spelet flera gånger till en av spelare uppnår 13 poäng.

Dessa regler använder biljardets standard redskap.

: Biljard regler
Näytä koko vastaus

Hur vinner man på biljard?

Hur spelar man biljard: 8-ball – När man tänker på biljard tänker man ofta på den spelform som kallas för 8-ball, Vi har inget bra namn för detta på svenska så vi nöjer oss med att använda den engelska termen för spelet. I 8-ball är man endast två spelare och det är därför det är vanligt att spela 8-ball i turneringar och biljardmästerskap.

You might be interested:  Best Xbox Live Poker Game?

Den är direkt utslagsgivande och vinnaren är den som går vidare till nästa omgång. Man startar en omgång precis som man gör med all biljard, genom att placera bollarna i triangeln och sedan bestämma vilken spelare som spränger. Det finns lite olika mönster att placera bollarna i, men det viktigaste är att den svarta bollen med nummer 8 befinner sig i mitten av triangeln.

Om personen som spränger lyckas sänka en av bollarna blir det mönstret på denna boll som blir spelarens serie. Sänker man en helfärgad boll blir det alltså helfärgade bollar man ska sänka, och motståndaren får de randiga. En omgång 8-ball går ut på att man ska sänka sina egna bollar tills alla sju av ens egen färg ligger i fickorna.
Näytä koko vastaus

Vad händer om man träffar 8 i biljard?

Spelet 8 ball går ut på att sänka den svarta bollen med nummer 8, men innan man får göra det måste man ha sänkt alla bollar i sin serie – antingen de “halva” bollarna (1-7) eller de helfärgade (9-15) beroende på vilken bollserie man blivit tilldelad.

Vilken serie man får (om man blir “hela” eller “halva”) bestäms av den spelare som först avsiktligt sänker en boll efter sprängningen, bollar sänkta i själva sprängningen räknas inte som avsiktliga. Bollarna måste sänkas med dessäng vilket innebär att man när stötarna inte är uppenbara ska kunna ange vilken boll man ska sänka och i vilket hål.

Efter sprängningen och innan någon boll har sänkts med dessäng är bordet öppet, När man har fått sin bollserie går spelet ut på att sänka sina bollar innan man får försöka sänka 8:an och därmed vinna omgången. Man behöver inte sänka bollarna i någon speciell ordning (som i 9 ball) men måste hela tiden träffa en boll tillhörande sin egen serie först, annars blir det foul.
Näytä koko vastaus

Hur mycket kostar det att spela biljard?

Här kan ni spela Biljard, Carambole, Shuffleboard, Pingis, Dart eller Sällskapsspel. Boka.

Biljard 270:- / tim bord
Pingis 270 :- / tim bord

Näytä koko vastaus

Kan barn spela biljard?

Biljard är en sport som kan utövas av alla. Här kan alla möta alla, oavsett ålder, kön eller funktionsförmåga.
Näytä koko vastaus

Har spelare sin kö?

Snooker – Hur Spelar Man? (regler) Snooker är det där biljardspelet man ser på TV, men som man aldrig riktigt har förstått sig på. Att spela snooker är inte så svårt som det ser ut och du behöver inte heller ett snooker-bord för att spela snooker. Ett vanligt biljardbord fungerar lika bra.

Dock behöver du ett annat set kulor som inkluderar röda, gula, gröna, bruna, blå, rosa och svarta bollar. Dessa bollar kan du köpa hos oss! Snooker spelas normalt av två stycken spelare. Målet är att sänka bollarna i olika fickor. Ett klassiskt snooker-bord består av ett grönt filttyg. Varje färgad boll på bordet har ett speciellt värde.

Den spelare som får ihop flest antal poäng under en runda vinner “framet” som det kallas. En vanlig snooker-match består av X antal frames. Antal frames kan variera beroende på turnering som spelas, men i vanliga fall är det bäst av 5 frames (totalt 5 spel).

Röd – 1 poäng Gul – 2 poäng Grön: 3 poäng Brun – 4 poäng Blå – 5 poäng Rosa – 6 poäng Svart – 7 poäng

När en snooker-match inleds finns det sammanlagt 15 stycken röda bollar på bordet. Dock endast en av de övriga färgerna. Varje spelare måste sänka minst en röd boll innan de får sänka en färgad boll. Om spelaren lyckas sänka först en röd boll, sedan en färgad boll, då behöver spelaren åter igen sänka en röd boll för att kunna fortsätta sin streak.

Om spelaren missar – då går turen över till motståndaren. (Exempel: Röd – svart – röd – blå – röd – gul etc) Notera också att efter varje boll satt – plocka upp bollen och placera på bordet igen. Detta gäller endast för de färgade bollarna och inte de röda bollarna. Till snooker finns det speciella bord, bollar och köer.

Detta är dock inte ett måste (bortsett från bollarna). Köerna kan vara densamma som vanliga biljard-köer, även bordet. Förlängda köer, dvs krattor (butts, half butts”) är ok att använda. När denna kratta läggs ut för att förlänga din kös arm får den inte under några som helst omständigheter nudda de andra bollarna som ligger på bordet.

En match kräver vanligtvis 2 spelare.4 spelare fungerar också (vartannat slag)! Ett korrekt snooker-bord består av 15 stycken röda bollar i en triangel på ena sidan av bordet. Runt spelplanen finns en boll av varje färg utplacerad. Efter varje satt färgad boll plockas den upp och placeras på samma ställe som tidigare (röda bollar plockas ej upp) En förlängningsarm (kratta) får användas under spelets gång om det är nödvändigt Maxpoäng under en snooker-match: 147 poäng. Detta kan uppnås genom att spelaren följer upp varje röd boll satt med en svart (den högst värderade bollen) följt av att sänka de färgade bollarna i ordning. Detta går under namnet “Maximum break”. Man börjar alltid med att sätta en röd boll innan man får sätta en färgad boll som är värd mer poäng. Se exempel: (Röd – svart – röd – gul – röd – blå etc) En snooker-match består av ett visst antal frames. Man vinner matchen genom att vinna fler frames än motståndaren. (Oftast är det bäst av 5 frames som gäller) Om en färgad boll sätts i korgen i fel ordning, dvs innan du satt en röd boll (eller tvärs om) plockas denna boll upp och turen går över till din motspelare Varje miss resulterar i att turen går över till motståndaren (alltid) Den vita bollen får aldrig flyttas (endast läggas tillbaka på bordet om den vita bollen sätts i korgen av motspelaren) Om poängen i ett frame är oavgjort, dvs att antalet poäng är lika mellan bägge motståndare tas den svarta bollen upp igen. Den som sätter den svarta bollen först vinner framet. Om det skiljer mer än sju poäng mellan motståndarna när man kommer till den sista svarta är framet avgjort. Ni behöver alltså inte spela klart – det finns redan en vinnare.

You might be interested:  Online Poker Canada Real Money?

Fouls – Regler att rätta sig efter: Att sätta fel boll, eller att göra en “foul” innebär vissa konsekvenser beroende på vilken sorts foul du gör. En fouls “straff” varierar beroende på situation, men antalet poäng som delas ut när en foul begås är alltid mellan 4-7 poäng.

När det är din tur att spela får du absolut inte träffa eller nudda en annan boll än tänkt. Om du skall slå i en röd boll får du inte nudda eller stöta bort en färgad boll. Ditt straff innebär att din motståndare får minst 4 poäng tilldelad till sig. Din motståndare kan få max 7 extrapoäng utdelade via din foul.

Vidrör du exempelvis den gula bollen (värd 2 poäng) när du skall sätta en röd, får din motståndare +4 poäng. Nuddar du en rosa boll (värd 6 poäng) när du skall sätta den svarta blir din motståndare tilldelad +6 poäng. Att sätta den vita bollen i någon av korgarna innebär också ett straff för dig.

 • När den vita bollen sätts blir din motståndare tilldelad +4 poäng.
 • Detta gäller givetvis också dig om det är din motspelare som gör en foul.
 • Att “råka” vidröra någon av bollarna med sin kö eller med sina kläder klassas också som foul.
 • Detta resulterar i att din motståndare blir tilldelad +4 poäng.
 • En boll får aldrig hoppa eller studsa under en snooker-match.

Om detta skulle ske blir motståndaren tilldelad +4 poäng. : Snooker – Hur Spelar Man? (regler)
Näytä koko vastaus

Vad heter pinnen i biljard?

Biljard redskap Biljardens redskap Biljardens redskap har i synnerlighets ändrats genom århundranden, i denna flik så kommer du få veta all om den moderna biljarden redskap som används i spelet. Den sida kommer INTE ta upp de urgammla redskapen som användes år 1160-1700. Hur Spelar Man Killer I Biljard Biljard bollar Biljard består av 16 bollar. Den viktigaste bollen är då bollen som alla spelare använder, den vita. Den vita används som köboll, den man ska sikta med. Det finns 7 färgade bollar och 7 halvt färgade bollar.8:an som då är helt svart skall alltid puttas in i hålen sist då det är den avgörande bollen, om den sänks innan någon anna boll på bordet sp räknas det som en förlust Alla bollar har en diameter på 57,2 mm. Hur Spelar Man Killer I Biljard Biljardbordet Biljard bordet är ett rektangulärt bord på fyra ben. Biljardbord brukar vara 7-9 fot långa, bredden är alltid hälften av bordets längd. Det finns 6 hål, 4 på bordets hörn och 2 på mitten av vardera långsida. Hålen brukar ofast vara formade i plats men varianter med nätkorgar istället existerar. Hur Spelar Man Killer I Biljard Biljardpinnen (Biljardkön) Biljardpinnen som även kallas “kön” är en trästav som är 150cm lång med en klistrat läderbit på slutspetsen. På enden av läderbiten sitter en ytterligare del som är tillverkad av lönn, det är den delen man stöter bollarna med. Kratta Brukar man oftast använda som stöd assistans när det kan vara för långt för spelaren att göra sitt skott. Detta verktyg brukar man oftast hitta under biljardbordet, hängandes i metall armar. Krita Dessa använder man till biljardpinnens spets för att öka friktionen på stöten mellan pinnen och bollen. Den vanligaste färgen brukar vara blå men det finns andra alternativ (röd/turkös/mm.) Hur Spelar Man Killer I Biljard Triangeln Används för att samla alla spel bollar förutom den vita i startposition. Brukar oftast hänga över biljardbordet på lampan, i de flesta biljardhallar. I det alternativa spelsättet “Snooker” så kan annorlunda men liknande redskap förekomma, mer information om detta kan du hitta i snookersidan. : Biljard redskap
Näytä koko vastaus