Hur Spelar Man In På Mac?

Hur Spelar Man In På Mac
Spela in skärmen på din Mac Du kan använda Skärmavbild eller QuickTime Player för att göra en videoinspelning av hela skärmen eller bara en vald del av den. För att visa verktygsfältet för skärmavbilder trycker du på dessa tre tangenter tillsammans: Skift, Kommando och 5. På skärmen visas reglage för att spela in hela skärmen, en utvald del av skärmen eller av skärmen: Hur Spelar Man In På Mac

 1. Öppna QuickTime Player från mappen Program och välj Arkiv > Ny skärminspelning från menyraden.
 2. Innan du börjar inspelningen kan du klicka på pilen bredvid inspelningsknappen för att ändra inspelningsinställningarna: Hur Spelar Man In På Mac
  • Välj en mikrofon för att spela in din röst eller annat ljud med skärminspelning. Du kan styra det här ljudet under inspelningen genom att justera volymreglaget. Om du får rundgång från ljudet sänker du volymen eller använder hörlurar med en mikrofon.
  • Välj Visa musklick i inspelningen om du vill visa en svart cirkel runt markören när du klickar.
 3. Starta inspelningen genom att klicka på inspelningsknappen och välj sedan någon av följande åtgärder:
  • Klicka någonstans på skärmen för att börja spela in hela skärmen.
  • Du kan även dra för att välja ett område som du vill spela in och sedan klicka på Starta inspelning inom det området.
 4. Avsluta inspelningen genom att klicka på knappen Stopp i menyraden eller trycka på Kommando-Kontroll-Esc (Escape).
 5. När du stoppar inspelningen öppnar QuickTime Player automatiskt inspelningen. Du kan nu,
 • Verktygsfältet för skärmavbilder finns på,
 • När du sparar inspelningen automatiskt använder Mac-datorn namnet “Skärminspelning datum vid tid,mov”.
 • Du kan avbryta inspelningen genom att trycka på Esc innan du klickar för att spela in.
 • Du kan öppna dina skärminspelningar med QuickTime Player, iMovie och andra program som har funktioner för att redigera eller visa videor.
 • Vissa appar tillåter kanske inte att du spelar in fönster.

: Spela in skärmen på din Mac
Näytä koko vastaus

Kan man spela in ljud på Mac?

Välj version: S spremembo tega kontrolnika boste znova naložili stran Du kan skapa en inspelning med bara ljud med QuickTime Player. Öppna QuickTime Player

 1. Välj Arkiv > Ny ljudinspelning i appen QuickTime Player på datorn. Hur Spelar Man In På Mac
 2. Klicka på popupmenyn Alternativ och välj sedan några av följande inspelningsalternativ:
  • Mikrofon: Välj en mikrofon (om du har mer än en tillgänglig).
  • Kvalitet: Välj inspelningskvalitet. Inspelningar med maximal kvalitet skapar okomprimerade filer som kan ta mycket stor plats.
  Inställning Beskrivning
  Hög 44100 Hz AAC-ljud
  Maximal 44100 Hz, okomprimerat Linear PCM 24-bitars AIFF-C-ljud

  /li>

 3. Justera volymreglaget för ljudet du spelar in.
 4. Starta inspelningen genom att klicka på inspelningsknappen och klicka sedan på stoppknappen när du är klar (eller använd Touch Bar ). Om du vill pausa inspelningen alternativ-klickar du på inspelningsknappen, Klicka på den igen när du vill återuppta inspelningen.
 5. Spara och ange ett namn för inspelningen genom att välja Arkiv > Spara. Du kan också välja var du vill spara den. När du har en ljudinspelning kan du putsa eller dela upp ljudinspelningen i klipp, ordna om klippen och lägga till andra ljudklipp. Se Dela upp en film i klipp,

Ta inte med några personuppgifter i din kommentar. Högsta antal tecken är 250. Tack för din feedback.
Näytä koko vastaus

Kan man spela på en Macbook Air?

Du kan spela spel för en eller flera spelare på datorn. När du loggar in med ditt Apple‑ID skapas ett Game Center-konto åt dig (om det inte redan fanns). Hur Spelar Man In På Mac Du kan botanisera i Mac App Store om du vill skaffa de senaste eller populäraste spelen som stöder Game Center. Om du använder en Mac med Apple Silicon fungerar många iPhone- och iPad-spel på datorn (vilket visas med etiketterna Designed for iPhone eller Designed for iPad i App Store).
Näytä koko vastaus

Hur spelar man in en film?

Gör en film som funkar för er – Kan ni få hjälp av ett proffs att göra er film är det såklart toppen, men det går även att spela in en bra film med ganska enkla medel och verktyg. Fundera på vad som krävs för att få fram ert budskap på ett bra sätt, med de resurser som ni har. Exempel på enkla sätt att få fram sitt budskap:

filma när någon/några berättar om/demonstrerar lösningen. Lägg till textrutor för att förstärka viktiga budskap. använd filmklipp eller ett bildspel som visar/symboliserar lösningen och lägg på textrutor med information och/eller en berättarröst. filma skyltar med informationstexter/bilder som berättar om lösningen

Alternativ till att filma. Om ni inte känner er bekväma att filma med mobil eller filmkamera så går det bra att använda program som t.ex. Powerpoint eller Zoom för att spela in och skapa filmen på datorn. Med en snygg presentation, kanske några enkla animeringar och en berättarröst kan du göra en enkel film om er lösning.

 1. Vill någon av er synas i bild kan ni spela in i ett Zoom-möte där bara en person syns och talar in i kameran.
 2. Längst ner på den här sidan kan du se filmer som demonstrerar hur det kan gå till att spela in i Powerpoint eller Zoom.
 3. Hur kan man redigera filmen? Det finns många program/appar för detta för både datorer, mobiler och plattor.

Många är gratis, andra kostar en slant. På sajterna PC för alla och Tekniksmart finns tips på gratisprogram för datorer och mobiler för att klippa och redigera film. Ljud eller inte ljud? Ert budskap kan vara hur bra som helst, men om ljudet är dåligt orkar man inte titta.

 1. Se till att använda någon typ av mikrofon (ett headset kan räcka) om ni har tal i er film.
 2. Idag är det till och med vanligt att man tittar på filmer i mobilen utan ljud, så ett alternativ är att fokusera på endast text och bild, kanske med en musikslinga i bakgrunden.
 3. Glöm inte upphovsrätten och GDPR.

För att ert bidrag ska kunna vara med och tävla om Lätt att sprida-priset måste ni ha rättigheter till allt material som ni använder i filmen, inte bara filmklipp utan även eventuella bilder och ljudklipp. Moderskeppet och PC för alla har bra tips och information om gratismaterial som man får använda.
Näytä koko vastaus

Kan inte spela upp video på Mac?

Om du inte kan spela videor i Bilder på Mac Förbered dig inför framtida versioner av macOS genom att leta reda på och konvertera medier som inte är kompatibla i ditt Bilder-bibliotek. När du öppnar gamla videofiler i Bilder på macOS Mojave (macOS 10.14) kan du få felmeddelandet “Kan inte spela upp video.

Öppna avsnittet Album i sidofältet i appen Bilder. Klicka på Videor i albumet Medietyper. Klicka på en video i albumet för att spela den. Om filen inte är kompatibel och du behöver konvertera den, kommer ett meddelande be dig att öppna filen i QuickTime Player. Klicka på OK. Vänta under tiden QuickTime konverterar filen. Klicka på Spara för att spara filen till ditt skrivbord. Klicka på Ersätt när du blir tillfrågad. Detta kommer ersätta filen som är inkompatibel. Dra den nya filen från ditt skrivbord till Bilder-fönstret.

: Om du inte kan spela videor i Bilder på Mac
Näytä koko vastaus

Kan man spela in streaming?

Spela in – Obs!: Skärminspelaren har en 15 minuters tidsgräns.

 1. Välj Skapa > Spela in skärmen från navigeringsfältet i Stream.
 2. Kontrollera att enhetens kamera och mikrofon är aktiverade om du behöver de för din inspelning.
 3. Välj för att starta inspelningen. Därefter uppmanas du att välja vad du vill spela in: hela skärmen, programfönstret eller webbläsarens flik. Om du vill använda din mikrofon markerar du alternativet Dela ljud, Obs!: Din kamera kan bara ingå i inspelningen om du fångar hela skärmen.
 4. Välj Dela, Det kommer att finnas en nedräkning på tre sekunder och sedan startar inspelningen och du kan byta till skärmen, fönstret eller appen som du vill spela in. Du kan välja när som helst för att pausa inspelningen och utföra andra uppgifter på din enhet.
 5. När du är klar med inspelningen växlar du tillbaka till fliken Microsoft Stream Skärminspelare i din webbläsare och väljer Nästa för att granska din inspelning.

Näytä koko vastaus

Varför går det inte att Skärminspela?

Stäng av den app som använder mikrofonen Resultatet blir att mikrofonen också används av den här appen, och skärminspelaren kommer inte att ta upp något ljud under skärminspelning. Stäng av appen eller programvaran som använder mikrofonen och försök igen.
Näytä koko vastaus

Hur länge kan man Skärminspela?

Del 2: Hur länge kan du skärminspelning på Windows/iPhone/Android/Mac – För att veta hur länge du kan skärma Spela in på iPhone, Android eller PC måste du ta en titt på lagringsutrymmet och ljudformatet som nämnts ovan. Det finns ingen begränsning på skärmens inspelningstid på någon enhet, men du kan inte spela in för länge om du inte har tillräckligt med ledigt utrymme i enhetens minne.
Näytä koko vastaus

Hur kan man spela in ljud?

Produkter Enheter Konto och fakturering Mer support

Röstinspelaren är en app för att spela in föreläsningar, samtal och andra ljud (tidigare hette den Ljudinspelaren). Tryck på stora inspelningsknappen (1) och lägg till markörer (3) för att identifiera viktiga händelser när du spelar in eller spelar upp (2). Sedan kan du trimma (5), byta namn (7) eller dela dina inspelningar (4), som sparas i Dokument > Ljudinspelningar, Välj papperkorgsikonen (6) om du vill ta bort inspelningen eller de tre punkterna (8) om du vill visa fler alternativ. Hur Spelar Man In På Mac

Näytä koko vastaus

Hur spelar man in en video på YouTube?

YouTube har ingen webbkamerafunktion för inspelning av videor. Du kan spela in och spara en video med hjälp av datorns programvara. Sedan kan du ladda upp videon på YouTube. Du kan till exempel använda Photo Booth för Mac OS X eller Kamera för Windows 8+.
Näytä koko vastaus

Var hamnar Skärminspelningar Mac?

Skärmbilder och skärminspelningar Ta snabbt en skärmbild av skrivbordet, ett fönster eller ett område när som helst via dessa globala tangentbordsgenvägar:

Prt Scrn för att ta en skärmbild av skrivbordet. Tryck Alt + uppåtpil för att ta en skärmbild av ett fönster. Skift + Prt Scrn för att ta en skärmbild av ett område som du väljer.

När du använder en tangentbordsgenväg kommer bilden automatiskt att sparas i din mapp Bilder med ett filnamn som börjar med Skärmbild och inkluderar datum och tid då den togs. Om du inte har en mapp Bilder, kommer bilderna att sparas i din hemmapp istället.
Näytä koko vastaus

Kan man spela in video på datorn?

– Om datorn har en inbyggd kamera eller en ansluten webbkamera kan du ta foton och spela in videoklipp med appen Kamera. Du hittar appen Kamera genom att välja Start > Kamera, Välj en rubrik nedan. Den öppnas för att visa mer information om hur du använder din kamera eller webbkamera.
Näytä koko vastaus

Hur man filmar?

3. Använd ljuset! – Bra ljus är A och O för att få ett proffsigt slutresultat. Filma gärna utomhus i dagsljus för att få en naturlig ljussättning. Inomhus är ljuset ofta gulare, men självklart kan du få till en lyckad film ändå. Välj till exempel att filma nära ett fönster eller vid en annan ljuskälla.
Näytä koko vastaus

Hur spelar man in i imovie?

Du kan spela in video direkt i iMovie genom att använda datorns inbyggda FaceTime-HD-kamera.

 1. Öppna fönstret Importera genom att klicka på knappen Importera i verktygsfältet i iMovie på datorn. Om du inte ser knappen Importera klickar du först på knappen Medier i verktygsfältet och sedan på knappen Importera. Om Bildinsamling, Bilder eller en annan bildapp öppnas stänger du det fönstret.
 2. Markera den inbyggda kameran under Kameror i sidofältet i fönstret Importera. Videon från kameran visas i fönstret Importera.
 3. Om du vill ange en händelse att spela in till gör du något av följande:
  • Välj en befintlig händelse: Klicka på popupmenyn Importera till överst i fönstret Importera och välj händelsen.
  • Skapa en ny händelse: Klicka på popupmenyn Importera och välj Ny händelse. Ange ett namn för den nya händelsen och klicka på OK.
  • Välj det öppna projektet: Klicka på popupmenyn Importera till och välj Projektmedier.

  Vill du veta mer om händelser läser du Ordna medier och händelser i iMovie på datorn,

 4. Du börjar spela in från den markerade kameran genom att klicka på inspelningsknappen under videon från kameran. Ett nytt klipp skapas för varje inspelning. Du kan upprepa processen så många gånger som det behövs.
 5. Du stoppar inspelningen genom att klicka på inspelningsknappen igen.
 6. Om du vill avsluta inspelningssessionen och återgå till iMovie-fönstret klickar du på stängningsknappen.

Näytä koko vastaus

Hur spelar man in en video på YouTube?

YouTube har ingen webbkamerafunktion för inspelning av videor. Du kan spela in och spara en video med hjälp av datorns programvara. Sedan kan du ladda upp videon på YouTube. Du kan till exempel använda Photo Booth för Mac OS X eller Kamera för Windows 8+.
Näytä koko vastaus

Kan inte spela upp video Safari?

Kontrollera Safari-tillägg – Om du har installerat några Safari-tillägg bör du se till att de är uppdaterade. Du kan också prova att stänga av tillägg. Välj Safari i menyraden i Safari > Inställningar. Klicka på Tillägg och avmarkera sedan kryssrutan för varje tillägg för att stänga av det. Läs mer om Safari-tillägg,
Näytä koko vastaus