Hur Spelar Man Tjuv Och Polis?

Hur Spelar Man Tjuv Och Polis
Spelet går ut på att få ihop så mycket pengar som möjligt. En av deltagarna sköter polisens roll, medan de övriga deltagarna blir tjuvar. Tjuvarna får ihop sina pengar genom rån av banker, postkontor osv, medan polisen får ihop sina pengar genom de gratifikationer som utbetalas när tjuvarna häktas.
Näytä koko vastaus

Var spelades tjuv och polis in?

Tio helt vanliga medborgare planerade och genomförde en spektakulär kupp. De stal 50 miljoner kronor, gömde bytet och fortsatte sina vanliga liv. Samtidigt satte fjorton av Sveriges mest erfarna poliser i gång en jakt på att hitta både pengarna och “tjuvarna”.

Polisstyrkan gjorde allt i deras makt för att försöka lösa brottet och använde samma metoder som om det hade varit en riktig brottsutredning. Detta underhållningsprogram spelades in i Askersund under våren 2019 och visades på SVT1 under hösten 2019. I och omkring gemytliga Askersund hittar du alla inspelningsplatser där både tjuvar och poliser spanade varandra.

Johans leksaksbod och frisören Elins Salong Njuta Öppnas i nytt fönster. stod i händelsernas centrum och i Varuhuset i Rönneshytta försökte tjuvarna lite obemärkt investera sina slantar i allahanda fynd. Den rafflande avslutningen på Tjuv & Polis gick av stapeln vid ståtliga kungsbryggan intill Stjernsunds slott och Norra Vätterns hemligaste skärgård har synts som vacker kuliss och varit behjälplig som trivsamt gömställe.
Näytä koko vastaus

Vilka poliser är med i tjuv och polis?

Den andra säsongen av Tjuv & Polis togs hem av poliserna Den andra säsongen av Tjuv & Polis togs hem av poliserna, se finalbilderna från avslutningen vid Havsbadsrestaurangen här i Lysekil och intervjuer med tjuvarna, Kristin Ingvarsson, Tjuvcrille och Björn Wahren, exekutiv producent på SVT som får slutordet i detta reportage. Hur Spelar Man Tjuv Och Polis Poliserna tog hem den andra säsongen av Tjuv & Polis. Foto: Meter Television AB. Hur Spelar Man Tjuv Och Polis Micke Leijnegard vid kvarnen i Fiskebäckskil som var finalplatsen för Tjuv & Polis. Foto: Meter Television. Fyra tjuvar till finalen Det blev fyra finalister som togs sig till final i den andra säsongen av SVT:s Tjuv & Polis. Frasse, kapten, Bengtler och Elin var de som hade klarat sig längts i serien. Hur Spelar Man Tjuv Och Polis Det var redan i början av året som jag fick veta att Tjuv & Polis hade Lysekil som en finalplats till inspelningen av säsong två. Det blev Lysekil som blev platsen för inspelningen. Inspelningen startade i ett soligt Lysekil i april I april började inspelningarna här i Lysekil och det var en spännande tid, där många frågade mig om jag skulle vara med i serien. Hur Spelar Man Tjuv Och Polis Fick besöka den fiktiva polisstationen I ett ganska tidigt skede så blev jag inbjuden att få vara med på ett morgonmöte som polisen hade. Det var så spännande. Jag satt bredvid en kille som är huvudredaktör på Meter Television AB och som heter André Linschooten och vi pratade lite under morgonmötet och det visade sig att han varit här i Lysekil som ungdom och bott i Curmans Villa. Hur Spelar Man Tjuv Och Polis Hur Spelar Man Tjuv Och Polis Hur Spelar Man Tjuv Och Polis Hörde namnen på de misstänkta När jag kom ner i lokalen så det första jag såg var bilder på bröderna Hjelm. Bilden på Lars kände jag igen för den hade jag tagit. Då förstod jag att de hade åkt dit. Sen var mötet igång och man hörde hur poliserna diskuterade och namn som Anna-Karin och hennes man Hasse kom upp. Hur Spelar Man Tjuv Och Polis Foto: Meter Television AB. Polisstation och bankvalvet Efter mötet tog André med mig en våning ner där polisstationen med fängelsecellerna fanns. Allt uppbyggt bara för denna inspelning. Sedan gick Rickard Tscherning, projektledare på Meter Television AB och visade mig platsen där rånet begicks. Hur Spelar Man Tjuv Och Polis André Linschooten visar upp polisstationen. Hur Spelar Man Tjuv Och Polis Finaldagen Dagen innan finalen fick jag ett meddelande om jag kunde hjälpa till med en grej inför finalen, men tyvärr gick inte det att genomföra. Senare samma kväll den 2 maj fick jag ett sms där jag var välkommen att vara med på finalrundan söndagen den 3 maj vid Havsbadsrestaurangen i Lysekil.

Under här får ni slutintervjuer med bland annat tjuvarna i serien och finalbilder från Havsbadet, Men först så ställde jag frågan till Kristin Ingvarsson som var en av poliserna i serien om hur det var att vinna Tjuv & Polis? – Ja, men det var ju så skönt. Vi älskar att vinna! Tiden var ju vår fiende och den som hade kunnat rädda dem undan oss.

De gav oss en god match och självklart känner jag med dem när de klarat sig så länge. Tack alla tjuvar och hela Lysekil för härliga möten!

 • Foto: Meter Television AB.
 • Som finalavslutning av Tjuv & Polis så ställde jag några frågor till deltagarna.
 • 1: Vad var det roligaste med att vara med i Tjuv & Polis,
 • 2: Är det något du ångrar under seriens gång som du nu i efterhand känner att du kunde gjort annorlunda?
 • 3: Skulle du vilja vara med igen om du fick chansen, och om du fick välja skulle du då hellre vara polis istället för tjuv?
 • Under här så ser du svaren från deltagarna i Tjuv & Polis.
 • Mikael Hjelm:
 • 1: Roligast var att göra något man aldrig annars gör och att lära känna de övriga tjuvarna.
You might be interested:  High Stakes Poker Chip Values?

2: Om jag ångrar något? Ja, massor bland annat att sätta mig in mer i reglerna och förberett mig mer på den korta tid vi fick.3: Absolut och då på tjuv-sidan igen amatör som man är.

 1. Lars Hjelm:
 2. 1: Att träffa nya människor och visa upp Lysekil.
 3. 2: Haft på mig skidglasögonen i valvet.

3: Jag har barnasinnet kvar så det är alltid kul att leka Tjuv och Polis. Jag var alltid tjuv när vi lekte som barn. Tunneln som Lars har från trädgården och in i garaget. Evelin Kjellberg: 1: Det roligaste med att vara med i Tjuv och Polis var hela tävlingsupplevelsen.

 1. Att få göra något så invecklad och påkostat som varar under en så lång tid och som blir en enda lång lek vuxna emellan händer inte annars i livet.2: Jag kunde gjort massa saker annorlunda men det som grämer mig mest är att jag skulle vågat spela med lite mer öppna kort.
 2. Både de och att jag var så förbenat säker på att jag inte låg i riskzon gjorde att jag tog det lite för manjana.

De resulterade i att jag inte hann prata med min pappa om alibit för pengarna. Sen skulle jag också ha handlat hos en person jag litade på för att skydda mitt inköp.3: Jag skulle inte tveka en sekund på att vara med igen, som tjuv. Polisarbetet lämnar jag över till proffsen.

Elin Abrahamsson: 1: Oj, hur ska jag kunna välja? Jag tycker det mesta med denna produktion var rolig! Men om jag måste välja så var nog det allra roligaste att lära känna alla som varit delaktiga i produktionen/programmet OCH att få en inblick av hur det faktiskt ser ut bakom kamerorna.2: Egentligen inte.

Fångar en tjuv med Polis-Alexandra

Jag körde hela tiden på att vara mig själv och kämpa in i de sista, ta leken på allvar och gå in med inställningen att ha roligt. Vilket jag känner att jag lyckades med.3: För mig är denna fråga superenkel; polis. Nu har jag testat att vara tjuv, så nu satsar jag på polis istället.

Eftersom Elin var först upp till kvarnen i Fiskebäckskil, så frågade jag henne hur tankarna gick när hon gick av båten och skulle upp till kvarnen? – När jag såg kvarnen ifrån båten insåg jag att jag skulle behöva springa med en 40kg väska på ryggen både långt och uppför. Jag visste hela tiden att jag hade span på mig, så det enda jag tänkte var att finta mig förbi alla poliser genom att springa över trädgårdar och i gränder, för att jag skulle in i mål.

När jag kommer upp och har 20 meter kvar till kvarnen ser jag Helena som haft span på mig sedan dag 4. Jag får helt enkelt finta mig förbi henne tänker jag. Men då tappade jag hoppet lite.Hade jag fintat mig förbi Helena, hade någon annan tagit mig. Det var som ett getingbo av poliser kring kvarnen, precis som att dom visste att det var här vi skulle lämna över pengarna.

Vi hade uppför till kvarnen och dom hade nedför från kvarnen. Vi hade 40kg på ryggen och dom ingenting. Vi hade ingen chans. Madeleine Gunnarsson: 1: Hela grejen var otroligt rolig. Att få vara med och göra något man aldrig någonsin trodde man skulle få uppleva eller våga göra, bara det var en upplevelse.

Själva kuppen var nog det roligast. Att få göra något sådant under relativt ordnade förhållande, med det menar jag att få utföra en kupp under så verkliga förhållande utan att åka fast på riktigt, det var en otrolig känsla. och vilket adrenalinpåslag härligt!2: Så här i efterhand är det absolut saker man ångrar men man skall veta att det var väldigt påfrestande att vara jagad och att hela tiden försöka tänka på ett sätt man inte är van vid.

 • Hade jag fått göra om det utan regler så självklart hade jag gjort många saker annorlunda.
 • Framför allt inte glömt att göra mig av med kofoten.3: Skulle absolut göra om det i morgon om jag fick.
 • Skulle naturligtvis vara jättekul att få var med i polisgänget och få både se och lära sig lite om forensic.
You might be interested:  Is Online Poker Legal In The Us?

Framför allt när man nu sett hur härlig stämning det var mellan alla poliser. Det är alltid skönare att jaga än att vara jagad. MEN hade verkligen inte tackat nej till att få göra en stöt till under samma förhållande. Nu när jag vet förutsättningarna tror jag det kunde bli hur kul som helst.Vill passa på att önska alla mina tjuv vänner och alla poliser samt alla övriga i produktionen God Jul.

 • En extra jul hälsning till Anders Kronborg, min och AK´s fotograf.
 • Anna-Karin Johansson: 1:Det roligaste har varit att lära känna alla nya härliga människor, både tjuvar och poliser.
 • Det har ju verkligen blivit ett minne för livet och fantastiskt roligt att få dela det med Maddi.
 • Sen är jag så glad över att ha medverkat till att vår vackra stad har fått visa upp sig.2: Nej jag är faktiskt nöjd med min insats.

Jag är otroligt stolt över att jag vågade utmana mig själv och göra något helt oväntat. Jag tycker fortfarande att jag och Maddi hade en bra plan. Tyvärr så gjorde regelverket att vi inte kunde fullfölja den fullt ut.3: Nej jag är färdig som tjuv men skulle gärna vilja vara på polissidan nästa gång, precis som jag sa i TV.

 • Sebastian Lopez:
 • 1: Det roligaste med att vara med i Tjuv och Polis var nog utmaningen, att verkligen få testa sina gränser när det gäller stress, psykisk påfrestning och snabbtänkande samt kreativitet (med hur man ska lösa sina uppdrag på bästa möjliga sätt).
 • 2: Det jag ångrar nu i efterhand är nog att jag inte skulle ha hämtat hem de förbaskade pengarna hahaha.
 • 3: Jag skulle inte vilja vara med som tjuv igen, men de hade varit kul att vara på polisernas sida.
 1. Francisco “Frasse” Lopez:
 2. 1: Det roligaste var att få testa på ett rån, allt från planering till utförande.
 3. 2: Nej jag ångrar ingenting i nuläget, jag känner att jag gjorde mitt yttersta genom hela seriens gång.
 4. 3: Jag hade väldigt gärna gjort om de igen som tjuv, jag hade inte velat vara på polisernas sida.

Johan “Kapten” Rantil: 1: Det roligaste var helt klart att få mäta sig med poliserna. Att försöka tänka på allt som lämnar spår och agera i hemlighet. Självklart var det även roligt att helt anonymt busa med poliserna och skicka dem efter falska spår.2: Såklart hade det varit kul att få göra om finalen.

Men får erkänna att det var kört redan från början då alla poliser redan var på rätt plats. Annars vill jag inte ändra på något! Jo förresten, jag skulle aldrig dumpat min bil vid Brastad Kyrka över finalhelgen då jag fick inbrott i bilen och mina golfklubbor försvann.3: Absolut skulle jag kunna vara med igen.

Det är en väldigt stor del av upplevelsen som jag inte gått igenom än som tjuv. Rickard Bengtler: 1: Det roligaste var nog helheten, att få träffa nya människor och att få uppleva hur en Tv-produktion fungerar. Men att få chansen att vara med i detta med en av mina bästa vänner var fantastiskt.2: Jag ångrar inget.3: Jag hade gärna gjort det igen Att få uppleva det som polis hade varit kul, men jag håller mig nog till tjuvsidan.

Förra årets vinnare av Tjuv & Polis Christian “Tjuvcrille” Vargahed från Askersund fick också några frågor efter att han tittat på finalen av årets säsong av Tjuv & Polis från Lysekil. Vad tyckte du om finalavslutningen av Tjuv & Polis andra säsongen från Lysekil? – Det var en jävla pärs! Jag kände pulsen direkt när det visade sig att Elin skulle åka båt, jag kastades direkt ett år tillbaka i tiden.

Tyvärr förstod jag ju också direkt när hon blev tagen, att det skulle bli omöjligt för någon tjuv att leverera pengarna i år. Med undantag för en tanke, nämligen kopplat till va Micke sa i instruktionerna. “Pengarna ska över tröskeln till kvarnen, eller direkt i händerna på mig”.

 1. Jag hoppades in i sista sekund att han skulle lämna kvarnen och springa för att möta någon tjuv,
 2. Men det hade nog blivit ett jäkla liv på poliserna då.
 3. Om du får göra en analys av säsong 2 hur går tankarna då? – Jag får nog låta detta smälta lite först.
 4. Men klart är att det även denna gång varit fantastiska personligheter med, både hos tjuvar och poliser.
You might be interested:  Online Slot Machines That Pay Real Money?

Samt att alla verkligen taggat upp ett steg. Både produktion, poliser och tjuvar. Övriga tankar om Tjuv & Polis från Lysekil? – Det har varit åtta väldigt roliga veckor, otroligt synd att inte någon tjuv fick lämna över pengarna. Men inför kommande säsong står en sak numera säker.

Alla kan vinna, men också att alla kan bli gripna. Imorgon kan ni titta på live via hans i Instagram kl.21:00 missa inte detta. Christian Vargahed och Ida Öberg. Foto: Privat. Finalbilder: Henrik Wennerberg med sin båt MiTina transporterade poliserna till bryggan vid Havsbadet. Micke Leijnegard på väg att presentera vinnarna av Tjuv & Polis.

Vinnarna kommer upp ur MiTina. Efter en stund dök även de fyra finalisterna upp som kom till Havsbadet lite senare än de övriga tjuvarna. Finaleftermiddagen fortsätter vid Havsbadsrestaurangen och nu är det poliserna tur att bli intervjuade. André ställde gärna upp på en bild med pengarna från Tjuv & Polis.

 1. Efter att ha följt detta fantastiskt bildsköna och spännande äventyr med Tjuv & Polis så avslutar jag som jag började med i denna intervjuserie med att ställa några sista frågor till Björn Wahren, exekutiv producent på SVT.
 2. Björn var den jag intervjuade först inför premiären av höstens säsong av Tjuv & Polis från Lysekil.

Ja, Björn nu har vi fått njuta av säsong två av Tjuv & Polis och vad tycker du efter att ha följt serien i höst? -Jag är jättenöjd med årets säsong. Lysekil levererade vad det gäller fantastiska vyer, otroligt fint väder och härliga medverkande. Hälsa Lysekil och tacka från mig! Vad det gäller innehållet i serien är jag också väldigt nöjd.

Den här produktionen är en riktig nagelbitare att få ihop. Eftersom det är viktigt för oss att våra poliser ska jobba så verklighetstroget som möjligt så går vi inte in och påverkar, på något sätt. Det betyder att om tjuvarna skulle göra något oförutsett klantigt, så skulle vi kunna hamna i en situation där alla är bakom lås och bom efter några dagar.

Då vet jag inte hur vi skulle få ihop åtta avsnitt av programmet. Nu blev det inte så, tack och lov, och vi stod inför en spännande final med fler tjuvar kvar i spelet, jämfört med första säsongen. Sen gick det som det gick. Poliserna gjorde helt enkelt en mycket professionell insats genom att sprida ut sig i samhället, på vattnet och genom att skugga en tjuvarna in i mål.

Snyggt jobbat, även om de hade lite tur också När vi träffades i våras så frågade jag dig om det var planerat för en fortsättning av serien, då svarade du; “Nej, inget är planerat för en fortsättning. Vi avvaktar efter att den andra säsongen sänts och ser hur tittarna reagerar på soliga fantastiska bilder från Lysekil”.

Hur går tankarna nu efter att serien är slut? -Vi ställer hela tiden våra pågående program mot nya förslag, så än så länge har vi inte tagit något beslut. Det handlar ju också om att vi måste titta på hur serien kan utvecklas, vilken sorts kupp ska man göra nästa gång.

 1. Och var ska vi spela in det.
 2. Vi räknar med att bestämma oss i början av nästa år.
 3. Jag får be att återkomma i frågan, helt enkelt.
 4. Tittningen har varit stabil, vilket visar att de som slår på tv:n verkar vara nöjda och fortsätter följa serien.
 5. Det är ett fint kvitto för oss.
 6. Björn Wahren, exekutiv producent på SVT.

Här uppe vid arga gubbens hus (Lotsutkiken) som var Per Oscarssons bostad i julkalendern “Håll huvet kallt” från 1994 som sändes i SVT och som Viveca Lärn har skrivit. Tack till Meter Television AB, Björn Wahren SVT, Kristin Ingvarsson, André Linschooten, Rickard Tscherning, Christian Tjuvcrille Vargahed och alla ni underbara tjuvar som ställt upp på intervjuer och fotografering och Lysekils kommun som lobbat för att få detta till Lysekil! Tack! Det blev lite finalsnack med Micke Leijnegard efter finalavslutningen vid Havsbadet i Lysekil.
Näytä koko vastaus

När kom spelet tjuv och polis?

För en svensk TV-serie, se Tjuv och polis (TV-program),

Tjuv och polis
Utgivningsår 1943
Tema lag och rätt

Tjuv och polis utkom 1943 och är ett brädspel / sällskapsspel baserat på ett gammalt tema: Polisens jakt på tjuvar, En spelare sköter polismakten, övriga är tjuvar, Handlingen utspelar sig på 1940-talet.
Näytä koko vastaus