Går Det Att Tjäna Pengar På Poker?

Går Det Att Tjäna Pengar På Poker
Poker som jobb – Uttrycket “grinder” används ofta när man hänvisar till personer som har nätpoker som jobb. Det är faktiskt fler som tjänar tillräckligt mycket pengar på poker för att kunna försörja sig även i Sverige, så det är inte bara de personer som man ser i de stora pokertävlingarna i USA som kan försörja sig på det här viset.

 • Att hamna i en situation där man plötsligt har pokerspel som jobb händer inte bara på en dag, utan det är något som byggs upp med tiden.
 • Först och främst så ska man ju lära sig att klara av de där låga satsningarna och spelen på många bord samtidigt.
 • Sedan ska man också spela tillräckligt mycket och ofta för att man ska bli riktigt bra på spelet.

Det tar mycket tid, så att behålla sitt day job är viktigt fram tills dess att man har kommit upp i en nivå där man har mycket vinstpengar på kontot. Har man turen att bli en av de bättre pokerspelarna så har man ett spännande liv framför sig, för så länge man kan spela hälsosamt varje dag med lägre satsningar så är detta definitivt ett kul och spännande sätt at försörja sig på!
Näytä koko vastaus

Hur många lever på poker i Sverige?

Resultat från Swelogs 2021 – Enligt Swelogs 2021 har drygt 4 procent någon grad av spelproblem (352 000 personer) i Sverige. Denna andel kan delas upp i olika grader av spelproblem:

0,5 procent (40 000 personer) har spelproblem (PGSI 8+) 0,8 procent (65 000 personer) har förhöjd risk för spelproblem (PGSI 3-7) 3,0 procent (247 000 personer) har viss risk för spelproblem (PGSI 1-2).

17 procent av dem som spelar varje månad på spel med hög risk har ett problemspelande. I Swelogs mäts spelproblem mäts med Problem Severity Index (PGSI), som delas upp i olika grader av spelproblem:

Viss risk (PGSI 1-2) Förhöjd risk (PGSI 3-7) Spelproblem (PGSI 8+)

Problemspelande är ett samlingsuttryck för spelproblem och förhöjd risk för spelproblem (PGSI 3+). När vi talar om någon grad av spelproblem inkluderas även viss risk för spelproblem (PGSI 1+). Det motsvarar ungefär riskabelt spelande som mäts i den nationella folkhälsoenkäten. Bild. Olika grader och kategorier av spelproblem enligt PGSI.

Mätinstrumentet Problem Gambling Severity Index (PGSI) pdf (119 kB)

Problem med spel om pengar – vi reder ut begreppen (folkhalsomyndigheten.se)
Näytä koko vastaus

Vad krävs för att bli pokerproffs?

Proffsspelare lever på spelet och en duktig spelare kan livnära sig på det i många år, men föreställ dig att ha ett ‘vanligt’ jobb men inte veta om du kommer att få betalt eller hamnar i stället i skuld! Det kan vara ett rätt nervpåfrestande scenario att hantera.
Näytä koko vastaus

Hur spelar man poker utan pengar?

Så här spelar du poker gratis På våra gratisbord spelar du endast med låtsaspengar och du kan alltid fylla på ditt saldo helt gratis! Tusentals spelare testar våra turneringar och cash games för låtsaspengar varje dag, eftersom det är ett perfekt sätt att lära sig spelet och utveckla sin pokerstrategi.
Näytä koko vastaus

Hur spelar man bra poker?

Lär dig hur man spelar poker i 8 enkla steg I de flesta pokervarianter är Royal Flush (eller Royal Straight Flush) den bästa handen. Bordspositionen, d.v.s. var man sitter i en enskild giv, är oerhört viktig i poker, och om man inte spelar stötpoker (stud poker ) kretsar det mesta kring knappen.
Näytä koko vastaus

Vad är värt mest i poker?

Bästa möjliga färgstege kallas royal flush och består av ess, kung, dam, knekt och tio i samma färg. En royal flush är en oslagbar hand. Fyrtal: Fyra kort av samma valör, och ett sidokort eller ‘kicker’.
Näytä koko vastaus

Kan man högst få i poker?

Färgstege (straight flush) – Fem kort med i följd som alla har samma färg. kan räknas både högt och lågt. Exempel: 76543 i klöver eller QJT98 i hjärter. Ett specialfall av färgstege är när man har ess som högsta kort, det vill säga AKQJT i samma färg. Denna hand kallas på engelska royal straight flush eller royal flush och är den högsta möjliga pokerhanden överhuvudtaget.
Näytä koko vastaus

Vem är Sveriges bästa pokerspelare?

Fem av världens bästa pokerspelare (inklusive Sveriges bästa pokerspelare) Att definiera världens bästa pokerspelare är något som kräver flera kriterier. Det första kriteriet som kanske är det viktigaste, är tid. Det är enkelt att missta en stor turneringsvinst som en måttstock på hur duktig en spelare är.

 • I pokerns historia finns det flertalet exempel på spelare som är så kallade “one hit wonders”.
 • Chris Moneymaker är ett bra exempel.
 • Det är amerikanen som anses ha startat poker-boomen i början av 2000-talet.
 • Han var den första spelaren i historien att kvalificera sig till World Series of Poker (WSOP) genom att spela via en satellit.

Han betalade motsvarande 900 kronor och vann ett buy-in till WSOP 2003 värde 100,000 kronor. Han vann därefter hela WSOP plus prispotten på motsvarande 25 miljoner kronor. Trots detta kan Moneymaker knappast beskrivas som ens en toppspelare även om han tillhör skaran av WSOP-vinnare och har intjänade pengar från poker.

För att ta sig in på vår bästa pokerspelare-lista behöver en spelare ha varit relevant och presterat bra under minst en 10-års period. De ska klara av “The test of time”, vilket följande spelare gör. Viktor “Isildur1” Blom (även sveriges bästa pokerspelare) Den yngsta spelare på den här listan är Viktor Blom, mer känd via sitt pokeralias Isildur1.

Viktor är enligt vårt tycke, Han är definitivt den spelare som lämnat störst avtryck på den internationella pokerscenen. Ingen visste vem “Isildur1” var när han dök upp på high-roller borden på Full Tilt Poker i 2009. Där spelade han mot världsspelare som Tom Dwan, Phil Ivey och Brian Hastings.

 1. Men i november samma år hade han vunnit motsvarande 60 miljoner kronor.
 2. Sveriges bästa pokerspelare har sedan dess stadigt varit en vinnande spelare år efter år.
 3. Han har även varit med i PokerStars proffslag och vunnit stora turneringar, inklusive Party Poker Millions 2018 där han tog hem 8.5 miljoner kronor.
You might be interested:  Black Diamond Slot Machine Jackpot?

Phil “The Poker Brat” Hellmuth Phil Hellmuth är minst lika känd för sina upptåg och uttalanden som för sina framgångar vid pokerbordet. Efter att ha byggt en bankrulle i Wisconsin flyttade han till Las Vegas 1988 för att satsa på poker på heltid. Året efter blev han vid den tidpunkten den yngsta spelaren i historien att vinna WSOP main event.

Det var början på en av världens mest framgångsrika karriärer inom poker. Hellmuth har under åren samlat på sig hela 15 stycken WSOP-armband och har totalt vunnit motsvarande 240 miljoner kronor. Doyle “The Godfather of Poker” Brunson Gudfadern av poker, Doyle Brunson, är definitivt en av de mest legendariska pokerspelarna, om inte den mest legendariska.

Brunson är den spelare som var först med att vinna en miljon dollar i vinstpengar och har 10 stycken WSOP-armband. Han är också en av endast fyra spelare att vinna WSOP main event mer än en gång. Så sent som 2018 tog sig Doyle Brunson till finalbordet av ett WSOP event.84 år gammal åkte han ut som sexa och blev 430,000 kronor rikare.

Daniel “Kid Poker” Negreanu Daniel Negreanu började spela poker som tonåring och när han var 21 år gammal flyttade han till Las Vegas för att bli pokerspelare på heltid. Två år senare, i 1998 deltog han i sitt första WSOP-mästerskap. Han vann $2,000 Pot-Limit Hold’em turneringen och fick sitt första WSOP-armband.

Med sina 23 år blev han den yngsta WSOP-vinnaren genom tiderna och fick sitt smeknamn “kid poker”. Negreanu har sedan dess dominerat turneringsscenen och skrivit flertalet böcker och undervisar i ämnet poker. Total har Negreanu vunnit över 420 miljoner kronor under sin karriär.

 • Phil “Tiger Woods of Poker” Woods Långt innan Phil Ivey fyllt 21 år var en regular på olika kasinon i Atlantic City.
 • Han använde sig utav ett förfalskat ID och spenderade all sin vakna tid vid pokerbordet.
 • Så fort Phil Ivey fyllt 21 år började han delta i pokerturneringar och år 2000 deltog han för första gången i WSOP.

Han vann $2,500 Pot-Limit Omaha turneringen samt flera placeringar i andra turneringar. Woods har vunnit mer än 300 miljoner kronor från pokerturneringar genom åren. : Fem av världens bästa pokerspelare (inklusive Sveriges bästa pokerspelare)
Näytä koko vastaus

Är poker lagligt i Sverige?

Ingen licens krävs för att spela poker med vänner så länge det inte är organiserat eller sker online och spelet sker med låga belopp.
Näytä koko vastaus

Hur mycket börjar man med i poker?

Ett pokerspel kräver minst två spelare, men det spelas vanligtvis med sex, åtta eller nio spelare. Dealern (ofta kallad knappen) delar ut korten och hanterar spelet.
Näytä koko vastaus

Kan man högst få två i poker?

Högt kort. Handen med de högsta korten vinner. Om två eller fler spelare har det högsta kortet vinner spelaren med det högsta udda sidokortet eller ‘kickern’ (se nedan).
Näytä koko vastaus

Hur bluffar man i poker?

Hur man bluffar i poker – Det verkar enkelt eller hur? Det är det inte. Erfarna pokerspelare är bekanta med varje typ av bluff som finns. Här är en del poker tips för att hjälpa dig förbättra ditt bluffande: Förfina rätt image av dig vid bordet. Hur människor uppfattar dig vid bordet spelar en stor roll i hur lyckad din bluffstrategi är.

 1. Om du spelar ett tight och aggressivt spel är din bluff mycket mer trovärdig.
 2. Om du däremot synar vid varje tillfälle, och går in i massvis med händer, är folk mycket mindre benägna att tro dina bluffar.
 3. Att se till att din bluff är rimlig i kontexten av dina tidigare satsningar är ett säkert sätt att övertyga folk om dess giltighet, så de synar bluffen.

Bluffa från en stark position vid bordet. De bästa poker bluffar kommer från en bra position vid bordet. Möjligheten att se hur människor reagerar genom rundan är ett bra sätt att avgöra om en bluff är ett smart drag. Bluffa vid rätt tillfälle. Det finns bra stunder och dåliga stunder att bluffa. Går Det Att Tjäna Pengar På Poker Gör lämpligt stora bluff-satsningar. Om du precis börjar lära dig hur man bluffar i poker, är detta ett viktigt tips att få till. Du bör försöka satsa precis tillräckligt för att övertyga dina motståndare att lägga sig. Frågan är, hur mycket är lagom? Det viktigaste att ta i åtanke är storleken på potten.

 1. Om du satsar för lågt kommer din motståndare att syna bluffen bara för att se vad du har, men om du satsar en hög summa riskerar du mycket för jämförelsevist lite.
 2. Bedöm dina motståndare korrekt.
 3. Om en spelare höjer jämte med dig, är det viktigt att du har möjligheten att bedöma styrkan i deras hand.
 4. Om spelaren var en ursprunglig höjare från floppen kanske de är äkta varan, men om de bara har check-höjt kanske deras hand inte är särskilt stark.

Förstå när du bör ge upp. Om du har en envis spelare som stannar med dig, kan du behöva acceptera att du kommer bli tvungen att ge upp. Du kanske blir frestad att lägga ner en sista gigantisk satsning för att övertyga dem att lägga sig, men det kommer sällan nå önskad effekt.
Näytä koko vastaus

Vad är den bästa handen i poker?

Poker – Pokerhänder – Casino Cosmopol Den internationellt accepterade rangordningen av de olika pokerhänderna är följande, i ordning från lägre till högre: Fem kort – vilka som helst Handen innehåller inte två kort av samma valör, och inte heller är alla korten i samma färg eller i följd.

 1. En sådan hand värderas efter högsta kortet, där ess räknas högst och tvåor lägst.
 2. Har både du och en annan spelare likadana högsta kort, avgör det näst högsta kortet osv.
 3. Handen E-K-Kn-3-2 slår alltså handen E-K-10-9-8.
 4. Ett par Två kort av samma valör.
 5. Har både du och en annan spelare ett par, vinner det högsta paret.

Skulle paren vara lika, avgör det högsta sidokortet. Handen D-D-9-5-4 slår alltså handen D-D-8-7-5. Skulle högsta sidokorten vara lika avgör det näst högsta o.s.v. Två par Två olika par. Har både du och en annan spelare två par, vinner den som har det högsta paret.

 1. Är dessa lika avgör det näst högsta paret.
 2. Skulle både du och en annan spelare ha likadana två par, avgör sidokortet.
 3. Triss Man kan säga tretal också, det vill säga tre kort av samma valör.
 4. Skulle både du och en annan spelare ha var sin triss, vinner den högsta trissen.
 5. Straight/Stege Fem kort i följd, t ex D-Kn-10-9-8.

Skulle både du och en annan spelare ha en straight, vinner den högsta straighten. Observera att i en straight får esset räknas även som lägsta kortet om du vill: 5-4-3-2-E är alltså den lägsta möjliga straighten och E-K-D-Kn-10 är den högsta. Flush/Färg Fem kort i samma färg.

Observera att färgerna är likvärdiga i korrekt poker. Skulle både du och en annan spelare ha en flush, avgör det högsta kortet. Handen E-8-6-5-2 slår alltså K-D-Kn-9-7. Skulle de högsta korten vara lika avgör näst högsta kortet o.s.v. Full House/Kåk En triss samt ett par. Skulle både du och en annan spelare ha var sin kåk vinner den högsta trissen.

Fyrtal Fyra kort av samma valör. Skulle både du och en annan spelare ha var sitt fyrtal vinner det högsta av dem. Straight Flush Fem kort i följd och i samma färg. Liksom med en straight får du räkna esset som lägsta kort. Royal Straight Flush Den högsta möjliga handen i poker, E-K-D-Kn-10 i samma färg.

You might be interested:  Samsung S20 Ultra Sd Card Slot?

Observera ännu en gång att färgerna är likvärdiga i korrekt poker: en Royal Flush i hjärter är alltså inte högre än en royal i någon annan färg. På grund av de gemensamma korten på bordet kan det förekomma att två eller flera spelare bägge har samma triss, eller samma två par etc. I alla sådana fall avgör högsta sidokortet eller sidokorten.

Om två eller flera spelare faktiskt har exakt lika höga händer, delar dessa på potten. Går det inte jämnt upp ska överskottet ges till den av dessa spelare som sitter närmast till vänster om dealerknappen. Den internationellt accepterade rangordningen av de olika pokerhänderna är följande, i ordning från lägre till högre: Fem kort – vilka som helst Handen innehåller inte två kort av samma valör, och inte heller är alla korten i samma färg eller i följd.

 1. En sådan hand värderas efter högsta kortet, där ess räknas högst och tvåor lägst.
 2. Har både du och en annan spelare likadana högsta kort, avgör det näst högsta kortet osv.
 3. Handen E-K-Kn-3-2 slår alltså handen E-K-10-9-8.
 4. Ett par Två kort av samma valör.
 5. Har både du och en annan spelare ett par, vinner det högsta paret.

Skulle paren vara lika, avgör det högsta sidokortet. Handen D-D-9-5-4 slår alltså handen D-D-8-7-5. Skulle högsta sidokorten vara lika avgör det näst högsta o.s.v. Två par Två olika par. Har både du och en annan spelare två par, vinner den som har det högsta paret.

 1. Är dessa lika avgör det näst högsta paret.
 2. Skulle både du och en annan spelare ha likadana två par, avgör sidokortet.
 3. Triss Man kan säga tretal också, det vill säga tre kort av samma valör.
 4. Skulle både du och en annan spelare ha var sin triss, vinner den högsta trissen.
 5. Straight/Stege Fem kort i följd, t ex D-Kn-10-9-8.

Skulle både du och en annan spelare ha en straight, vinner den högsta straighten. Observera att i en straight får esset räknas även som lägsta kortet om du vill: 5-4-3-2-E är alltså den lägsta möjliga straighten och E-K-D-Kn-10 är den högsta. Flush/Färg Fem kort i samma färg.

Observera att färgerna är likvärdiga i korrekt poker. Skulle både du och en annan spelare ha en flush, avgör det högsta kortet. Handen E-8-6-5-2 slår alltså K-D-Kn-9-7. Skulle de högsta korten vara lika avgör näst högsta kortet o.s.v. Full House/Kåk En triss samt ett par. Skulle både du och en annan spelare ha var sin kåk vinner den högsta trissen.

Fyrtal Fyra kort av samma valör. Skulle både du och en annan spelare ha var sitt fyrtal vinner det högsta av dem. Straight Flush Fem kort i följd och i samma färg. Liksom med en straight får du räkna esset som lägsta kort. Royal Straight Flush Den högsta möjliga handen i poker, E-K-D-Kn-10 i samma färg.

Observera ännu en gång att färgerna är likvärdiga i korrekt poker: en Royal Flush i hjärter är alltså inte högre än en royal i någon annan färg. På grund av de gemensamma korten på bordet kan det förekomma att två eller flera spelare bägge har samma triss, eller samma två par etc. I alla sådana fall avgör högsta sidokortet eller sidokorten.

Om två eller flera spelare faktiskt har exakt lika höga händer, delar dessa på potten. Går det inte jämnt upp ska överskottet ges till den av dessa spelare som sitter närmast till vänster om dealerknappen. : Poker – Pokerhänder – Casino Cosmopol
Näytä koko vastaus

Är poker svårt?

Har poker med tur eller skicklighet att göra? Poker framställs oftast som ett spel som är annorlunda än andra spel. Mer skicklighet, kyla och strategi. Mindre tur och vidskeplighet. Men hur ser forskningsläget egentligen ut? För några år sedan slog att de flesta pokerspel främst baserades på skicklighet och inte på tur.

 1. Domen fick stor uppmärksamhet i spelvärlden och pokerutövarna kunde se sitt spelande som mer än ett tidsfördriv, i praktiken som ett yrke.
 2. Det innebar en för pokerspelarna välkommen statushöjning men också att eventuella spelvinster behövde deklareras, till skillnad från till exempel lottovinster som ju anses bero helt på slumpen.

I vårt arbete med personer med spelberoende är det dock uppenbart att många spelare underskattar slumpens betydelse. Det gäller för personer som spelar rena slumpspel som Vegas och kasinospel, men det gäller i kanske ännu högre grad personer som spelar oddsspel eller poker.

För en del personer är det helt enkelt mer riskfyllt med spel där skicklighet skulle kunna ha en inverkan på utfallet. Personer som har hundratusentals kronor i spelrelaterade skulder verkar ändå vara övertygade om att de besitter en särskild talang eller har tillräckligt mycket kunskap för att det ska vara en bra idé att fortsätta spela.

Det finns en del teorier om varför det är så, men det får vi återkomma till. Det är svårt att veta exakt vad Högsta domstolens dom baseras på, men den forskning som finns ger en något annan bild. I den rättframt betitlade studien Is Poker a Game of Skill or a Game of Skill? från förra hösten kommer författarna fram till att det istället är vilka kort man tilldelas (tur) som har överlägset störst förklaringsvärde (Meyer, von Meduna, Brosowski & Hayer, 2012).

 1. Oavsett om det var “skickliga spelare” eller “genomsnittliga spelare” hade de lika mycket pengar när spelen avslutades.
 2. I den del av studien där spelarna fick ogynnsamma kort var det dock uppenbart att de skickliga spelarna var bättre på att minimera risker.
 3. Samtidigt visade en studie från 2009 att poker verkar bli mer av ett skicklighetsspel när man har spelat ungefär 1000 rundor.

Men eftersom de flesta som spelar poker har spelat färre rundor än så borde det ändå räknas som ett turspel i lagstiftningssammanhang (Fiedler & Rock, 2009). Vidare visade en studie av Berthet (2010) att i spelet mellan skickliga pokerspelare är tur betydligt viktigare för utgången än vad skicklighet är.

 • Samtidigt är det viktigt att notera a tt samtliga studier ovan utgår från nätpoker och inte livepoker, vilket förstås kan ha stor in verkan på hur mycket olika psykologiska aspekter spelar in.
 • Pokerbranchen kommer av företagsekonomiska skäl fortsätta att framställa poker som rena skicklighetsspel.
 • Uppenbarligen är det inte helt sanningsenligt.
You might be interested:  Samsung Galaxy S5 Sd Card Slot?

Men oavsett hur man väljer att tolka forskningsresultat finns det en gyllene regel –tappar man kontrollen över spelandet eller leder det till allvarliga negativa konsekvenser är det dags att sluta. — Inlägget är en något modifierad variant av ett inlägg jag tidigare skrev på,
Näytä koko vastaus

Vilken färg är bäst i kort?

De fyra färgerna i en vanlig kortlek. Överst: spader, hjärter. Underst: ruter, klöver Färg eller svit är en kortspelsterm, Färg ( eng. suit ) är en av de två egenskaper som tillsammans entydigt bestämmer ett korts identitet i en vanlig fransk-engelsk kortlek,

 • Den andra egenskapen är valör,
 • De fyra färgerna i denna kortlek, med respektive svitmärke inom parentes, är: spader ( ♠ ), hjärter ( ♥ ), ruter ( ♦ ) och klöver ( ♣ ).
 • Denna uppräkning är också färgernas rangordning vid bland annat budgivningen i bridge, från högsta till lägsta.
 • Andra sätt att rangordna färgerna förekommer.

I de allra flesta kortspel är dock färgerna likvärdiga. Parallellfärgen till en färg är den andra färgen av samma kulör, Normalt är kulörerna rött (hjärter, ruter) och svart (spader, klöver), men det finns även fyrfärgskortlekar, i vilka varje färg har en egen kulör.
Näytä koko vastaus

Hur många gånger kan man höja i poker?

Pottlimit – Grunden i pottlimit är att man aldrig får satsa mer pengar än det redan ligger i potten. Till potten räknas dessutom en fiktiv syn från spelaren vars tur det är att agera. Minimigränserna är fastställda i förväg. Ingen begränsning på antalet höjningar per runda. Man får i allmänhet inte höja med mindre än senaste öppningen eller höjningen.
Näytä koko vastaus

Vem vinner i poker?

I detta fallet måste man titta på vem som har den bästa poker handen. Har två spelare triss, vinner den som har den högsta trissen. En triss i damer slår till exempel en triss i knektar. Om bägge spelare har exakt samma kort på handen blir det oavgjort.
Näytä koko vastaus

Hur länge Spelar man poker?

De vanliga poker regler – Dessa kan ses som allmänna regler där stora drag kan finnas inuti många pokerspel idag. För dig som är nybörjare är det viktigt att veta att dessa regler är bra grund, innan du ger dig på mer speciella “detaljer” med varje variation som finns där ute.

 • Poker spelas ofta med en vanlig kortlek på 52 kort.
 • Valören är det samma som skrivet på korten och ett ess räknas både högt samt lågt (beroende vad som är bättre för ens egen hand).
 • Här gäller det också att spela själv, eftersom team-arbete finns inte i pokern.
 • Så, på med pokerfacet och kör själv.
 • Varje spelare har markörer (eller chips) till att börja med, och under spelets gång ska man föröka vinna ännu mer.

Varje markör står för pengar och spelar du poker på ett nätcasino gäller det samma. Ett pokerparti kan bestå utav flera omgångar som också kallas för givar. Under varje giv kommer alla spelares insatsningar att hamna i en “gemensam” pott. Den som vinner (kan vara fler med), vinner potten.
Näytä koko vastaus

Är poker lagligt i Sverige?

Ingen licens krävs för att spela poker med vänner så länge det inte är organiserat eller sker online och spelet sker med låga belopp.
Näytä koko vastaus

Hur många spelare i poker?

Ett pokerspel kräver minst två spelare, men det spelas vanligtvis med sex, åtta eller nio spelare. Dealern (ofta kallad knappen) delar ut korten och hanterar spelet.
Näytä koko vastaus

Är Svenska Spel Poker bra?

Gå med i Svenska Spel Poker och få gratis bonuspengar med din första insättning. Dedikerad pokerskola och live-turneringar runt om i Sverige. Statligt driven online-pokersajt som därmed är mycket säker. Betyg för kvalitet, programvara och bonus: 7/10.
Näytä koko vastaus

Hur många kan man spela poker?

Spelare, kort och syfte – Traditionellt så har poker varit avsett som ett spel för två till 7 spelare, ju fler desto bättre, med 6 eller 7 som det ideala antalet. Det bör dock påpekas att vissa varianter kan spelas av mer än sju, och vissa versioner fungerar bra för ett litet antal spelare – även med bara två spelare (“heads-up”).

 • Given och spelet bedrivs medurs.
 • En vanlig internationell kortlek används med 52 kort, och i de flesta former av poker finns det inga jokrar.
 • Rangordning av korten, från hög till låg, är A, K, Q, J, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2.
 • Under vissa omständigheter så kan ess användas som ett lågt kort, under tvåan.

När det kommer till att jämföra händer så är alla färger lika, Poker spelas normalt för pengar, men det är smidigt att använda marker för att representera pengar under själva spelet. Dessa finns generellt i olika valörer, ibland märkta med nummer såsom 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 500, och ibland i färger som vitt, rött, blått vars värden måste bestämmas.

 1. Spelarna placerar en första insats, om det krävs av spelet som spelas, genom att placera en del av sina marker i ett centralt gemensamt område som kallas potten,
 2. Dealern ger ut korten till spelarna.
 3. Spelarna tittar på sina egna kort, och har möjlighet att öka sin insats, genom att placera extra marker i potten. Alla andra spelare måste då antingen lägga in marker för att bidraga till potten med åtminstone en lika stor mängd eller lägga sig, dvs kasta sina kort och överge de marker som de hittills bidragit till potten.
 4. Spelare som inte har lagt sig/foldat kallas aktiva spelare, När alla aktiva spelare har bidragit lika mycket till potten, så innebär det slutet av insatsrundan, Beroende på varianten som spelas, så kan eventuellt ytterligare kort delas ut eller så kan spelare ha en möjlighet att byta ut vissa kort, varefter det kommer en ny insatsrunda/satsningsrunda och så vidare.
 5. När den sista insatsrundan är klar så kommer kortvisningen: alla aktiva spelare visar sina kort, och den spelare som har den bästa fem-korts handen vinner hela potten. Om det skulle ske så att det endast finns en aktiv spelare kvar någon gång under spelet så vinner den spelaren automatiskt potten utan att behöva visa sina kort.

Syftet är givetvis att vinna pengar, och det finns två sätt att göra det.

 1. Genom att ha de bästa fem korten (handen) vid kortvisningen.
 2. Genom att övertyga alla andra spelare att lägga sig.

Det är den andra möjligheten som ger möjligheten att bluffa. Om alla tror att du förmodligen har en bra hand när du höjer insatsen, så kanske de föredrar att lägga sig snarare än lägga in marker till potten som de förmodligen kommer att förlora. Om de alla lägger sig så vinner du, även om din hand kan i själva verket kan vara mycket sämre än deras.
Näytä koko vastaus